:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Pas napao Lazara Ž. (4) na plaži u Banji Koviljači i naneo mu teške povrede obraza i uha, rana na licu dečaka duga 12 centimetara
Lazar Ž. (4) iz Loznice zadobio je teške povrede lica nakon što ga je u nedelju u Banji Koviljači napao pitbul terijer, piše "Press".
Krvoločni pas je dete ugrizao za obraz i uvo i napravio mu ranu od 12 centimetara. Dečak je posle hitne lekarske intervencije u Beogradu juče pušten kući na dalji oporavak i sada se oseća dobro.
Napad se dogodio u nedelju na "Žićinoj plaži" u Banji Koviljači gde je Lazar bio sa ocem.
"Sa društvom sam bio na "Žićinoj plaži", bilo je i mnogo dece sa kojom se Lazar igrao. Kada je nešto posle 17 časova došao čovek sa dva pitbula koje je vodio na povocu deca su ustuknula, ali je on rekao da se ne plaše.
Tvrdio je da su psi dobri. Seo je, a psi koji nisu imali zaštitne korpe ležali su pored njegovih nogu i bili mirni. Video sam da Lazar i jedan njegov vršnjak maze pse i da njihov vlasnik razgovara sa njima.
Računao sam da je sve u redu, kada sam začuo Lazarev vrisak i video ga da trči ka meni krvavog obraza. Napad nisam video jer sam u tom trenutku bio okrenut leđima", priča Lazarev otac Rade.
On je povređenog sina odmah odvezao u loznički Zdravstveni centar "Dr Milenko Marin", odakle je dete sanitetom hitno poslato za Beograd. Rade kaže da su primljeni u Institut u Tiršovoj gde je rana zašivena, a lekari su procenili da nema potrebe za ostajanjem u bolnici, pa se Lazar u nedelju oko ponoći vratio kući u Loznicu.
"Na obrazu ima 12 santimetara dugačku ranu koja počinje ispod desnog oka i ide u obliku latiničnog slova V. Najdublja je na sredini obraza, dok je ušna školjka probijena sa unutrašnje strane dva santimetra.
Lekari kažu da će ostati mali ožiljak tamo gde je rana najdublja, ali da se to može srediti. Lazar se istraumirao od napada, jurnjave kod lekara i ušivanja rane, ali se dobro drži.
Mi kod njegovih babe i dede imamo zlatnog retrivera i Lazar zna kako da se ponaša sa psima, nikad ih neće udariti ili uraditi nešto slično. Ne damo mu da mazi pse lutalice, kao ni pse sa vlasnicima dok prvo ne pita vlasnika da li sme.
Važno je da je Lazar sada dobro i da se sve na ovome završilo jer moglo je da bude mnogo gore", priča za "Press" otac Rade, dok Lazar mirno sedi u krilu majke Kaće i žali se da ga svrbi rana.
Lazar svakodnevno mora da ide na previjanje, a u petak ga čeka lekarska kontrola u Beogradu. Njegovi roditelji posle svega ističu da je u celoj priči bilo i dosta sreće, jer se napadi pitbul terijera završavaju i sa mnogo težim posledicama.
Živanovići kažu da je policija bila na plaži, uzela izjave i zna ko je vlasnik psa koji je povredio dete.
Vlasnik psa koji je povredio Lazara, nezvanično je juče i saslušan, ali dok je postupak u toku ne žele da saopšte ni njegove inicijale. Kažu da se "u sadejstvu sa javnim tužiocem preduzimaju radnje za utvrđivanje činjenica.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Citat: | Tvrdio je da su psi dobri |
Tvrditi nešto u šta smo se, evo već nebrojeno puta uvjerili da nije tačno, je van svake pameti, a posebno kod ovakve vrste psa.
Citat: | psi koji nisu imali zaštitne korpe |
Šta će prilično krvoločni psi i to komada 2 na plaži među ljudima i tolikom djecom bez korpe?
I sad nemoj da mi neko kaže:"Ko zna šta mu je dječak uradio?", molim vas. Ne bi mu ni prišli da gazda nije dao svoj pristanak.
Bezrezervno volim pse i nikada nisam imala problem u komunikaciji sa njima, ali nikada nisam shvatala kao ni opravdala ljude koji bilo koju vrstu psa vode po posjećenim plažama i još to čine bez korpe.
Pas je pas, moliću lijepo. Ako ga posjeduješ, onda ispoštuj i neke norme. Zar je to toliki problem navući mu korpu? Zašto to nikada niko neće shvatiti?
To bi ja samo po džepu udarala, vjerujte. Vodiš psa bez povoca i korpe posred plaže, šetališta, igrališta, parka, školskog dvorišta...Klap!!! ? 'Ajmo, plati ti, brale, lijepu svoticu, pa ću te ja poslije pitati jel' problem!
Izvinjavam se unaprijed psima. Nisu oni krivi za nepodnošljivu nabusitost pojedinih njihovih vlasnika.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
Nisam bio tamo i nisam video shta se desilo aliii..
Cesto sam u drushtvu pitbull-ova, dobermana.. i jedini pas koji mi je ikad predstavio pretnju bez povoda je rottweiler. Shta se desilo? Mazio sam ga bez da sam gledao na njega, razgovarao sam sa ortakom i on je odjednom skocio, stavio shape na moja ramena i poceo da mi laje u lice, na par cm od mene. Bez ikakvog razloga, psa sam znao 3 godine. Prizor nije bio nimalo lep, no nije me ujeo nekim cudom.
Ukoliko nisi vlasnik psa a isti ti se nalazi u blizini morash sve vreme imati "eyecontact", ne znam zashto, nisam biolog da bih znao tako neshto ali takvi su..
cak i da obicnoj ovci okrenesh ledja ona ce te udariti u d**e.
Jedan status na fejsu me sad podseca na ovu vest: " That tiger ain't go crazy; that tiger went tiger! You know when he was really crazy? When he was riding around on a unicycle with a Hitler helmet on!"
|
|
|
|
 |
Nightmare Odomaćeni član

|
Godine: 52
Datum registracije: 26 Feb 2005 Poruke: 2933

|
|
[quote="gkukolj"] Citat: | Pas je pas, moliću lijepo. Ako ga posjeduješ, onda ispoštuj i neke norme. Zar je to toliki problem navući mu korpu? Zašto to nikada niko neće shvatiti? |
Kakve norme? Kod nas se na zalost postuju jedino zakonske norme koje za posledicu imaju visoku novcanu i zatvorsku sankciju. Zakon je, koliko sam upoznat, regulisao ovu oblast i sankcije bih samo podigao na visok nivo. 1. Pas bez korpe, ogromna novcana kazna,
2.pas bez korpe i to ne prvi put, visoka novcana+kratka zatvorska,
3.pas koji u pratnji vlasnika bez povodca i korpe napadne nekoga i pri tome povredi, visoka zatvorska, visoka novcana i zabrana drzanja kucnih ljubimaca vecih ili opasnijih od kanarinca.
Ova glupost "dete nije izazivalo psa" me je oborila na teme!
Moze li neko ne razmisljajuci, biti ljubitelj zivotinja iznad ljubitelja dece? Traziti opravdanje za zivotinju sto je napala dete? Da li je mozda bolje da deci od 4 godine na javnim mestima stavimo zastitnu korpu da ne napadaju jadne pit bulove?
|
_________________ The sun is the same in a relative way but you're older, Shorter of breath and one day closer to death. |
|
|
|
 |

|

|
|
Nightmare je napisao/la sledeće: | Moze li neko ne razmisljajuci, biti ljubitelj zivotinja iznad ljubitelja dece? |
Nerazmishljajuci - ne.
Razmishljajuci - u pojedinim slucajevima (nazalost) da.
Licno sam pre vishe od sad 7 godina sigurno vodio bernardinca "po PS-u": kratak povodac, korpa(shto je cisto mucenje za njega.. ), davilica.. u normalnoj shtenji prolazili smo ulicom gde su se igrala deca koja verovatno su ishla u vrtic, il' prvi-drugi osnovne i kao i mnogi drugi nisu ostali ravnodushni na "velikog medu". Uvek kad je bio izvodjen ljudi su prilazili, trazili da ga maze a on je mirno sedeo i - uzivao. Jedino shto je zlo mogao da uradi je da nekoga izbalavi.
Elem, tako je bilo i taj put, deca su sva dotrcala, poceli da ga maze, medjutim video sam da on nije sedeo mirno i u jednom trenutku je ustao i otishao iza mene.. da bih skontao kasnije da se on zapravo sakrio.
Tek kasnije sam skontao shta se zapravo desilo, sutradan mi je jedan od tih klinaca rekao da je jedan njegov retardirani drug namerno cepao njegovu shapu..
Pas ima preko 70 kila, sasvim je dovoljno da skoci na njega, udari ga shapom il' jednostavno obori, mali padne na beton i razbije glavu..
I sad ti meni reci, shta bi korpa i davilica mogla da uradi u takvoj situaciji? I ko bi bio kriv?
Sva sreca da je odrastao okruzen decom inace..
|
|
|
|
 |
bokitanjalana Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 29 Sep 2008 Poruke: 9

|
|
Bez obzira ko koliko voli kucne ljubimce a narocito pse, ja njih volim najvise od svih zivotinja ali ipak nije smeo medju tolikim brojem ljudi a narocito dece da dodje sa dva psa i to jos pitbula, a svi znamo kakvi su to psi, bez zastitnih korpi. Zakon je propisan za to i to ce neko sprovesti i on ce dobiti zasluzenu kaznu,bez obzira da li se radi o prekrsaju ili krivicnom delu a hoce li se mali decak ikad oporaviti i hoce li kad se pogleda u ogledalo da se seti tog detalja sa plaze i da li ce uopste ikad prestati da ima strah od zivotinja i pasa... Do toga nije smelo doci jer se vec i navodi da je na plazi bila policija koja je trebala blagovremeno da reaguje i vlasnika pasa da podseti na svoje obaveze a takodje mu i predoci posledice nenosenja zastitnih korpi... Iiii, sta sad?
|
|
|
|
|
 |
Nightmare Odomaćeni član

|

|
|
Alexns je napisao/la sledeće: | Nightmare je napisao/la sledeće: | Moze li neko ne razmisljajuci, biti ljubitelj zivotinja iznad ljubitelja dece? |
Nerazmishljajuci - ne.
Razmishljajuci - u pojedinim slucajevima (nazalost) da.
Licno sam pre vishe od sad 7 godina sigurno vodio bernardinca "po PS-u": kratak povodac, korpa(shto je cisto mucenje za njega.. ), davilica.. u normalnoj shtenji prolazili smo ulicom gde su se igrala deca koja verovatno su ishla u vrtic, il' prvi-drugi osnovne i kao i mnogi drugi nisu ostali ravnodushni na "velikog medu". Uvek kad je bio izvodjen ljudi su prilazili, trazili da ga maze a on je mirno sedeo i - uzivao. Jedino shto je zlo mogao da uradi je da nekoga izbalavi.
Elem, tako je bilo i taj put, deca su sva dotrcala, poceli da ga maze, medjutim video sam da on nije sedeo mirno i u jednom trenutku je ustao i otishao iza mene.. da bih skontao kasnije da se on zapravo sakrio.
Tek kasnije sam skontao shta se zapravo desilo, sutradan mi je jedan od tih klinaca rekao da je jedan njegov retardirani drug namerno cepao njegovu shapu..
Pas ima preko 70 kila, sasvim je dovoljno da skoci na njega, udari ga shapom il' jednostavno obori, mali padne na beton i razbije glavu..
I sad ti meni reci, shta bi korpa i davilica mogla da uradi u takvoj situaciji? I ko bi bio kriv?
Sva sreca da je odrastao okruzen decom inace.. |
Vise puta sam procitao ovo sto si napisao i nisam bas siguran da si time opravdao svoju recenicu koja je odgovor na moje pitanje. Kako god da je pas kojeg si ti setao bio opremljen, nije trebalo da dodje do mogucnosti da mu neko nanese bol, a da ti pri tome to nisi primetio. Samim tim, ti si krivac za tu situaciju a ne "retardirani" klinac. Sam tvrdis da je pas kojeg si setao opasan po to ili neko drugo dete cak i ako ima korpu, povodac treba po pravilima i zakonu da bude u tvojoj ruci, a ti samim tim imas duznost i obavezu da se brines o njemu.
Kazi ti meni, da li bi u situaciji da ti vodis svoje dete u setnju, neko mogao da mu "cepa" saku? Potvrdio si sve ono sto sam mislio kada sam procitao ovu vest, a to je da su ljudi ciji psi nekoga povrede ili psi budu povredjeni neodgovorni vlasnici. Oprosti sto te kategorizujem ovako ali to je moje vidjenje na osnovu primera koji si dao.
|
_________________ The sun is the same in a relative way but you're older, Shorter of breath and one day closer to death. |
|
|
|
 |

|

|
|
Bernardinac opasan? Hah, to je verujem jedan od najneznijih pasa, uprkos svojoj velicini.
Ja bih pre rekao da ti nikada nisi video jednog..
Apsolutno nikada ne bi nikome naudio i ni ja nisam mislio da bi iko imalo mogao njemu da naudi. A siguran sam da bi se i u takvoj situaciji nashao "odgovorni roditelj" koji bi rekao kako je on lepo vaspitao svoje dete kod bake i deke na selu..
K'o shto rekoh pas je velik, sa dugackim krznom i ne mozesh videti shta mu svako radi kad ga okruzi vishe osoba, a cak i da vidish shta mozesh uciniti kad su impulsivni psi u pitanju? Al' pretpostavljash da ima normalan odnos sa zivotinjom k'o shto bi trebalo da ima normalan odnos i sa drugom decom.
Neodgovorni su roditelji koji svoju decu ne nauce makar i trunci odgovornosti.
K'o shto sam rekao u prvoj poruci ne znam shta se ovde tacno desilo samo znam da "andjelcici" nemaju bash uvek oreol iznad glave..
|
|
|
|
 |
Nightmare Odomaćeni član

|

|
|
OK. Vidim da si nedosledan i da je jedina ideja da postujes, a ne da vodis razgovor koji ima veze sa temom. Ti si rekao: "Pas ima preko 70 kila, sasvim je dovoljno da skoci na njega, udari ga shapom il' jednostavno obori, mali padne na beton i razbije glavu..
Sva sreca da je odrastao okruzen decom inace.."
Sada mi kazes: "Bernardinac opasan? Hah, to je verujem jedan od najneznijih pasa, uprkos svojoj velicini.
Ja bih pre rekao da ti nikada nisi video jednog.. "
Zamisli, video sam bernadinca, volim zivotinje ali za razliku od tebe imam dete i andjelcic je bez znakova navodnika, kao i taj sirotan o kojem se ovde radi, a kojeg je napala zivotinja, a za to je odgovoran vlasnik zivotinje.
U svakom slucaju, hvala na razgovoru, sad sam jos cvrsce ubedjen u to da terba biti strog sa vlasnicima zivotinja koje mogu da ugroze bezbednost ljudi i dece.
|
|
|
|
 |

