www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Za striptizete nema krize
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 19, 2010 3:27 pm    Naslov poruke: Za striptizete nema krize Na vrh strane Na dno strane

Nema više Moldavki i Ukrajinki, u "Kristalu" su samo "naše devojke". Najpre ih je bilo teško privoleti na razgovor s reporterima "Politike", ali nakon drugog-trećeg pokušaja jedna je sela i za njihov sto.

Dok se polunago telo devojke, obasjano zelenom svetlošću lasera, uvija oko šipke uz jedan od Madoninih hitova, momci iz obližnjeg separea kao hipnotisani uživaju u prizoru. Pale cigarete, ispijaju pića, ali ne skreću pogled sa striptizete koja iz sekunda u sekund ima sve manje veša na sebi, piše u reportaži o beogradskom noćnom životu objavljenoj u današnjem izdanju "Politike".

A kada je i dugo očekivan trenutak došao i ono malo krpica završilo na podu, usledio je hladan tuš – špaga u vazduhu.

U to ustaje i do tada mirna devojka sa susednog stola. Namiguje momku s kojim je došla, prilazi podijumu i priključuje se. Ne zaostajući nimalo za profesionalkom pored koje je stala, otpočinje igru zavođenja i upućivanja pohotnih pogleda. Da li zbog alkohola, uzbuđenja ili želje za avanturizmom, ali u stopu je pratila iskusnu devojku pored sebe. Tako su se na podu našle njena gumica za kosu, pa majica, pa suknjica.

U srcu Beograda, u najpoznatijem dorćolskom striptiz klubu "Kristal", "devojke od milion dolara" svake večeri usijaju atmosferu. Čim jedna završi tačku, na scenu stupa nova striptizeta. Njih sedam-osam smenjuje se na podijumu. Plavuše, crnke, smeđe...

Kraljica podijuma, samouvereno započinje priču za "Politiku". Igranjem se, kaže, bavi od srednje škole.

"Ali, latinoamerički plesovi su mi dosadili. Pokreti su postali kruti i morala sam nešto da menjam. Volim da doživim osećaj zavođenja. A ovde je muškarac glavni i tu smo da ugodimo. On da nama plati piće, a mi da mu se pridružimo. Ali, sve se na tome završava. Kontakta nema. Mi smo, u stvari, umetnice. Držimo se zajedno i kao da smo neki kabare", raspričala se već ona, dok trese cigaretu u pepeljaru i pokušava da nadjača muziku.

U tom trenutku pažnju svih skreće nastup druge devojke. Još ni druga strofa lagane pesme Bon Džovija nije bila gotova, a gaćice su već bile na podu. I do tada veselo društvo u momačkom separeu utihnulo je i ostalo bez daha. Atraktivna brineta krenula je u obilazak stolova i kao od majke rođena počela da se naslanja i penje na naslone garnitura.

Posle kratkotrajnog uzbuđenja, reporter "Politike" nastavlja razgovor sa striptizetom. Devojaka, dodaje naša sagovornica, uvek nedostaje.

"U ovom poslu ostanu samo one koje ga zaista dobro rade", ponavlja.

A na testu su svake večeri. Bolje reći noći i to do pet satu ujutru. Voli strance, posebno Norvežane i Turke dok, kaže, naši ljudi znaju i da razočaraju.

"Stalno se dešava da dođu, sednu, pogledaju cenovnik i odu. Skupo im. A mi celu noć igramo za njih", iskrena je.

A da je tako potvrđuje i cenovnik. Pivo košta 500 dinara, flaša vina do 3.500 dinara, a šampanjac 9.500 dinara. Ipak, šampion je "dom perinjon". Za jednu bocu valja izdvojiti 52.000 dinara.

Da svoj posao ne rade jeftino, reporter "Politike" su se uverili uočavajući i jednu "zakonitost". Oni koji dođu prvi put mogu da se nađu u čudu, ali stalni gosti dobro znaju "procedure". Uđu i sednu. Naručuju piće. Posle nekoliko gutljaja prilaze im devojke. Ukoliko to žele, one im se priključuju. Ubrzo potom pojavljuje se i konobarica i pita: "Da li želite damama da platite piće". A račun za tren oka postaje četvorocifren.

I tako je svake večeri. Kriza, kažu u "Kristalu”, nije umnogome uticala na striptiz. Dok se u seksi šopovima, poput ozbiljnih trgovaca, jadaju da beleže pad prometa, za ovu delatnost krize nije bilo.

"Ko voli da dolazi, taj nas posećuje i dalje, bez obzira na sve", kažu u ovom dorćolskom striptiz klubu.

"To vam je kao s cigaretama. Ko puši, taj će nastaviti bez obzira na krizu", uvereni su.

A sagovornica "Politike" sada je sve više raspoložena za priču.

"Gosti vole da se dobro osećaju. Da znaju da je sve ovo ovde zbog njih. Kao da su na Fešn Ti-Viju okruženi lepoticama", priča ona.

I kada krene kući, vraća se svakodnevnom životu. Ima petogodišnje dete i dečka, koji je pijanista.

"Ne znam šta je ljudima. Eto, i vi me to pitate. Mi imamo normalan život. Zvali su me čak i iz jedne stranke da im budem u opštinskom odboru. A ja neću. Šta će mi to? A ne znam ni što su me zvali. Možda što sam u osnovnoj školi imala sve petice", sada već sama kroz smeh i pita i odgovara.

Devojke koje su tu svako veče, ne žele da pričaju o tome koliko novca zarade.

"Može od ovoga da se živi i može da se zaradi kinta. Ali, i mi imamo troškove. Tu je šminka, pa cipele", kažu, a s predrasudama se svakodnevno nose.

Ali, vremena za razgovor više nema. Počinje njena pesma. Spušta čašu, gasi cigaretu. Prilazi šipki i zabacuje kosu. Podiže jednu nogu i otpočinje svoju tačku.

I kada se svetla ugase, mlade dame napuštaju ovu "arenu", a prestonica počinje da živi. One posle sedam sati igranja kreću kući, a najvredniji Beograđani na posao. Otvaraju se kapije obližnje Bajlonijeve pijace i počinje prepoznatljiva prestonička vreva.

(MONDO)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Za striptizete nema krize Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon