www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Najbolji venski hirurg na svetu
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 14, 2010 3:31 pm    Naslov poruke: Najbolji venski hirurg na svetu Na vrh strane Na dno strane

Dr Draganu Miliću (44), lekaru Kliničkog centra u Nišu, svečano je uručena nagrada za najboljeg mladog vaskularnog hirurga za 2010. godinu van prostora SAD.

Prestižnu titulu lekaru iz Niša dodelilo je Američko udruženje za vaskularnu hirurgiju, koje tradicionalno proglašava najboljeg lekara van SAD, s obzirom na to da je ova zemlja neprikosnovena svetska sila u toj grani medicine, piše "Alo".

"Ponosan sam što se moje ime i ime moje zemlje Srbije čulo na dodeli nagrade pred ovolikim brojem ljudi i kremom svetske vaskularne hirurgije. Značaj koja ova nagrada ima ne može se opisati i svakako je ogromno priznanje za moj dosadašnji rad", kaže dr Milić za "Alo".

"Amerikanci su ovo organizovali na samo njima svojstven način: svečano, glamurozno i zaista je neverovatno biti deo ove priče. Priznanje od Amerikanaca je ipak nešto posebno u svetu i ničim se ne može meriti niti porediti", kaže dr Milić, koji je još uvek u SAD.

On dodaje da su na dodeli bila takva imena svetske vaskularne hirurgije koja su ušla u istoriju po svojim zaslugama.

"Bili su prisutni prof. dr Robert Raderford, iz čije knjige uče svi vaskularni hirurzi sveta i što predstavlja našu 'bibliju'. Bio je prisutan i Tomas Fogarti, koji je izumeo katetere koji se po njemu i zovu Fogartijevi kateteri i bez kojih se ne može zamisliti savremena vaskularna hirurgija, potom Frenk Vit, Rodžer Grinhalč, Piter Glovicki, Anton Sajdejvi...", prenosi impresije najbolji mladi vaskularni hirurg, prvi lekar iz Srbije koji je dobitnik ove prestižne nagrade.

Dr Milić se od 9. juna nalazi u Americi gde je do sada posetio Harvard univerzitet i gde se susreo i sa predstavnicima Univerziteta "Jejl“. On se nada da će se u budućnosti proširiti saradnja između Srbije i USA.

Dr Milić posle Bostona leti u Čikago, gde će na molbu profesora Glovickog u utorak lekarima čuvene "Majo klinike“ održati predavanje o savremenom načinu lečenja venskih ulceracija, prezentovati njegovu metodu lečenja i prikazati rezultate.

U SAD sa dr Milićem je doputovao i dr Miljko Pejić, vaskularni hirurg iz Užica. Njih dvojica su zajedno učestvovali u radu renomiranog foruma za oboljenje poplitealnih krvnih sudova, koji je održan u amfiteatru "Eter dom“ u Bostonu, gde je obavljena prva anesteziološka procedura u svetu! Tu je dr Miliću ukazana još jedna čast - da predsedava forumu u naredne dve godine.

"Udruženje je formirao čuveni profesor Norman Rič, živa legenda američke hirurgije, i upravo je i on vodio ovaj forum. Ono što je prosto neverovatno da su me na sastanku izabrali za predsednika ovog foruma u naredne dve godine - neverovatno zbog mojih godina, jer su svi bivši predsednici foruma stariji od 65 godina."

Dr Milić je postao poznat po lečenju obolelih vena metodom višeslojne kompresivne bandaže sa tubulkosom. U njegovoj ordinaciji u Klinici za vaskularnu hirurgiju u niškom kliničkom centru izlečeno je nekoliko hiljada pacijenata iz cele Srbije, ali i iz okolnih zemalja.

Radove o istraživanjima, a u lečenju obolelih vena, objavljivao je u prestižnom američkom časopisu za vaskularnu hirurgiju, nakon čega je i odlučeno da on bude ovogodišnji laureat. Sa kolegom dr Sašom Živićem drži predavanja širom sveta o venskim oboljenjima.

(MONDO)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Najbolji venski hirurg na svetu Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon