:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Ljudi koji imaju puno prijatelja žive u proseku sedam i po godina duže nego usamljenici.
Da bi se dugo i u zdravlju živelo potrebno je imati i dobre prijatelje, pokazali su rezultati istraživanja grupe američkih naučnika objavljeni u naučnom časopisu "PLos".
Američki istraživači s Univerziteta u Brigamu su došli do tog rezultata obavivši analizu podataka vezanih za 300.000 osoba koje žive na četiri kontinenta, preneli su francuski mediji.
Oni su utvrdili da su ljudima koji imaju dobru mrežu prijatelja čak 50 odsto veće šanse da duže žive, na šta godište ima mali uticaj.
Naučnici su istakli i da je tokom istraživanja utvrđeno da su osobe koje su imale stimulativno okruženje živele u proseku sedam i po godina duže od ostalih.
Oni su na kraju konstatovali da mali broj prijatelja prestavlja istu opasnost od skraćenja životnog veka određenje osobe kao i pušenje, alkoholizam, ili gojaznost.
Kao mogući razlog ove pojave navodi se to da ljudi okruženi prijateljima više vode računa o sebi i manje su izloženi stresu i bojazni prilikom održavanja svoje društvene "mreže".
(Tanjug)
|
|
|
|
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Po ovim silnim istrazivanjima - kad sve zbrojim i oduzmem - trebao bih zivjeti oko 275 godina Vidjet cemo koliko je to tocno
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
|
|
 |
voulez-vous ♧Otac Makarije♧

|
Godine: 41
Datum registracije: 09 Sep 2007 Poruke: 5164

|
|
Hehe... sve zavisi koliko su prijatelji dobri.... Ako te prijatelji "pojedu" dzaba ti sve predispozicije za dug zivot...
|
_________________ Ja sam bio pogresan..... kad sam ti stavio ruku na rame...
Tamo je drzao dugo i govorio rijeci...
Ja sam bio pogresan... kad sam trazio da mi kazes... koja si strana....
Postoje pravila igre... ti znas da ne mozes sama.... |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|