Na granici Meksika i SAD otkriven tunel u kome je pronađeno 24 tone marihuane. Istovremeno, meksička policija otkrila je masovnu grobnicu sa 18 tela za koje se pretpostavlja da su turisti koji su oteti u Akapulku.
Na američko-meksičkoj granici zaplenjeno je više od 24 tone marihuane, 20 sa američke i četiri sa meksičke strane jednog podzemnog tunela koji je povezivao skladišta robe, saopšteno je u Kaliforniji.
Zaplenjena marihuana na ulicama San Dijega vredi više od 20 miliona dolara, rekao je juče direktor američke službe za imigraciju i carinu Džon Morton.
"Ovo je očigledno rad kartela", rekao je Morton na konferenciji za novinare ispred jednog skladišta u industrijskoj zoni blizu graničnog prelaza Otaj Mesa koji povezuje San Dijego i Tihuanu u Meksiku.
U samom skladištu, koje je bilo pod prismotrom, otkriveno je 10 do 15 tona marihuane, pošto je prethodno u kamionu koji je izašao odatle nađeno 10 tona droge, rekao je Morton.
U skladištu je otkriven i ulaz u tunel koji se proteže dužinom šest fudbalskih terena ispod američko-meksičke granice i završava u jednom skladištu u Meksiku, dodao je Morton.
Tunel je osvetljen, provetravan i opremljen šinama za slanje paketa droge u SAD, ali suviše nizak da bi u njemu moglo da se stoji i veruje se da je korišćen vrlo kratko, naveo je Morton.
Za sada nije utvrđeno koji kartel je kontrolisao tunel.
Ova zaplena je do sada najveća u Kaliforniji, a verovatno druga najveća u SAD.
U Meksiku je pre nekoliko sedmica zaplenjeno 134 tone marihuane za koju se veruje da pripada moćnom kartelu Sinaloa.
Istovremeno meksička policija otkrila je masovnu grobnicu sa 18 tela za koje se pretpostavlja da su turisti koji su oteti u Akapulku pre mesec dana, a istraga će danas biti nastavljena u gradu Tres Palos južno od poznatog letovališta.
Još uvek se ne zna pouzdano da li su otkriveni leševi tela turista iz susedne meksičke države Mičoakan koji su oteti 30. septembra tokom posete Akapulku, izjavio je sinoć šef policije države Guerero Fernando Monreal, prenela je agencija AP.
Policija je počela da kopa juče ujutro pošto su primili anoniman telefonski poziv da su dva tela zakopana na praznom placu.
Nekoliko sati kasnije pojavio se video snimak na YouTube dvojice muškaraca sa zavezanim ruka na leđima kako odgovaraju na pitanja ispitivača iza kamere i navode da su oni ubili Mačoakance i da su ih zakopali nedaleko.
Tela dvojice sa video snimka su pronađena na vrhu masovne grobnice sa porukom koja je ostavljena među njihovim telima "ljude koje su ubili, ovde su sahranjeni", a u potpisu su malopoznata narko grupa "Nezavisni kartel Akapulka".
Naoružana banda otela je 22 turista u Akapulku dok su tražili hotel u kojem su trebali da odsednu.
Meksičko letovalište Akapulko je popularna turistička destinacija, ali i mesto žestokih sukoba narko kartela.
Očevici su tada potvrdili da su otmičari vozili automobile sa registarskim tablicama meksičke države Mičoakana, gde se nalazi moćna baza narko kartela "La Familia Mičoakana" koji deluje na meksičkoj obali Tihog okeana.
(agencije/MONDO)
Bobak_BL * Domaci Lazov *
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...
nije meni jasno sta ce nekom tol'ka trava...
sigurno je prodaju... ja da imam tol'ku kamaru trave...
ja je ne bi prodav'o..ja bi je dzaba diijelio...
ili bi ja, to sve ispusio...sam...
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....
anchi22 •• 20:01 ••
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
Rekordna zaplena marihuane u SAD
Američka i meksička policija otkrile novi tunel kojim se krijumčarila droga. Zaplenjeno oko 30 tona marihuane.
Američka i meksička policija zaplenile su više od 30 tona marihuane koja je prokrijumčarena u Kaliforniju kroz tunel dužine pola kilometra.
Američki agenti su uhapsili dve osobe i otkrili tunel koji je imao šine, osvetljenje i ventilaciju. Ova ruta povezivala je meksički grad Tihuanu i američki San Dijego. Za sada nema podataka da je bilo hapšenja i u Meksiku.
Zvaničnici kažu da je ovo jedna od najvećih zaplena droge u istoriji SAD i pretpostavljaju da tunel dužine 550 metara pripada uticajnom meksičkom narko kartelu. Vrednost konfiskovane marihuane procenjuje se na 20 miliona dolara.
Meksička vojska saopštila je da je ulaz u tunel bio kamufliran da bi izgledao kao fabrika i da se nalazio na oko 50 metara od granice sa SAD.
Na granici između SAD i Meksika otkriveno je ukupno 125 tunela, od čega 75 u poslednje četiri godine.
Akcija policija usledila je samo dan nakon što su kalifornijske vlasti odbile predlog za legalizaciju maruhuane u toj državi.
U međuvremenu, u drugoj akciji američka policija uhapsila je čak 45 osoba za koje se sumnja da pripadaju meksičkom narko kartelu "Familija Mihokana". Zaplenjena je i droga, oružje, novac.
Taj kartel važi za jedan od najjačih u svetu.
(MONDO)
aureliano ♣ El Capitán ♠
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
Ne cudi me da su karteli protiv legalizacije marice, ipak ova ilegala njima najbolje ide u prilog.
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
Alexns Tinkerbell's pixie dust
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
Nashli.. kako ja nisam nashao?
Bobak_BL * Domaci Lazov *
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...
takve stvari uvek nadju oni koji ne treba da ih nadju...
pogledaj ovog drota, na prvom snimku, kako se kezi...
sav sretan... sto je nas'o...
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma