:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Organizatori 54. trke gasnim balonima "Gordon Benet" saopštili su da su izgubili svaki kontakt sa dvojicom američkih pilota dok su leteli iznad Jadranskog mora, prenosi agencija AP.
Ričard Abruco i Kerol Rejmer Dejvis su poslednji put viđeni jutros dok su leteli između Italije i Hrvatske, izjavio je direktor trke Don Kameron, navodeći da su se poslednji put čuli sa njima pre šest sati.
On je dodao da su italijanske i hrvatske vlasti obaveštene o njihovom nestanku.
Organizatori su zabrinuti za njihovu sudbinu, jer je meteorološka situacija iznad Jadrana prilično loša.
Trka, koja je počela u subotu u britanskom gradu Bristolu, treba da ustanovi koja ekipa može najduže da leti sa maksimumom od oko 1.000 metara kubnih gasa.
(Tanjug)
|
|
|
| |
|
 |

|

|
|
I Hrvatska u potrazi za nestalim Amerikancima
Piloti hrvatske obalske straže danas su se pridružili italijanskim kolegama u potrazi za Amerikancima Ričardom Abruzom i Kerol Rajmer Dejvis, čiji je balon nestao iznad Jadrana.
Hrvatska obalska staža je angažovana u blizini ostrva Palagruže, javlja AP.
Abruzo (47) i Kerol Rajmer Dejvis (65) su učestvovali u 54. "Gordon Benet" trci balona kada je u sredu ujutro izgubljen kontakt sa njima.
Učesnici trke imaju cilj da stignu što dalje sa 1.000 kubnih metara gasa.
U balonu se nalazio satelitski telefon, VHF radio, radar i dva mobilna telefona.
Palagruža je udaljena 100 klometara od hrvatske i 50 kilometara od italijanske obale.
U potrazi je angažovano pet brodova, nekoliko aviona i helikopter.
(agencije/MONDO)
|
|
|
| |
|
 |

|

|
|
Tela nađena u Jadranu posle dva meseca
Tela dva Amerikanca koji su leteli u balonu i nestali nad Jadranskim morem 29. septembra, pronašao je jedan ribarski čamac, potvrdile su danas italijanske obalske vlasti.
Zvaničnik luke Vijesta u južnom delu istočne italijanske pokrajne Pulja potvrdio je da je ribarski čamac jutros dovukao kabinu balona sa telima Amerikanaca koja su se još tamo nalazila, prenela je agencija AP.
Pronađena su dokumenta u kabini koja su potvrdila da se radi o Ričardu Abruciju iz Alburkekea iz američke države Novi Meksiko i Karolu Rajneru iz Denvera iz američke države Kolorado.
Kontakt sa dva Amerikanca koji su učestvovali u trci balona izgubljen je 29. septembra dok su se nalazili iznad Jadranskog mora.
Spasioci su uzaludno nedelju dana tragali za veteranima koji su leteli u balonu pre nego što su utvrdili da je njihov balon pao u vodu brzinom od 80 kilometara na čas.
(Tanjug)
|
|
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
E zabole me za bilo kog amera
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
Kažem ja vama: čovjek po svaku cijenu 'oće da bude 'tica. Nije mu dovoljno dvije ruke, dvije noge, nego mu još i krila fale da bi eto poletio kao Ikar ka nebu. E svašta i tih ekstremnih sportova,ne znam da li je zo hrabrosti ili čista budalaština, ili ljubav, šta je u pitanju, pojma nemam.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|