|

|
|
Je l'? A aj' josh malo da pricamo o odgovornim roditeljima: otac je sam priznao da nije video kad je pas napao dete, tj. da je dete od 4 godine ostavio bez nadzora. Ima igracku u rukama, shta me briga shta radi, je l' to taj princip?
Da l' ce on odgovarati? Naravno da ne..
Pas jeste bezopasan
ALI
niko ga nikada nije mucio, tukao ili bilo shta slicno da bi ga izazvao na taj nacin.
Shvatam ja da su deca deca ali odgajati malog nasilnika u kuci bez da to primetish.. hmm, hmm..
Ponovicu, tako se ne ponasha ni sa ljudima ni sa zivotinjama.
Prvi psi koje sam video uzivo u svom zivotu bili su bokseri. Ja se ne secam al' su mi govorili da sam bio zapanjen, zadivljen lepotom zivotinje. I niko nije rekao da sam istog krenuo da udaram ili gazim.
Iste takve poglede sam video u deci svaki put kad bih tog istog bernardinca izveo na ulicu. To je mnogo znacilo njima, mnogo znacilo meni, a garantujem da je i pas osetio isto.
Uskracivati decu za takvo iskustvo smatram ogrnomnim gubitkom za njih, a u takvoj situaciji napadati vlasnika zbog razmazenka.. ostavicu na savesnim roditeljima, koji bi najradije svoje dete odgajali ispod staklenog zvona, da polemishu o tome.
|
|
|
|
 |
Nightmare Odomaćeni član

|

|
|
Na srecu ovo je of topic. Ti si sebi dao za pravo da predvidjas i napamet nagadjas kakvi roditelji su ljudi koji komentarisu dogadjaj koji se zbio. Da ti predstavim cinjenice i naucne dokaze i zavrsimo polemiku u kojoj ti nagadjas, a ja nabrajam cinjenice iz tvojih postova.
1. Pas je povredio dete, a ne dete psa.
2. Covek ciji je pas povredio dete NIJE na adekvatan i propisan nacin izveo psa u setnju!
3. Vrlo cesto se u vezu sa ovakvim ponasanjem i neprodrzavanjem pravila, te naklonosti ka opasnim psima, dovodi nesigurnost, kompleksi i telesne manjkavosti gde je jedini diskriminator iz drustva upravo taj koji te probleme ima. Sto se tice velikih, a miroljubivih pasa, posedovanje se dovodi u vezu sa svim navedenim stavkama + preuvelicanim strahom od zivotinja.
4. Ljubitelj zivotinja ce se potruditi da pravilnim uvodjenjem zivotinje u ljudsko drustvo, zastiti ljude, zastiti zivotinju i najzad, umanji nepotreban i preuvelican strah od istih.
Nadam se da je cetvorogodisnji decak koji je ovde tema, pregrmeo sve fizicke i psihicke probleme koje je prilikom ovog dogadjaja doziveo.
|
|
|
|
 |

|

|
|
"Naucne cinjenice".. izvinite gos'no doktore nauka, nisam vas prepoznao
Lepo me nasmeja "cinjenicno stanje"..
Da ne komentarishem stavke 3 i 4 al'.. meni se cini da si ti jedina osoba koja se ovde plashi zivotinja.. ne znam zashto sam stekao takav utisak?
Alexns je napisao/la sledeće: | Je l'? A aj' josh malo da pricamo o odgovornim roditeljima: otac je sam priznao da nije video kad je pas napao dete, tj. da je dete od 4 godine ostavio bez nadzora. Ima igracku u rukama, shta me briga shta radi, je l' to taj princip? |
Izvoli cinjenicu, ako si vec istih zeljan.
Cinjenica je takodje da niko normalan ne bi rekao da psi nisu prgavi ako je stvarnost drugacija, jer bi u suprotnom slucaju samo zeleo da naudi samom sebi.
Josh jedna cinjenica je da je ovaj slucaj digao ovoliku paznju samo zato shto se radi o pitbull-ovima o kojima vlada najvishe (pogreshnih) predrasuda kada je rec o psima.
Ne, nisu svi besni, ne jedu svi sirovo meso, mogu se veoma lepo socijalizovati ako se dobro tretiraju od malena i veoma su inteligentni psi.. za razliku od vecine malih pasa koji (kao i macke) ceshe znaju da naude ljudima samo shto posledice nisu iste; ali ko ce u novine staviti vest da je pekinezer ugrizao dete u kuci?
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|