:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Beograd - Devojčice N. B. (14) i R. P. (13) povređene su juče u 15 časova na Smederevskom putu kada je na njih naleteo vozač bele „ford fijeste“, koji je pobegao sa mesta nesreće.
Devojčice su kolima Hitne pomoći prevezene u Urgentni centar, na odeljenje za reanimaciju. Prema rečima Draga Jovanovića, portparola Kliničkog centra Srbije, one su po prijemu bile svesne i komunikativne i posle pregleda prebačene su na Dečju univerzitetsku kliniku u Tiršovoj. Prema rečima očevidaca, vozač „forda“ pobegao je velikom brzinom u pravcu Grocke.
- Samo je nastavio put. Strašno. U pomoć deci su pritekli prolaznici koji su pozvali lekare. Nadam se da će ga policija pronaći - rekao je jedan od očevidaca.
Kako saznajemo saobraćajna policija traga za vozačem „fijeste“, ali on i dalje nije uhapšen.
(Blic)
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Ajoj, da hoće kretena da uhapse, pa ga prvo razbiti od batina, idiot neljudski
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |

|

|
|
Nije ni zastao kada je udario decu na pešačkom prelazu
Beograd - Četrnaestogodišnja N. B. i njena rođaka R. P. (13) iz Vinče oporavljaju se u Dečjoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na Smederevskom putu u Beogradu. Vozač bele „ford fijeste“, koji je prekjuče pregazio devojčice na pešačkom prelazu, pobegao je sa mesta nesreće i još nije uhapšen.
Kako saznajemo, jedna od devojčica zadobila je prelom butne kosti, a druga ima prelom ruke i povrede glave.
- Njihovo opšte zdravstveno stanje je dobro i one trenutno nisu u životnoj opasnosti - kaže za „Blic“ dr Dragan Zamaklar iz Dečje klinike u Tiršovoj.
Policija i dalje traga za bahatim vozačem bele „ford fijeste“ koji
je devojčice udario na pešačkom prelazu, a zatim pobegao prema Boleču. Svedoci tvrde da je na semaforu bilo zeleno svetlo za pešake.
- Proveravamo sve takve automobile na teritoriji Beograda. Detaljno smo pregledali mesto nesreće ne bismo li našli tragove koji bi pomogli da se vozilo, a time i bahati vozač što pre identifikuju - kaže sagovornik „Blica“ iz beogradske policije.
Dan posle nesreće na Smederevskom putu, kod skretanja za Vinču, radnici obližnjih lokala još ne mogu da poveruju šta se dogodilo.
- Sreća je da su žive. Molim se da ne bude težih posledica. Ne mogu da opišem kakav je to jeziv prizor bio. Beli automobil velikom brzinom skrenuo je iz Ulice profesora Vasića na Smerevski put i, čini mi se, bez kočenja udario u devojčice. Toliko ih je jako udario da su odletele do autobuske stanice, skoro 15 metara dalje - priča radnik obližnje prodavnice, očevidac nezgode.
On kaže da je vozač „forda“ samo nastavio put i da se ni za trenutak nije zaustavio.
- Pokušali su da ga zaustave neki momci koji su stajali malo dalje. Mahali su rukama, međutim on je samo produžio. Ljudi koji su takođe videli nesreću rekli su da je u pitanju stariji, prosedi čovek koji je bio sam u kolima - kaže očevidac.
Milena Stojković, konobarica u obližnjem kafiću, među prvima je prišla u pomoć povređenim devojčicama.
- Kada smo im koleginica i ja prišle, jedna od njih je bila u nesvesti, dok je druga tražila pomoć i dozivala majku. Trčala sam koliko me noge nose do Doma zdravlja i tražila Hitnu pomoć. Za to vreme moja koleginica je donela bokal vode i umivala ih. Posle nekoliko minuta stigli su lekari i prevezli ih u bolnicu. Pritrčao je i prodavac sa pijace, koji je lekarima pomogao da devojke stave u kola. Nekoliko minuta kasnije stigla je i prva patrola policije - priča Milena.
Goran, stric jedne od povređenih devojčica, kaže za „Blic“ da su s njim kontaktirali inspektori beogradske policije i raspitivali se o beloj „fijesti“.
- Prodajem auto-delove već 15 godina i poznajem automobile. U okolini postoji samo jedna bela „fijesta“, i to u Leštanima. Već su me zvali neki ljudi i rekli su mi da su videli taj automobil i da mu je razbijena šoferšajbna. Ko god da je, nadam se da će ga policija privesti - kaže stric.
(Blic)
|
|
|
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
Mora da je neki politicar prilici njima
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
Priveden vozač koji je pokosio devojčice
Beograd - Beogradska policija privela je M. B. (53) iz Boleča zbog sumnje da je pre tri dana, upravljajući belom „ford fijestom”, na Smeredevskom putu udario devojčice R. P. (13) i N. B. (14) iz Vinče, a zatim pobegao sa mesta nesreće, saznaje „Blic”.
- Pronašli smo automobil u jednom šumarku iza Boleča. Na njemu su vidljiva oštećenja od udarca, a utvrdili smo i da nije registrovan. Vozilo je odneto na veštačenje, a protiv vozača će biti podneta prijava zbog ugrožavanja bezbednosti u saobraćaju, kao i zbog nepružanja pomoći povređenima u saobraćajnoj nesreći - kaže za „Blic” izvor iz beogradske policije.
Povređene devojčice se oporavljaju u Dečjoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj. Jedna je zadobila prelom butne kosti, dok druga ima prelom ruke i kontuziju glave. Prema rečima dr Dragana Zamaklara, one su prebačene sa Intenzivne nege na odeljenje.
- Njihovo stanje je veoma dobro i oporavak teče po planu - kaže dr Zamaklar.
Sa devojčicama su u bolnici i članovi najuže porodice. Otac povređene R. K. kaže za „Blic” da je najvažnije da su mu ćerkica i rođaka dobro.
- Pao mi je kamen sa srca. Moraće da ostanu u bolnici, ali su dobro raspoložene. To su divne devojčice. Još ne mogu da poverujem da ih je neki manijak udario kolima dok su prelazile ulicu na zeleno svetlo, a tek ne mogu da razumem da je zatim samo nastavio da vozi - priča otac R. K.
Do nesreće na Smederevskom putu došlo je kada je vozač „fijeste” velikom brzinom skrenuo iz Ulice profesora Vasića i udario devojčice dok su bile na pešačkom prelazu. Prema rečima očevidaca, udarac je bio toliko silovit da su N. B. i R. P. odletele petnaestak metara. Bahati vozač produžio je prema Boleču, iako je nekoliko mladića pokušalo da ga zaustave, dok su devojčice ostale da leže na putu. U pomoć su im pritekle radnice obližnjeg kafića, koje su pozvale Hitnu pomoć. Na mesto nesreće ubrzo je stigla i policija, koja je obavila uviđaj. Pregledani su i snimci sa video nadzora obližnjih lokala, a pokušali su da pomognu i svedoci nesreće koji su u policiji opisali vozača i naveli broj registarskih tablica.
(Blic)
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Prijatno sam iznenađena brzinom kojom je kreten uhapšen, ali me mnogo nerviraju i opet ovi inicijali. Od svega ovoga najvažnije je ipak da su djevojčice žive i da se uspješno oporavljaju. A tom istom nečovjeku treba zauvijek oduzeti vozačku, i na mnogo, mnogo godina ga strpati iza rešetaka.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|