www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Užas: Ubijali štence pa objavili na You tubeu
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 31, 2010 3:19 pm    Naslov poruke: Užas: Ubijali štence pa objavili na You tubeu Na vrh strane Na dno strane

Na internetu se pojavio još jedan brutalni snimak okrutnosti prema životinjama, navodno snimljen u Bugojnu u BiH. Snimak ja je toliko stravičan da je odmah uklonjen sa servisa "You Tube".

Snimak ja je toliko stravičan da je odmah uklonjen sa servisa "You Tube".

Na snimku je prikazana devojka plave kose odevena u crvenu trenerku s kapuljačom kako iz kante vadi štence i baca ih u reku. Da stvar bude gora sve je propratila zvucima oduševljenja.

Vest ilustrovanu šokantnim fotografijama je preneo i engleski "Daily Mail" koji ipak tvrdi da je sve snimljeno u Hrvatskoj, piše zagrebački "Jutarnji list".

Korisnici sajt "4chan" tvrde da devojka i snimatelj dolaze iz Bugojna, a na jednom se hrvatskom forumu navodno javio i sam snimatelj - brat devojke koja je bacala štence.

Ubijanje štenac objasnio je tvrdnjom da se u negovom dvorištu okotila kuja "koja na sebi nosi milione bolesti", pa su "zbog očuvanja svog zdravlja i ostalih" odlučili baciti psiće u reku, piše "Jutarnji list".

(MONDO)

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 31, 2010 3:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gamad, kao nisu culi za veterinare?!?!?!? Kreteni. Sve to u zatvor pa mlatit dok krv ne propisaju! Evil or Very Mad

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 01, 2010 12:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

bucnuti i nju malo u reku.. pa da mi navijamo :>

The tears of a clown make the whole world laugh.

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 01, 2010 8:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

I kakve osobe od njih, kakva bića, ličnost ... nose u sebi jaku klicu zla i to je na žalost klica koja je manje-više postala prisutna u svim tim mladim, neiživljenim i razmaženim ljudima.

Dominick
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 44

Datum registracije: 16 Apr 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 01, 2010 12:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa ovo non stop neko radi kako sa kerovima tako i sa mackama ne razumem zasto sad od jedared se svi zgrazavamo kao da je to do sada nezabelezen slucaj kod nas. nije mi jasno od kad smo se tako profinili?!

Taj pomor nezeljenih kucnih ljubimaca jeste problem i to treba sankcionisati i kaznjavati ako neko cuva kera i kerusu a ne zeli potomstvo molim neka ih sterilise i problem resen, najlakse je pobacati mladuncad u reku ili ih ostaviti na pruzi, mada ja licno tako nesto nikada ne bih mogao da uradim ali kao sto vidite ima degenerika koji pored toga sto rade te gluposti jos se snimaju i objavljuju snimke na internet! Opet ponavljam ovo nije prvi a na zalost nije ni poslednji slucaj u nasim krajevima, samo nemojmo lazno moralisati i zgrazavati se kad cujemo samo za jedan od stotinu slucajeva jer ovo je problem!

IVCIKA
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 27

Datum registracije: 30 Avg 2010

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 01, 2010 1:43 pm    Naslov poruke: ddddddddd Na vrh strane Na dno strane

Ma budala....................Sve to treba strpati u zatvor!.................!!!!! Sad

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 02, 2010 2:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Po Bugojnu traže devojku zlotvora

Policija iz Bugojna intenzivno traga za devojkom sa šokantnog snimka koji je obišao svet na kojem ona hladnokrvno baca štenad u reku, saopštio je portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona Sefir Baručija.

Baručija je rekao da je slučaj policiji prijavilo Udruženje za zaštitu životinja "Flekica" iz Bugojna - prenose "Nezavisne novine".

Veterinarski inspektor SBK-a Nada Mustafić kaže da nije ni čula za slučaj bacanja kučića u reku i dodaje da će uraditi sve da ispita taj slučaj.

Uprkos učestalim primerima zlostavljanja nedužnih životinja, državni veterinarski inspektor za kontrolu dobrobiti životinja Inga Dujmović naglašava da je zadovoljna sprovođenjem Zakona o dobrobiti i zaštiti životinja.

Velimir Ivanišević, osnivač Udruženja građana za sprečavanje okrutnosti nad životinjama "SOS" Sarajevo, tvrdi da ovaj video snimak, ali i niz ranijih slučajeva zlostavljanja životinja, dokazuju da je BiH "bolesno društvo".

Komentarišući snimak koji treći dan šokira građane širom BiH i sveta, Ivanišević je rekao da je poražavajuće to što su protiv zlostavljača životinja u BiH do sada samo podnošene prekršajne prijave, ali da niko nije kažnjen.

"To je strašno. Porazna je činjenica da se zlostavljači životinja sada čak i snimaju kamerom", ističe Ivanišević.

Komentarišući činjenicu da se maloletnici učestalo pojavljuju kao zlostavljači životinja, psiholog u instituciji Ombudsmana za decu Republike Srpske Andrea Stanković tvrdi da je nasilno ponašanje prema životinjama već dugo poznato kao indikator opasne psihopatologije.

Prema rečima Ljiljane Gojić, glavnog republičkog veterinarskog inspektora RS, za ubijanje životinje bez razloga, te nanošenje bola i mučenje, zakonom je predviđena kazna od 3.000 do 12.000 KM.

(Srna)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 02, 2010 3:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dominick je napisao/la sledeće:
Pa ovo non stop neko radi kako sa kerovima tako i sa mackama ne razumem zasto sad od jedared se svi zgrazavamo kao da je to do sada nezabelezen slucaj kod nas. nije mi jasno od kad smo se tako profinili?!

Taj pomor nezeljenih kucnih ljubimaca jeste problem i to treba sankcionisati i kaznjavati ako neko cuva kera i kerusu a ne zeli potomstvo molim neka ih sterilise i problem resen, najlakse je pobacati mladuncad u reku ili ih ostaviti na pruzi, mada ja licno tako nesto nikada ne bih mogao da uradim ali kao sto vidite ima degenerika koji pored toga sto rade te gluposti jos se snimaju i objavljuju snimke na internet! Opet ponavljam ovo nije prvi a na zalost nije ni poslednji slucaj u nasim krajevima, samo nemojmo lazno moralisati i zgrazavati se kad cujemo samo za jedan od stotinu slucajeva jer ovo je problem!

Da, sa jedne strane jesi u pravu, to se uvijek radilo, ali to su UVIJEK radili stariji ukućani i ljudi sa sela kojima su štenad i mladunčad bili samo smetnja. Mladi ljudi su ostajali rastuženi što je tako i mlade ljude gotovo niko nije mogao natjerati da na takav sadistički način bacaju životinje. A i ako su bivali natjerani, gotovo izvjesno je da to ne bi činili na ovako histeričan i divljački način, zaboga!!! Niko ko je ovdje iznio svoj komentar lažno ne morališe, niti se pravi previše fin. Ovakav način i ovakav postupak ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Problem je velik i zaista bi vlasnici trebali da povedu računa o svojim kućnim ljubimcima na vrijeme.

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 03, 2010 3:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Transformers protiv "bacačice" štenadi

Režiser akcionog serijala ponudio je nagradu od 50.000 dolara za nalaženje i privođenje pravdi devojke koja je bacala štenad u reku.

Majkl Bej na svom sajtu je napisao da je spreman da informaciju koja bi dovela do hapšenja plati 50.000 dolara.

"Verovatno ste svi videli uznemirujući snimak plavokose mlade žene u crvenoj dukserici, koja mirno baca štenad koja cvile u reku, jedno po jedno. Nudim nagradu za informaciju koja bi dovela do hapšenja počiniteljke, kao i snimatelja ovog okrutnog čina", napisao je on.

Udruženje PETA ponudilo je 1.500 dolara nagrade.

Snimak je navodno nastao u Bugojnu, a još uvek nepoznatu devojku snimio je brat dok je bacala štence u reku.

Bej trenutno snima treći deo "Transformersa".

(MONDO)

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 03, 2010 3:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

BiH: Nađena devojčica koja je podavila štence

Policija u Srednjobosanskom kantonu identifikovala je devojčicu sa video snimka na kojem je prikazano kako iz kante uzima štence i baca ih u reku, potvrdio je portparol kantonalnog MUP-a Sefir Baručija.

On je naveo da devojčica živi na području Bugojna i da će policija u narednom periodu preduzeti zakonom predviđene mere i radnje kako bi slučaj bio rešen.

Baručija nije želeo da otkriva detalje, navodeći da bi to ugrozilo nastavak istrage, javljaju federalni mediji.

Objavljivanje videosnimka izazvalo je žestoku reakciju javnosti. Pojedinci su čak pozivali i na otvoreni linč devojčice i njenih roditelja.

Najpoznatija svetska organizacija za zaštitu životinja PETA ponudila je i novčanu nagradu za pronalazak i otkrivanje identiteta devojčice.

Režiser filma "Transformersi" Majkl Bej ponudio je 50.000 dolara za pronalazak devojčice.

(Srna)

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 03, 2010 3:32 pm    Naslov poruke: Otkrivena djevojčica koja je bacala štence u rijeku Na vrh strane Na dno strane

Majka djevojčice: 'Pobila bih po Bugojnu sve pse samo da imam pušku'

'Što ste toliko navalili na moje dijete? Pa kod nas se u Bugojnu svakodnevno ubijaju psi, inače ne bismo od njih mogli živjeti. Šire zarazu, grizu ljude...', kazala je majka djevojčice za koju neki sumnjaju da je pobacala psiće u rijeku.

Uz pomoć forumaša na društvenim mrežama, reporteri Večernjeg lista navodno su razotkriti identitet djevojke čije su snimke okrutnog umorstva psića bacanjem u rijeku obišle svijet. Tvrde da djevojka živi u selu pokraj Bugojna, u BiH, stotinjak metara od obale rijeke Vrbasa, s koje su psići bačeni u vodu. U tom selu zatekli su "okoliš istovjetan onome sa snimke – isto drveće, isto šipražje, isti vodeni tok, riječju, preslikan kadar".

Doznali su da je zapravo riječ o djevojčici koja ima 12 godina. No, nedostupna je novinarima. U inozemstvu je kod tete, a njena majka niječe sve tvrdnje optužujući medije da joj ne daju živjeti, ali pritom izjavljuje da bi pobila sve pse u Bugojnu kad bi imala pušku.

"Nemam vam što reći, to nije moja kći. Djevojčica koje imaju crvenu jaknu i zovu se kao i ona ima od Viteza do Kupresa i Jajca sve do Livna. Što ste toliko navalili na moje dijete? Pa kod nas se u Bugojnu svakodnevno ubijaju psi, inače ne bismo od njih mogli živjeti. Šire zarazu, grizu ljude.

Moj konobar Srećko sedam dana nije mogao doći na posao. Psi lutalice napali su ga, završio je u hitnoj, ostao bez zuba. Dobro je rekao naš svećenik fra Vice: 'Ovo je sotonska Europa. Više se obraća pozornosti životinjama nego čovjeku'", rekla je žena, koja je navodno majka djevojčice sa snimke koja je obišla svijet.

I susjed Davor se uključio u razgovor.

"Pa mi u crkvu ne možemo ući od pasa lutalica, a jedan je pit bul ugrizao našeg susjeda Ivana za nogu. Jedva su ga ljudi otrgli od psa. U sarajevskoj bolnici odrezali su mu nogu, momak je danas invalid. To je strašno", ispričao je susjed.

Da djevojčica za koju forumaši vjeruju da je okrutno umorila štenad živi u selu uz Vrbas tvrdi i ribič na kojeg su naišli novinari Večernjeg.

"Znam je, kako da ne. Dijete je pravi anđeo. Ona nikome ne bi zlo učinila, ali djevojka sa snimke zaista mi sliči na nju", rekao je ribič.

danas.hr

-------------------

Otkrivena djevojčica koja je bacala štence u rijeku

Istraga bugojanske policije, pokrenuta radi pronalaska djevojčice koja je u rijeku bacila štence, dala je prve rezultate. Operativnim radom na terenu policajci su uspjeli otkriti identitet djevojčice i njenih roditelja.

Kako doznaje Dnevni avaz, roditeljima okrutne maloljetnice u četvrtak su uručeni pozivi za kriminalističku obradu. Njihova obaveza je da u petak dođu u prostorije Policijske uprave Bugojno i daju izjavu o tome što je učinila njihova kći.

Iako to za Dnevni avaz u PU Bugojno zbog daljnje istrage nisu potvrdili, ovaj list je neslužbeno doznao da su inicijali roditelja djevojčice M. P. i M. P.

Do sada se spekuliralo da je okrutnost počinjena u Hrvatskoj ili BiH, no, sudeći prema policijskoj istrazi, nemili događaj ipak se dogodio u Bugojnu. Osnivač Društva građana za zaštitu životinja SOS Velimir Ivanišević, koji je s pažnjom pratio cijeli slučaj, kaže da djevojčica treba pomoć.

"Za postupke onih koji su sudjelovali u ovoj okrutnosti odgovorni su njihovi roditelji, a onda poslije njih škola i društvo. Krajnje je vrijeme da oni koji odgajaju buduće generacije razmisle kako to čine. Djevojčica je došla u situaciju da joj se mora pomoći upravo zbog neadekvatne edukacije onih koji se trebaju baviti mladim ljudima", kazao je Ivanišević za Dnevni avaz.

Danas.hr
03.09.2010.

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 04, 2010 5:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Preživela štenad sa šokantnog snimka

Štence koje je neimenovana devojčica kod Bugojna pobacala u reku pronašla je Ruža Pavlović (75). Devojčica na neuropsihijatriji.

Penzionerka iz Bugojna uspela je da iz vode spasi pet štenaca, piše "Večernji list".

"Čula sam cviljenje i ugledala pse u vodi. Uspela sam da ih izvadim i odnesem svojoj kući i od tada žive u mojoj šupi", rekla je Pavlovićeva.

Pošto ne prati vesti, nije ni znala da su štenci dospeli na naslovne strane domaće, ali i svetske štampe.

"Ne gledam ni televiziju, nisam znala da traže počinioca. Napišite u novinama da molim ljude dobrog srca da dođu i usvoje štence".

Ona je dodala da živi od penzije i da joj nije lako da prehrani štence koji dnevno piju tri litra mleka, ali da nema srca da ih ostavi.

Majka dvanaestogodišnjakinje koja je pobacala psiće u Vrbas rekla je za "Večernji" da je njena ćerka u bolnici.

"Teško nam sve ovo pada. Zbog velikih pritiska javnosti, morala sam dete da odvedem u bolnicu na neuropsihijatriju. Suprug je išao u policiju da daje izjavu, a ja pijem lekove. Drago mi je da su štenad preživela, obišla sam ih i odnela im mleko", rekla je majka.

(MONDO)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Užas: Ubijali štence pa objavili na You tubeu Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon