:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Učenici petih i šestih razreda jedne osnove škole u Bjelovaru na Facebooku su dogovarali ubistvo omrznute profesorke matematike.
Vremenom, broj članova grupe popeo se na preko 200, izvestilo je lokalni hrvatski list "Bjelovarac".
List navodi da je profesorka, nakon što je doznala za planove na Facebooku, nekoliko dana izostala iz škole.
Direktorka škole potvrdila je njeno dvodnevno odsustvo, ali uz tvrdnju da nije imalo nikakve veze s pretnjama na Facebooku.
Prema pisanju zagrebačkog "Večernjeg lista", direktorka je zbog pretnji pozvala na razgovor tri učenika i njihove roditelje, a brojku od dvestotinak đaka okupljenih na Facebook grupi ocenila je preuveličenom, rekavši da je na kasniji sastanak pozvano manje od deset učenika s roditeljima.
O svemu je informisana i policija koja se tada našla u školi ali iz drugih razloga.
Policija saopštava da je za njihovo reagovanje nužna prijava, koja je izostala. O sankcijama protiv učenika još se ne govori jer je u toku postupak u kome će se proceniti hoće li i biti izrečene kakve pedagoške mere.
Nasilje prema nastavnicima nije jedinstvena pojava u Hrvatskoj. U Beogradu je preksinoć premlaćena profesorka geografije XII gimnazije.
(Tanjug)
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Pa šta ja rekoh na vijestima o pretučenoj profesorici?! Ta su djeca prešla svaku granicu ljudskosti, a roditelje pod hitno na kakvo prevaspitavanje ili osnovati školu za njih kao roditelje. Pa ne mogu da shvatim šta ta djeca rade?!
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
gkukolj je napisao/la sledeće: | Pa šta ja rekoh na vijestima o pretučenoj profesorici?! Ta su djeca prešla svaku granicu ljudskosti, a roditelje pod hitno na kakvo prevaspitavanje ili osnovati školu za njih kao roditelje. Pa ne mogu da shvatim šta ta djeca rade?! |
Generacijo, u nasa se vremena nije smjelo zapjevat ni ono: "Zapalimo skolu, taj ludi djacki dom, streberi i nastavnici plakat ce za njom..." - medjutim - u ta nasa vremena nije bilo ovoliko razularenih balavaca nasilnika.
Ja bih njih sve opet i prisilno upisao u pionire, pa bi vidjeli bi li im ovo na pamet opet padalo
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Da, nismo, ali nam nisu ni davali tolika prava, sada učenika ne smiješ pogledati krivo ni kada znaš da je zaista kriv, jer mu je u džepu garant nož. A tata isto neki "oštrač" noževa. To nema poštovanja ni malo. Ali, ne polazi to sve od škole i datih im prava, roditelji su uveliko krivi za ponašanje svoje djece koju nikako da vaspitaju kao ljude koji znaju poštovati druge ljude. Pa ne čujem jednom, ne družim se sa jednom porodicom čije je dijete toliko zlato, da ga nema na svijetu, a to isto "zlato" pljuje mog oca preko terase sa već 8 godina, dok njegova majka umjesto da ga kazni, digne nos i prođe kao da smo mi krivi. Eto kako počinju vaspitne mjere. Mi smo poštovali ljude, komšije, nastavnike, starce, bake i deke...ovi se iživljavaju nad kim stignu, prvo nad svojim školskim prijateljima. Dali su im prava da se tako ponašaju i dalje ništa ne čine, a nasilja u školama je svakim danom sve više. Ma muka me hvata, mogla bih ovako do besvijesti i opet ništa pametno reći nego samo iskaljivati svoj bijes nad jednim bezumnim činom, ljuta na te mlade ljude koji nemaju pojma šta znači život, prijateljstvo, ljubav, pomoć...znaju samo za tuču, pijanstvo, iživljavanje nad ljudima i životinjama...
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
Shta ja sve nisam rekao preko fona.. il' napisao na fejsu.. rekoH vec odavno, hiljadu godina robije bih dobio minimum.. alii.. ne vidim koje to "kazene mere" oni mogu sprovesti? Poshto ovo ne spada u pretnju, ne spada ni u organizovanje napada.. Interna stvar koja je bila javna.. k'o vicevi o politicarima.. mada, i za to su poceli da hapse demokrate..
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|