www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Srbi grade križ visok 333 metara vrijedan 20 mil eura
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Pon Dec 27, 2010 7:12 pm    Naslov poruke: Srbi grade križ visok 333 metara vrijedan 20 mil eura Na vrh strane Na dno strane

Srbi grade križ visok 333 metara vrijedan 20 mil eura

Predstavnici udruge 'Trn' iz Ivanjice u Srbiji najavili su da će na Mučnju sagraditi najveći križ na svijetu - visine 333 metara, vrijedan 20 milijuna eura. Pojedini kritičari tvrde da bi taj novac trebalo potrošiti na pametniji način.

''Na Mučnju, najvišem vrhu Zlatibora, planiramo da, ako Bog da, postavimo križ visine 333 metra. Koštao bi oko 20 milijuna eura. Veliki je to novac, ali ako bude po milosti Božjoj, to će se ostvariti'', kazao je za srbijanski list Danas Hadži Miloš Vidaković, predstavnik udruge 'Trn' koja se bavi ekologijom, turizmom, znanosti i sportom, ali je postala prepoznatljiva po postavljanju raspela u Srbiji.

Spemenuti projekt naišao je i na 'zub' brojnih kritičara. Tako Bosa Rosić, etnolog iz Užica, smatra da križevi koji se po Srbiji postavljaju nemaju nikakve veze sa tradicijom i istočnim kršćanima, već da podsjećaju na raspela koje koriste zapadni kršćani. Smatra da bi novac za to trebalo iskoristiti za važnije potrebe.

''Križevi koji se u posljednje vrijeme postavljaju po Srbiji izgledaju kao katolički križevi. Nekada davno, naši stari su križem obilježavali granice svog imanja, ali i groblja. Kada selo odluči na kojem mjestu će biti groblje, postavi se križ i oko njega se pravi groblje'', podsjetio je.

Smatra da se postavljanjem takvih raspela po Srbiji šalje i loša poruka, te objašnjava da se ''ljudi sumnjivog morala natječu tko će više učiniti za Boga kako bi se iskupili za krađe i nepravde koje su počinili''.

''Umjesto da šute i da daju novac sirotinji da se prehrani i školuje, oni prave križeve kako bi ih svi vidjeli. Zašto tim novcem ne naprave bolnicu, dom za siročad ili sigurnu kuću u svakom gradu'', upitao je Rosić.

Danas.hr
27.12.2010.

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Dec 27, 2010 7:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
'Umjesto da šute i da daju novac sirotinji da se prehrani i školuje, oni prave križeve kako bi ih svi vidjeli. Zašto tim novcem ne naprave bolnicu, dom za siročad ili sigurnu kuću u svakom gradu'', upitao je Rosić.

Križ ili krst, svejedno je, ali davati tolike pare za tako nešto ne znači i biti vjernik, nego upravo ovo što je Rosić rekao, čini čovjeka plemenitim i onakvim kakvim bi Isus htio da ljudi budu. Žestoko sam ljuta kada pročitam ovakve nebuloze!

Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>

Datum registracije: 06 Avg 2010
Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Pon Dec 27, 2010 8:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa eto neko izgradi sebi vilu sa drzavnim parama...
niko ga ni ne pita odakle mu pare...
a kad neko udruzenje 'oce da sagradi bilo sta za sto su oni legalno skupili novac...
svi se nesto uskonfrce...svi bi nesto s tudjim parama gradili...
sto gospodin rosic ne kupi makar jedan bolnicki krevet...ili bilo sta...
sem toga njihove pare njihova zelja i sta sad... Shocked
u cemu je problem...znam ja...u cemu je problem... Wink
ja bih da imam dvadeset dva miliona evra... sad bez razmisljanja namjerno sagradio jos jedan isti tkav krst do njega... Wink neka imaju dva krsta...najveca na svetu.... Wink

dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....
Rolling Eyes

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Dec 27, 2010 9:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma nije u pitanju da li je to rekao Rosić, da je to rekao moj rođeni ćaća isto bih reagovala, nego su u pitanju ljudske gluposti! I pretjerivanje! I izazivanje, ako ćemo na kraju krajeva. Koliko se para daje u budalaštine, a djeca po domovima napuštena, gladna, ostavljena, dajte molim vas.... Pa šta ima i taj koji gradi vile, na kraju će kao i ja u onu dva sa dva u dva metra. Čista budalaština! Hoće ljudi krst od svih mogućih plemenitih djela eto oni hoće krst koji košta koliko jedan dječiji život, operacija nečija....ma, hajde molim te i ja se pitam što se nerviram uopšte. Ali, digne mi živac samo tako! Kada su mom prijatelju trebali novci za skupu operaciju...ma neću da pričam i da se nerviram!

Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 28, 2010 8:53 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa i spomen park kozara je kostao kao nekoliko bolnica... Wink
i sve i jedan drugi spomen park...
eto ljudi hoce da se tu nalazi najveci krst na svetu...
i da je to u jbn americi ili bilo gdje drugo to bi bilo sasvim normalno...
ali u srbiji...to nije normalno...
sem toga to ce biti velika turisticka atrakcija... Wink
i oni koji su donirali novac za ovaj projekat...znaju sta rade...i zasto to rade...
svako moze svoj novac da ulozi u sta god hoce... Wink

dostici je neces nikada.
Rolling Eyes

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

california.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 28, 2010 2:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislim, ako je to tako i ako ti tipovi ulazu svoj vlastiti novac - mogu da rade i grade sto im se prohtije...

Breme ovog vremena je takvo, ionako. Na svakom uglu mora biti neka crkva, dzamija, sinagoga, kriz/krst, minaret... po broju novosagradjenih (i najcesce ruznih) sakralnih objekata Balkanci prednjace, i trebali bi zivjet k'o Bozje ovcice ali... to je izgleda ionako obrnuto proporcionalno. Izgleda da sto se vise toga gradi, sve je manje morala. Zalosno...

Bobak, ako su vec htjeli zaraditi od tog svog investiranja u taj objekt, mogli su takodjer zaraditi i na bolnici, skoli, djecjem vrticu. Nije to to... danas je sve stvar imidza - pa se zele predstavljati vecim krscaninom od Krista samog. Jedina je razlika u tome sto je on svoj kriz nosio i na njemu umro, a ovi ga grade (upravo kao i oni koji su gradili krst da bi razapeli Isusa).

Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 28, 2010 3:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

znam...ali bolnica ne moze da bude turisticaka atrakcija....
ili nesto po cemu ce se znati za ivanjicu... Shocked
a sa ovim krstom ce se i te kako znati....
btw...iskren da budem...ja prvi sumnjam da ce to biti sagradjeno... Rolling Eyes

dostici je neces nikada.
Rolling Eyes

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

california.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 28, 2010 3:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bobak_BL je napisao/la sledeće:
znam...ali bolnica ne moze da bude turisticaka atrakcija....

Moze, moze Mr. Green (hint: google). A i kod nas u Zagrebu Bolnica Vrapce (ludnica) je takodjer turisticka atrakcija. A u Indiji imas i kompletan bolnicki turizam Very Happy

Bobak_BL je napisao/la sledeće:
ja prvi sumnjam da ce to biti sagradjeno...

I ja...

Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 28, 2010 6:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jbg bolje krst da sagrade nego ludaru... Wink
nece narod da ide u ludnicu.. Rolling Eyes dobro im ovako.... Laughing

dostici je neces nikada.
Rolling Eyes

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 28, 2010 8:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

20 miliona za krst
10 za mladica
1 za Kovacevica kod su izvukli iz Amerike brze nego NATO svoje pilote iz oborenih aviona
a pola Srbije gladuje
onako.. hrishcanski

The tears of a clown make the whole world laugh.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Srbi grade križ visok 333 metara vrijedan 20 mil eura Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon