:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Sofijske inspekcijske službe otpočele su akciju provere radnji i trgovina, koji postavljaju i koriste reklamne poruke samo na tuđim jezicima.
Bugarskim zakonom predviđeno je da sve reklamne poruke moraju biti ispisane na bugarskom jeziku, znači čirilicom, a da se uz njega može koristiti i drugi jezik, odnosno pismo.
Zakonodavac je predvideo i sankcije - 100 leva (50 evra) za fizičko i do 50 hiljada leva (25.000 evra) za pravno lice.
Inspektori su saopštili da su se odmah na startu akcije suočili sa porukama ispisanim samo na tuđem jeziku.
(Tanjug)
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
Uvela bih ja to i ovdje, ništa lično, ali zašto da koristimo nazive prvenstveno na stranom jeziku, pored toliko naših i to izuzetno lijepih riječi? Kada nam engleski postane maternji, neka pišu koliko hoće. Naravno, treba znanje stranog jezika, ali ne treba zaboraviti ni svoj, maternji.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
| gkukolj je napisao/la sledeće: | | Uvela bih ja to i ovdje, ništa lično, ali zašto da koristimo nazive prvenstveno na stranom jeziku, pored toliko naših i to izuzetno lijepih riječi? |
Puvanje. "Vidi me - znam ingliš "
Inače, Zmaj-Jova je svojevremeno napisao pesmu sa germanizmima koji su tada bili u modi. Ne znam kako se zove.
Kad dobijem na lutriji otvoriću kafić koji će se zvati "ᏍᏏᏉᏯ" pa vi čitajte ako znate Čiroki.
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
| coco_bill je napisao/la sledeće: | | gkukolj je napisao/la sledeće: | | Uvela bih ja to i ovdje, ništa lično, ali zašto da koristimo nazive prvenstveno na stranom jeziku, pored toliko naših i to izuzetno lijepih riječi? |
Puvanje. "Vidi me - znam ingliš "
Inače, Zmaj-Jova je svojevremeno napisao pesmu sa germanizmima koji su tada bili u modi. Ne znam kako se zove.
Kad dobijem na lutriji otvoriću kafić koji će se zvati "ᏍᏏᏉᏯ" pa vi čitajte ako znate Čiroki.  |
Ipak ti to napiši po "naški", makar i ispod čiroki naziva, za svaki slučaj, a mi koji smo ovdje valjda ćemo imati tu čast da nam se malo i pripomogne u sri - ca - nju i jednog i drugog. .
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
|
"Sikvoja" ili "Sekvoja" (napravio je pismo za jezik Čiroki)
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
Eee, tako se to raadi..
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|