:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Beograd - Novica Tasić iz Uprave saobraćajne policije MUP Srbije priveden je u ponedeljak zbog sumnje da je uzimao mito za izdavanje vozačkih dozvola bez polaganja ispita. Kako „Blic“ saznaje, Tasić je na saslušanju pred inspektorima Sektora unutrašnje kontrole priznao krivicu i izjavio da je sve radio „po nalogu starešina“.
- Tasić je izjavio da je sve radio po nalogu starešina, ali za sada osim njega niko drugi nije uhapšen - kaže za „Blic“ izvor upućen u istragu pripadnika Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije. On navodi i da su posle Tasićevog saslušanja krenuli pritisci iz pojedinih krugova MUP-a sa ciljem sprečavanja daljih hapšenja.
- Tasić nije sam mogao da „sređuje“ dobijanje vozačkih dozvola. U tome je sigurno učestvovalo još osoba, ali je očigledno da pojedinci koji su učestvovali u ovom poslu imaju podršku određenih struktura MUP Srbije, zbog čega se sve i završilo na hapšenju jedne osobe - kaže izvor „Blica“.
Sektor unutrašnje kontrole još zvanično nije potvrdio Tasićevo hapšenje. Očekuje se da će Tasić danas biti priveden kod istražnog sudije. Kako „Blic“ saznaje, Tasić je radio u Odeljenju za saobraćajno-tehničke poslove, odsek za obuku vozača i, kako se sumnja, od kandidata je za dobijanje vozačkih dozvola uzimao mito od po 500 evra.
Prema nezvaničnim saznanjima, njegovo hapšenje je nastavak akcije „vozač“ koja je u decembru prošle godine pokrenuta hapšenjem vlasnika pančevačke auto-škole „Putnik“, Renata Stankova (39) iz Pančeva, i saobraćajnih policajaca Vladimira Marina (39) i Novice Boškovića (41), kao i Emine Bagluleh (29), člana komisije za polaganje vozačkih ispita i Gorana Veljanovskog (27) iz Pančeva posrednika između kandidata i komisije. U akciji je privedeno i nekoliko kanditata, koji su za dobijanje vozačke dozvole bez polaganja ispita plaćali 300 do 400 evra, u zavisnosti od željene kategorije.
Nekoliko dana kasnije, akcija u Pančevu nastavljena je hapšenjem direktora auto-škole „Zmaj“ Staniše Stanojevića (51), Zorana Pavlovskog (46), predsednika komisije za polaganje ispita, četvorica instruktora i ponovnim hapšenjem policajca Novice Boškovića (41), koji je posle prvog hapšenja pušten da se brani sa slobode.
Vlasnik auto-škole „Zmaj“ osumnjičen je da je nezakonito prisvojio 2,5 miliona dinara, dok su ostali osumnjičeni da su kandidatima omogućavali da uz naknadu dobiju vozačke dozvole bez polaganja ispita. Posle ove akcije, uhapšeni su i direktor auto-škole „Akademik“ Bojan R. (37) i Radoslav N. (48), direktor ortačkog društva „Aruna komerc“ iz Dolova, osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, dok se direktor „Akademika“ tereti i za falsifikovanje službene isprave i poresku utaju.
(Blic)
|
|
|
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
ma taj je sitna riba u moru plavom, to tek treba da se razmotava
|
|
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
Ma 'de, nasha policija je poshtena..
|
|
|
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 40
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
Nasli na muriji da se bogate .. ajd .. sta da se radi .. kad ne mogu ove ostale da uhvate mogu policajce
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
 |
voulez-vous ♧Otac Makarije♧

|
Godine: 41
Datum registracije: 09 Sep 2007 Poruke: 5164

|
|
Ja znam gde ima i za jeftinije!
Samo... kako bas da padne pandur kad je u komisiji 3. ljudi?
|
_________________ Ja sam bio pogresan..... kad sam ti stavio ruku na rame...
Tamo je drzao dugo i govorio rijeci...
Ja sam bio pogresan... kad sam trazio da mi kazes... koja si strana....
Postoje pravila igre... ti znas da ne mozes sama.... |
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
anchi22 je napisao/la sledeće: | Prema nezvaničnim saznanjima, njegovo hapšenje je nastavak akcije „vozač“ koja je u decembru prošle godine pokrenuta hapšenjem vlasnika pančevačke auto-škole „Putnik“, Renata Stankova (39) iz Pančeva, i saobraćajnih policajaca Vladimira Marina (39) i Novice Boškovića (41), kao i Emine Bagluleh (29), člana komisije za polaganje vozačkih ispita i Gorana Veljanovskog (27) iz Pančeva posrednika između kandidata i komisije. U akciji je privedeno i nekoliko kanditata, koji su za dobijanje vozačke dozvole bez polaganja ispita plaćali 300 do 400 evra, u zavisnosti od željene kategorije.
Nekoliko dana kasnije, akcija u Pančevu nastavljena je hapšenjem direktora auto-škole „Zmaj“ Staniše Stanojevića (51), Zorana Pavlovskog (46), predsednika komisije za polaganje ispita, četvorica instruktora i ponovnim hapšenjem policajca Novice Boškovića (41), koji je posle prvog hapšenja pušten da se brani sa slobode.
Posle ove akcije, uhapšeni su i direktor auto-škole „Akademik“ Bojan R. (37) i Radoslav N. (48), direktor ortačkog društva „Aruna komerc“ iz Dolova, osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, dok se direktor „Akademika“ tereti i za falsifikovanje službene isprave i poresku utaju. |
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|