:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Belgija ne želi useljenike s Balkana
Belgija je sučeljena s novim "masovnim priljevom" izbjeglica s Balkana, pojavom koju će belgijski državni tajnik za useljeništvo pokušati suzbiti posjetom Srbiji i Makedoniji koji će se završiti u četvrtak, rekao je u srijedu.
"U zadnjih nekoliko mjeseci velik je broj zahtjeva za azil koji dolaze s Balkana. Od srpnja do rujna 2010. zaprimljena su 423 predmeta za Kosovo (736 osoba), 156 za Srbiju (387 osoba), 129 za Makedoniju (210), što je ukupno 1333 osobe", rekao je u priopćenju državni tajnik za useljeništvo Melchior Wathelet.
Nastavi li se takva pojava u listopadu, "u četiri mjeseca mogli bismo se približiti brojci od 2000 ljudi", dodaje se u priopćenju.
Početkom godine, kada je 700 Makedonaca i Srba, uglavnom potomci romske i albanske manjine, već bilo podnijelo svoje zahtjeve, premijer Yves Leterme i Melchior Wathelet doputovali su na Balkan kako bi objasnili da je Belgija "napredna zemlja, ali nije Eldorado".
Nakon tog posjeta broj tražitelja azila iz tih zemalja "znatno je pao", ali se tendencija poslije obrnula.
"Kod pojedinačnog proučavanja predmeta, azil se u Belgiji ne daje iz gospodarskih razloga", rekao je Wathelet.
Wathelet će iz Srbije otputovati u četvrtak u Makedoniju, a razmišlja i o posjetu Kosovu, navode njegove službe.
Osim Belgije, s tom su pojavom sučeljene i Njemačka, Švedska i Norveška, kazao je Wathelet. (H)
monitor.hr
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
zadnja zemlja gde bih otisao da zivim
|
|
|
|
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Meni je zapravo Belgija simpa, bio sam tamo nekoliko puta. Super je pivo, cure, imaju lijepe gradove. Svidja mi se drzavica ali i oni imaju 'balkanskih' problema, tj. narodi im se nesto bas ne slazu, ovi Valonci i Flamanci i drugi...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
|
|
 |
Bobak_BL * Domaci Lazov *

|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

|
|
eu....a toliko se trude, da pomognu ovim napacenim balkanskim narodima...
jednostavno...sve je to meni smijesno...sta ce sad vidiviti, da odgovore...
znam ja...ja sam pomalo vidovit...rece da ne vide razlog zasto bi neko trazio azil...
kad je ovdje sasvim dobro...kako je negdje..tamo...u africi...
nisu balkanci za belgiju...niti za bilo koju drugu zemlju eu...
oni su samo stvoreni za jedno...za balkan...tu treba i da ostanu...
dok se medjusobno ne portamanimo, i resimo svet tog zadovoljstva...
tj... postojanja balkanskih naroda...
na kraju price...kad nama balkancima pukne film...
pokoricemo cijelu eu...otecemo im sve zene i potrosit im sve pare... pa ce vidjeti kome oni...to...sve pricaju...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....  |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|