:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Sonja Vojnović, poreklom novosađanka, i Rodi Madeson iz Škotske, upoznali se na Kubi a venčali u Sabornoj crkvi glavnog grada Vojvodine.
Iako stranci u Novi Sad u julu dolaze isključivo zbog „Egzita“, Kanađanka Sonja Vojnović, poreklom iz Novog Sada, i njen momak Rodi Madeson iz Škotske došli su pre nekoliko dana da bi se danas u 15 sati venčali u Sabornoj crkvi.
Sa sobom su poveli i svatove iz Škotske i Kanade, a juče ih je u Gradskoj kući primio i gradonačelnik sa porodicom. Veliko slavlje će, ipak, organizovati 23. jula u Škotskoj, jer ipak nisu mogli da dovedu svih 150 svatova u Novi Sad.
"Krštena sam u Sabornoj crkvi i iako sam rođena i odrasla u Kanadi, vezana sam za Novi Sad. Moji roditelji su odavde i ljubav prema gradu sam od njih nasledila.
Dolazila sam leti ovamo kod rodbine, a oduvek sam želela i da se venčam u našoj crkvi", počinje priču za "Blic" Sonja Vojnović.
Kako pričaju mladenci, upoznali su se u februaru 2008. godine kada su oboje, posebno, ona iz Kanade, a on iz Škotske, istovremeno bili na odmoru na Kubi.
"Ko kaže da ljubav iz diskoteke ne uspeva?! Počelo je neobično, bili smo tri dana na Kubi kada smo se upoznali i onda se nismo videli čitavih osam meseci, tokom kojih smo se čuli telefonom. Ipak, ispalo je da idem na poslovni put u London i tada me je on pozvao da dođem do njega. Ostala sam nekoliko dana i od tada smo do novembra prošle godine, kada sam se preselila u Škotsku, svakog meseca leteli jedno kod drugog. Odlučili smo da se venčamo i on je sa oduševljenjem prihvatio moju ideju", priča mlada.
Rodi je nedavno primio i miropomazanje kako bi mogao da se venča u pravoslavnoj crkvi.
"Drago mi je da možemo ovde da se venčamo. Nisam imao problem sa tim što zbog venčanja treba da promenim veru i niko se od mojih nije protivio. Svi su se oduševili kada smo im pre šest nedelja rekli da idemo u Novi Sad da se venčamo i ovo je i za njih velika avantura", priča mladoženja u kiltu.
Sa sobom su u Novi Sad poveli samo najbliže rođake i prijatelje, među kojima su Sonjini roditelji i brat iz Kanade i dvadesetak najbližih Rodijevih rođaka i prijatelja iz Škotske. Zbog crkve i običaja venčaće ih stari kumovi Sonjinih roditelja.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 40
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Od srca im želim lijep, srećan i zdrav život.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|