www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Prijete joj smrću jer je 'ubila' Šeherezadu
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 15, 2010 1:57 pm    Naslov poruke: Prijete joj smrću jer je 'ubila' Šeherezadu Na vrh strane Na dno strane

Prijete joj smrću jer je 'ubila' Šeherezadu

Joumani Haddad, arapskoj Carrie Bradshaw, urednici erotskog magazina na arapskom jeziku te autorici knjige u kojoj 'ubija' Šeherezadu, zbog rušenja tabua prijete smrću.

Ova je književnica 2008. pokrenula magazin Jasad, prvi takve vrste namijenjen ženama arapskog svijeta, što je izazvalo mnoge prosvjede, nemire, pa čak i prijetnje smrću.

Jasad obrađuje erotske teme, od voajerizma do masturbacije, a u arapskom je svijetu izazvala pravi skandal.

"Kada sam počela raditi Jasad, na moju adresu stizali su mnogi mailovi puni mržnje i prijetnji. No, neću prestati raditi ono što smatram korisnim", izjavila je Haddad za BBC.

Smatraju je bejrutskom Carrie Bradshaw, no ona tvrdi kako ne namjerava imitirati Zapad, te da ima veliku podršku žena diljem arapskog svijeta.

U najnovijoj knjizi Ubila sam Šeherzadu: Ispovijest ljute arapske žene cilja na žensku populaciju Bliskog istoka, kojoj nastoji pokazati kako se ne bore dovoljno za svoja prava.

Iako su u njenoj zemlji žene slobodnije nego u ostatku arapskog svijeta, to je još uvijek premalo.

Njena je knjiga dobila jednak broj pritužbi iz različitih kršćanskih crkava, kao i od muslimanskih grupa, šijita i sunita.

''Kršćanstvo, barem što se mene tiče, ne razlikuje se puno od islama. Uvjerena sam da je religija općenito jedan od najgorih neprijatelja ženske emancipacije", dodala je ona, prenosi BBC.

net.hr
I.La.
15.09.2010.

-------------------------------------

Moj komentar:

Zena ne sao da je u pravu s ovim sto kaze nego je i pogodila bit, a posebno ovom recenicom: "Uvjerena sam da je religija općenito jedan od najgorih neprijatelja ženske emancipacije"

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Prijete joj smrću jer je 'ubila' Šeherezadu Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon