:: |
| Treba li homosexualnim parovima dozvoliti usvajanje djece? |
| DA, i oni su ljudi, i oni imaju pravo voljeti djecu i brinuti o njima |
|
11% |
[ 17 ] |
| DA, ali ih prvo treba provjeriti |
|
4% |
[ 6 ] |
| DA, iz nekog treceg razloga |
|
0% |
[ 1 ] |
| NE, jer oni su bolesni pa ce i ta djeca biti kao i oni |
|
31% |
[ 46 ] |
| NE, jer to nije prirodno |
|
38% |
[ 57 ] |
| NE, iz nekog treceg razloga |
|
11% |
[ 17 ] |
| Ne znam ili nemam misljenje o tome |
|
2% |
[ 3 ] |
|
| Ukupno glasova : 147 |
|
| Autor |
Poruka |
jbstapar [Caliente con el fuego]
![<b>[Caliente con el fuego]</b> <b>[Caliente con el fuego]</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
 |
Godine: 34
Datum registracije: 17 Maj 2006 Poruke: 10893 Mesto: Does it matter?

|
|
| |
|
 |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
Samo je bila paralela na onu tvoju opasku, da neka baba u nekom domu vaspitava to jedno dete pored jos 15. To sto ce neko biti vaspitavan pored jos odjredjenog broja osoba ne znaci da ce imati losije vaspitanje, eto da ti nacrtam
Drago mi je ako to govoris iz licnog iskustva, tj. ako si imala priliku da te vaspitava homoseksualni par ili nekog tebi bliskog, jer onda mogu razumeti ovu tvoju samouverenost
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
![<b>[Caliente con el fuego]</b> <b>[Caliente con el fuego]</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
 |

|
|
Ne govorim iz licnog iskustva, ali sam sigurna da bi dete sasvim OK odrastalo.
|
|
| |
|
 |

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
Ni ti ni ja ne mozemo biti sigurne u bilo koju od ovih teorija, mozemo jedino da nagadjamo i da iskazujemo svoje misljenje, a tu je velika razlika s tim sto deca nastaju od heteroseksualnih parova, a nikako od homoseksualnih, pa je samim tim prva kombinacija roditeljstva i mnoooogo prirodnija
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
 |

|
|
Slazem se da nije prirodno, ali to ne mora da utice na to kako ce dete odrastati. Ugl, homoseksualaca je sve vise, i jednog dana ce i oni dobiti pravo da usvajaju a i za nekoliko godina homoseksualizam ce biti sasvim normalna stvar.. ljudi ce morati da se pomire sa tim i gotovo
|
|
| |
|
 |

|

|
|
Onda ti verovatno neces za tih nekoliko godina ziveti ovde vec negde u belom svetu, jer to ovde jos dugo nece biti normalna stvar a i ako dodje do toga, nece taj "program" dugo trajati jer ce nastati bela kuga i nece ni ti primerci homoseksualaca imati koga da usvoje i gotovo eto ti sasvim "normalne" buducnosti i racunice
|
|
| |
|
 |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.

|
Godine: 40
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu

|
|
| škorpijica je napisao/la sledeće: | | Ti si misljenja da je to dobro, ja eto ne bih volela da moje dete, kada bi mi se nesto desilo, preuzme homoseksualni par i odgaja i to je to. |
Ni ja ne verujem da je prirodno, i ne bi mi bila prva opcija, medjutim, da li bi radije dala dete nekome paru (heteroseksualnom) koji bi ga zlostavljao, zapostavljao, izolovao (recimo da je ovo sve provereno) ili nekom homoseksualnom paru koji bi ga volio?
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
| |
|
 |

|

|
|
*Mayche* ti ocigledno previse gledas filmove pa za apsolutno svaku temu imas tako neki ekstreman primer Kao prvo, ja svoje dete ne bih nikome dala, znaci ako je doslo vec do toga da se razmatranja usvajanje onda ja verovatno vise nisam u poziciji da bilo sta biram, nema me... Kao drugo, zasto mislis da ga homoseksualni par ne bi zlostavljao? Mislis njihova ljubav je jaca pa ce i detetu biti bolje? Sve te porodice prolaze kroz gomile provera, pa cak i sira porodica ako zeli usvojiti dete mora proci niz procedura, a ne neki totalni stranci a i nakon usvajanja, socijalne sluzbe i dalje nadgledaju te porodice, to je ono sto sam ja imala priliku da vidim, verovala ili ne u "zaostaloj" Srbiji, pa valjda se onda nesto slicno moze uraditi i u mnogo naprednijim i razvijenijim zemljama, eto npr. u tvojoj
|
|
| |
|
 |

|

|
|
Ne gledam previse filmova, ali recimo da sam zavrsila bas tu skolu pa bar imam malo iskustva oko tih usvajanja, jer da radim u struci ja bi bila ta socijalna sluzba Sad za Srbiju zaista ne znam, al mogu da kazem da u zemlji u kojoj sam ja, ima milion slucajeva gde se deca daju u porodice a u porodica usvaja decu za neke teze poslove i ostalo. Socijalnoj sluzbi to niko nece ni reci dok ne dodje do direktnog zlostavljanja (ponavljam tako je ovde gde sam ja). A ako budes imala vremena, procitaj knjigu Dete zvano To...pa ces da vidis koliko je jednoj socijalnoj sluzbi trebalo da reaguje na jednu majku koja je mucila svoje dete. Istinita prica.
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
| |
|
 |

|

|
|
|
A ja te opet pitam, ko ti garantuje da to isto ne bi zadesilo dete da ga je usvojio homoseksualni par?
|
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Predrasude su opasne i opake. A opet - kako samo lako neki ljudi "predrasudjuju" druge? A kad netko drugi "predrasudjuje" njih onda im, normalno i naravno, to nije u redu.
Mayche, zivim u drzavi juzno od tvoje i ovdje sam upozano nekoliko homoseksualnih parova koji su usvojili djecu i - niti su ta djeca po defaultu postala homici, niti su od cega drugog ispastala. Odrasla su kao sto bi odrasla i u nekoj heteroseksualnoj obitelji.
Bio sam i ja nekad Balkanac pun predrasuda ali to se promijenilo usljed okolnosti i onog sto sam vidio vlastitim ocima - koje zaista valja otvoriti. Predrasude najvise stete onima koji su puni njih, ali nije na meni da te i takve ljude mijenjam niti ih razuvjeravam. Njihov gubitak...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |

|

|
|
| škorpijica je napisao/la sledeće: | | A ja te opet pitam, ko ti garantuje da to isto ne bi zadesilo dete da ga je usvojio homoseksualni par? |
Pa ako si cula za neki homoseksualni par koji je zlostavljao decu, onda mi javi...al ja do sad zaista nisam cula.
Ne verujem da ce dete da bude homoseksualno ako je odgajano u takvoj sredini...jer je jedan homoseksualac morao da nastane od heteroseksualnih roditelja. Sto je rekao aureliano, ta deca sa homoseksualnim parovima ce da odrastaju normalno. Dete moze samo da odraste i da prihvata homoseksualce, ali da postane od jedan od njih samo zato sto ga je odgajalo dvoje homoseksualaca, to ne verujem.
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|