:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Davor Lukač nije ni slutio da će mu se kupovina prvog stana pretvoriti u avanturu i to sve zbog memljive nusprostorije koja vredi 540 evra po kvadratu.
Za sreću je potrebno malo - sedam dobitnih cifara za loto, dokaz da ste vanbračno dete Bila Gejtsa, ili podrum u Zemunu.
Naravno, ne mislimo na onakve u kojima su Duća, Kum i drugari "implementirali" svoj pravosudni sistem, već na sasvim običan daščani podrum, onakav u kojem prosečan srpski domaćin čuva, kao nuklerani otpad, kacu s kupusom do kasnih prolećnih dana...
Ako niste znali, baš takvi podrumi se na današnjem tržištu nekretnina kotiraju bolje od onih vinskih - na Dedinju, barem ako je suditi po iskustvu Davora Lukača, vlasnika "najprestižnijeg" od svih, procenjenog od strane birokratskih vizionara Poreske uprave Zemun na 540 evra po kvadratnom metru.
"Da, toliko, cirka, i veoma sam 'ponosan' zbog toga", kaže za "Press", napipavajući prekidač u memljivom mraku podno četvorospratnice u Cara Dušana, ulice u kojoj Dunav često gostuje, šunjajući se pod zemljom do pomenutih podruma...
Elem, priča je sledeća: pre nepunih godinu dana Lukačevi su podigli kredit, pazarili stan, uredno podneli Poreskoj upravi prijavu za oslobađanje od plaćanja poreza na prenos apsolutnih prava, s obzirom da im je to prva nepokretnost koju poseduju, i u miru doma svog čekali odgovor koji je samo trebalo da potvrdi ono što su već znali...
"Da ćemo biti oslobođeni poreza za stan, verujući da se to odnosi i na famozni podrum koji je njegov pripadajući deo, ali... - stajemo kod ovog "ali" da se "razaberemo" kroz paučinu i plesan, vrednu dve prosečne plate, po kvadratu.
"Dakle, prema rešenju Poreske uprave Zemun, gorepomenuta odredba se odnosi na kupovinu prvog stana, ali ne i prvog podruma?! Razrezali su nam da kvadrat ovog mraka, buđi i vlage vredi 540 evra, pa puta četiri kvadrata, i lepo porez na sve to! Aman, pa otkad podrum, i to ovakav, ne ide u paketu sa stanom", - naravno, pitanje koje već izvesno vreme muči Davora nije odložilo izvršenje rešenja, već je morao da plati harač, pa tako, ratosiljan "viška" novca, komotnije tabana tražeći odgovor.
"Nije u tome čitav problem, niti kraj priče. Ma, ni blizu! Najgore od svega je što čoveka pokušavaju da naprave blesavim, tvrdeći da sve rade po slovu zakona i nekakvim propisima, a sve zakone i članove zakona na koje su se pozivali detaljno sam proučio i nigde ni reči o tome da se podrum ne tretira kao pripadajući deo stana i da ne ulazi u „masu" koja se oslobađa plaćanja poreza.
Povrh svega, kada sam pitao po kojoj su to osnovi razrezali baš 540 evra po kvadratu, obavešten sam da je to učinio procenitelj, koji se nikada nije pojavio, odnosno, prošetao do mog podruma!
S obzirom da petkom poreska uprava ne radi sa strankama, već njeni procenitelji izlaze na teren, evo javno ih pitam da mi kažu kojeg su to petka dolazili kod mene, i kad sam ja to potpisao da sam saglasan sa bilo čim, kao što stoji na rešenju koje sam dobio, sa sve parafom i pečatom direktora zemunske filijale", još jedno je u nizu pitanja na koje bi Lukač da u zemlji Srbiji tek tako dobije odgovor, umesto da razmišlja šta mu valja činiti sa ta četiri kvadrata katakombe, odnosno, kako da profitira od ekskluziviteta podzemne nepokretnosti?
"Evo, spreman sam da lično direktoru filijale prodam podrum po značajno nižoj ceni od one koju su razrezali, ili da im ga iznajmim, kad već vredi toliko, a ja ne znam šta ću s njim.".
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
Lepo sam ja rekao da smo zemlja ludaka asada i maloumnih politicara i vlastodrzaca
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|