www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Srbi napadnuti na plaži jer govore ekavicom
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 23, 2010 3:31 pm    Naslov poruke: Srbi napadnuti na plaži jer govore ekavicom Na vrh strane Na dno strane

Srpski turisti, 40-godišnji muškarac i njegova dva sina od 14 i 16 godina, napadnuti su na plaži Podgradini kod Zadra.

Iako policija nije navela nacionalnost žrtava, mediji ističu da je razlog napada u četvrtak posle podne to što su napadnuti govorili ekavicom, zbog čega im je prišao pijani 47-godišnjak kome je kasnije izmereno 2,28 promila alkohola u krvi.

Napadač je prvo verbalno optuživao 40-godišnjaka, a zatim je počeo i da gura.

Napadaču se pridružio i 16-godišnjak sa zadarskog područja koji je decu 40-godišnjaka udarao u glavu.

Napadnuti su odbili lekarsku pomoć, a napadači su uhapšeni i jutros privedeni sudiji za prekršaje.

Članovi porodice srpske nacionalnosti imaju hrvatsko državljanstvo, a žive u Nemačkoj, izvestili su mediji.

Ovo je drugi incident s obeležjima fizičkog nasilja nad Srbima na ovom delu hrvatskog Jadrana.

Prethodni se desio u Vodicama kod Šibenika kad je jedan Srbin napadnut posle svađe s vozačem mopeda koji je vozio u suprotnom smeru.

Počinilac je optužen za kršenja javnog reda i mira, ali policija je ocenila da se tu ne radi o etnički motivisanom incidentu.

S obzirom na broj Srba koji kao turisti borave u mestima hrvatskog dela Jadrana, broj incidenata je zanemariv.

Kako su za Tanjug izjavili u hrvatskom Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), za ovu godinu nemaju podataka o napadima na državljane Srbije i oštećivanje imovine.

Tokom 2009 je, pak, u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj evidentirano ukupno 29 takvih dela.

Tada su zabeležena dva narušavanja javnog reda i mira tučnjavom, četiri narušavanja javnog reda i mira svađom i verbalnim napadom, 10 otuđenja registarskih tablica s motornih vozila i tri oštećenja motornih vozila.

Dva oštećivanja vozila i jedan napad su okarakterisani i kao krivično delo, a ne samo kao prekršaj, a počinioci su uhvaćeni.

(Tanjug)

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 40

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 23, 2010 4:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kao sto sam dosta puta do sada rekao .. ni posle 20 godina neki ljudi jos nisu odrasli i nastavili sa zivotom

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 23, 2010 5:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zatucani kreteni...

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 90

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 23, 2010 9:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Neki nkad nece shvatiti da su politicari krivi za sva desavanja ,al i da ako se ti trendovi nastave nece biti ni turizma ni nicega

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 23, 2010 10:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
S obzirom na broj Srba koji kao turisti borave u mestima hrvatskog dela Jadrana, broj incidenata je zanemariv.

Ne da je zanemariv, nego, ne bi ga uopšte trebalo ni biti. Koji idiotizam, majko moja.

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 25, 2010 3:24 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Uhapšeni napadači na srpske turiste

Zbog jučerašnjeg incidenta policija je privela četrdesetogodišnjeg muškarca i jednog šesnaestogodišnjaka iz Zadra.

Tinejdžer i muškarac su su juče napali srpske turiste na plaži u Podgradini. Policija tvrdi da je ovo izolovan incident, te da je stariji uhapšeni muškarac bio pod dejstvom alkohola.

"Svi turisti su dobrodošli i potrebni i mogu se osećati bezbedno i na zadarskom području i na Jadranu. Jasno je da se, kada imamo 11 miliona stranih turista, može desiti incident. Pravna država će intervenisati i prema svakome ćemo se jednako postaviti. Ovako nešto neće se tolerisati", rekao je hrvatski ministar turizma Damir Bajs.

U Podgradini kod Zadra juče su na plaži napadnuti srpski turisti, četrdesetogodišnjak i njegova dva sina od 14 i 16 godina. Napadači su policiji objasnili da su napali Srbe zato što su govorili ekavicom.

(Srna)

voulez-vous
♧Otac Makarije♧
<b>♧Otac Makarije♧</b>

Godine: 41

Datum registracije: 09 Sep 2007

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 25, 2010 3:31 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A posle smo mi Srbi kao najgori.... More *&%$#@&* svima.... Grcka i milina.... Neka im njima njihov Jadran....

Postoje pravila igre... ti znas da ne mozes sama....

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Srbi napadnuti na plaži jer govore ekavicom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon