:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Javno tužilaštvo Srbije obaviće istragu povodom pojavljivanja grupe "Smrt ženama" na socijalnoj mreži ''Facebook'', najavio je portparol ovog tužilaštva Tomo Zorić.
Zorić je rekao da će u saradnji sa MUP-om biti istraženi svi detalji pojavljivanja ove grupe na Facebooku - piše ''Politika''.
Facebooku grupa je već u prvih 24 sata postojanja "kolekcionirala" više od 450 članova, a osnivači ove grupe u "uvodnoj reči" pripadnicima "jačeg pola" poručili su: "Stop ženskim gadostima, prevarama i obmanama, one su kukavice koje ne zaslužuju da žive, pamet u glavu, ne mlatimo se između sebe, mlatimo i ubijajmo žene!"
Članovi su na srpskom jeziku komentarisali fotografije na kojima se nalaze isprebijane i unakažene žene i slike muškaraca u "akciji" brutalnog premlaćivanja žena.
Uz portrete žena "oslikanih" masnicama, modricama i krvnim podlivima nepoznati osnivači grupe su, između ostalog, napisali: "Hoćete da se izjednačavate sa muškarcima, da radite muške poslove, da nas varate, da nam izbijate pare iz džepa, a da ne slušate muškarce.
Pa previše smo vam dopustili, poštovane žene, sad je došlo vreme da se greške ispravljaju i žene na onaj svet šalju".
Administratori Facebooka u petak, 29. oktobra, popodne uklonili su ovu grupu sa mreže, ali je ona u prvim satima ponedjeljaka ponovo "vaskrsla" i prikupila je novih 350 članova.
Aktivistkinja Autonomnog ženskog centra Bobana Macanković ocenjuje da je postojanje ove grupe na popularnoj društvenoj mreži najstrašniji dokaz teze da je agresija postala moneta za komunikaciju u društvu i da nasilje najčešće prolazi nekažnjeno.
Ona podseća da podaci Autonomnog ženskog centra govore da gotovo svake nedelje jedna žena strada od ruke svog partnera - bračnog, vanbračnog, bivšeg ili sadašnjeg, a od početka ove godine 26 žena je završilo u čitulji zbog nasilja partnera.
Psiholog Maja Antončić ističe da nije bez značaja činjenica da se ova grupa pojavila u mesecu koji je obeležila eksplozija nasilja na beogradskim ulicama i na fudbalskim terenima i da još više zabrinjava činjenica da grupa "Smrt ženama" ima toliki broj članova, piše "Politika".
(Srna)
|
|
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Da li se ti osnivaci i clanovi grupe sjete da je i njihova mama, koja ih je rodila, bila zena?
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
Bobak_BL * Domaci Lazov *

|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

|
|
ma derpici... i kompleksasi...budale i manijaci,
koje niko ne ferma jedan posto...niko ne zna da postoje...
pa ne znaju kako da privuku paznju...
bolje nek se skupe i jedan drugog naguze...mater im njihovu...
nek se pita sto ga cura ili zena vara...
mozda nije do nje...mozda je on glup i nesposoban...
sve to treba pobiti...zbog takvih budaletina...
ova danasnja djeca i jesu nakaradna ovoliko...
"Stop ženskim gadostima, prevarama i obmanama, one su kukavice koje ne zaslužuju da žive, pamet u glavu, ne mlatimo se između sebe, mlatimo i ubijajmo žene!"
koliko covek treba da bude poremecen da napise ovo...
a koliko su tek poremeceni oni koji podrze ovako nesto...
i jos se prikljuce ovakvom manijaku i bolesniku...
ruke ne panj i otfikariti do lakta...
pa da vidim kako ces onda nekoga mlatiti...
demokratija....svo moguce zlo, je s njom stiglo...
a svi idu crkvu i mole se bogu...derpici, manijaci, ubice,
lopovi, najgori olos slobodno hoda ulicama...
ma kad bi slucajno nekog meni dragog neko pipn'o...
ne da bi mu spalio sve zivo i mrtvo...ma ne znam...
sve je za to kriva drzava...manijak siluje i prebije zenu...
osude ga na tri godine robije...izadje za dve...
ubica ubije coveka s pet metaka, oni ga oslobode, neuracunljiv...
pa sad treba cekati kad ce on opet biti malo neuracunljiv,
da opet ubije nekog...
i to sve gledaju onakvi "ometeni u razvoju",
i radjaju im se ideje...za ovakve gadosti...
cuj ubijajmo zene...boze sacuvaj...
ovo...tacno coveka natjera...da se zamisli...i pomisli...
da bi stvarno mogao ovakvu budalu bez miosti ubiti...k'o pacova...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....  |
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
Pa za ovo su svi komentari već rečeni, ljudi moji, to treba nalupati da im nikad više takve gadosti ne padnu na pamet, idioti imbecilni!
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
ojulijana Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 23 Feb 2009 Poruke: 15

|
|
|
ti koji su to osnovali su ustvari PEDERI i oni zele u dusi da na svetu ostanu samo muskarci ........
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
E vala bi se i usrećili...
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
Bobak_BL * Domaci Lazov *

|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

|
|
ne znam ja sta su oni...znam da treba sve i jednog ko je postavio komentar...
nac i sve mu kosti slomiti...al nece...cekaju da se neki balo, primi,
i uzme pusketinu i pocne ubijati zene...po ulici...
ono ima dvadeset godina i ono bi ubijalo zene...a ne zna sta je zena...
imaju razlog, neda im nijedna...zato sto su mutavi...
umjesto da se uhvate knjige...da nauce nesto...da ne budu majmuni citavog zivota...
ono poziva ljude da lincuju zene...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....  |
|
| |
|
 |
gagica.v ♫ Samo Luda ♫

|
Godine: 34
Datum registracije: 21 Feb 2009 Poruke: 16678 Mesto: Srpska Atina

|
|
| aureliano je napisao/la sledeće: | Da li se ti osnivaci i clanovi grupe sjete da je i njihova mama, koja ih je rodila, bila zena?
 |
Ma kreteni...Strašno, vidiš da je ovaj dole napisao da od kako mu je majka umrla niko se ne svađa u porodici...Ovo treba vezati i dobro izmlatiti kao volove...I vi ste mi neki muškarci...Pih
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|