:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Francuska policija privela je seljaka iz Provanse zbog toga što je ubio slučajnog prolaznika na svom imanju jer je mislio da pokušava da mu ukrade tartufe.
Ubistvo se dogodio u blizini grada Grinjana, a 32-godišnji seljak je rekao policiji da se uplašio uljeza te mu je pucao u noge i glavu iz lovačke puške.
Drugi seljak iz okoline tog grada je rekao policiji da je ubijeni čovek od ranije poznat meštanima jer je već nekoliko puta ove sezone uhvaćen u krađi.
Lokalni meštani kažu da u ovo doba godine lopovi često dolaze na njihova imanja pokušavajući da ukradu skupocene tartufe.
U Francuskoj se godišnje proizvede oko 50 tona crnih tartufa kada je godina dobra, ali rod može da padne i na samo 25 tona kada je godina loša.
Tartufi su vrlo traženi delikates na božićnoj trpezi bogatih, a tržišna vrednost kilograma te gljive dostiže oko 4.000 evra.
Najskuplje plaćeni tartuf kupljen je u novembru ove godine za više od 250.000 evra, a kupac je bio najbogatiji čovek u Aziji Stenli Ho (Stanley).
(Beta)
|
|
|
|
|
 |
Bobak_BL * Domaci Lazov *

|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

|
|
prep'o se i pucao mu u noge i glavu...dvaput puc'o...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....  |
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Ma pucaju di i kad stignu, šta je jedan ljudski život naspram tartufa?! Nisam na strani lopova, daleko bilo i poznato je svima, ali sam jako rigorozna kada neko čini nešto na šta nema prava, oduzeti tako ljudski život a nije ga napao, nije nasrnuo oružjem na njega, nije učinio ništa da bi ugrozio ljudski život pa da se moraš instiktivno braniti. Prokletstvo je ljudi mnogo gadna i opaka stvar. Ma da košta 10.000 evra, ubio si čovjeka, bre?!
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
To kao onaj prastari vic o Muji kad je ubio Hasu, nozem... slucajno, 7 rana. Pa se na sudu Mujo opravdavao. Hase se slucajno pokliznuo na bananu i pao na noz. Pa tako sedam puta za redom
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|