www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Da li i vi "bolujete" od promene vremena
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Feb 13, 2011 5:31 pm    Naslov poruke: Da li i vi "bolujete" od promene vremena Na vrh strane Na dno strane

Neka istraživanja pokazuju da tegobe pri promeni vremena sada ima čak 80 odsto svetske populacije.

Zvanična medicina još ne može da odgovori da li smo svi pomalo postali meteoropate? Ili, kroz žiganje u različitim delovima tela, umor, nesanicu, glavobolju, vrtoglavicu, malaksalost i druge tegobe, koje pripisujemo promeni vremena, samo emitujemo unutrašnje nezadovoljstvo zbog posla, besparice, bolesti...

Neka istraživanja pokazuju da tegobe pri promeni vremena sada ima čak 80 odsto svetske populacije. Većinom su to meteoropate, ljudi koji pate od bolesti vremena. A samo pola veka ranije ovaj sindrom pogađao je tek 20 odsto stanovnika, pišu "Novosti".

Iako meteoropatija još nema zvanično mesto u medicini, lekari ne umanjuju utucaj atmosferskih prilika na zdravlje. Ali, ne mogu da objasne zašto neko jeste ili nije meteoropata.

"Ne možemo tačno da uđemo u suštinu fiziologije", kaže za "Novosti" dr Nada Macura, iz beogradskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. "Da li i koliko vremenski parametri utiču na čoveka zavisi od geografskog podneblja, godina, genetike i niza drugih faktora. Među spoljnim faktorima nije važna samo temperatura vazduha, već i vlažnost vazduha, magla, smog, vetar, atmosferski pritisak. Ako je čovek bogat, zdrav i zadovoljan, teško da će se žaliti na vreme. Ali, ako je siromašan, bolestan ili psihički labilan, razumljivo da mu sve smeta."

Lekari kažu da ljude osetljive na vreme neće automatski zaboleti glava kada skoči atmosferski pritisak, jer se to događa tek kada se poklopi sa kretanjem ciklona i anticiklona, i drugih uticaja iz atmosfere.

"Promena atmosferskog pritiska i temperature nema značajnog uticaja na zdravlje ljudi", kaže za "Novosti" inženjer Milan Stevančević, koji se već 35 godina bavi elektromagnetnom prognozom. "Kada bi bilo drugačije čovek koji dolazi sa Zvezdare razboleo bi se kad dođe u centar Beograda, jer je tu niži atmosferski pritisak. Isto bi se događalo i kada zimi iz prostorije gde je bar 20 stepeni izađemo na minus 10, a svi smo svedoci da atmosferski pritisak i temperatura ne utiču baš toliko na ljudski organizam."

Atmosferski parametri, ipak, utiču na zdravlje ljudi, a glavnu ulogu ima energija sa Sunca. Kiša jona i neutrona, koja se stvara 10 kilometara iznad površine zemlje, ljudima donosi nelagodnost i zdravstvene tegobe.

"Uticaj energije Sunca na ljude jako je veliki i zato kosmonauti moraju da nose 'oklope'", zaključuje Stevančević.

Bioprognoza

Mnogi ne izlaze iz kuće dok ne vide bioprognozu, koja se kod nas radi 30 godina. Za to vreme praćeno je 13 grupa hroničnih bolesti: infarkt, astma, oboljenja srca, čir na dvanaestopalačnom crevu, psihički problemi, dijabetes, reumatična oboljenja... Utvrđeno je da se meteoropatske reakcije javljaju čak i 48 sati pre promene vremena.

Astmatičari i srčani bolesnici su najosetljiviji na promenu vremena.

Ljudima sa bolestima krvnih sudova smeta prelazak sa toplog na hladno vreme.

Reumatičarima najviše smetaju hladnoća i vlaga.

Psihičke bolesnike veoma uznemirava južni vetar.

(MONDO)

njanja1011
*look by njanja*
<b>*look by njanja*</b>

Godine: 37

Datum registracije: 14 Sep 2010
Mesto: Između planina i mora...

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Ned Feb 13, 2011 6:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja sam pravi meteopata... Confused Mr. Green

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Feb 13, 2011 9:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovaj tekst do kraja ne trebam ni čitati. Od kad znam za sebe imam problema sa promjenom vremena, počev od punog mjeseca, preko raznih glavobolja kod promjene vremena, tako da Čedo Orlović ili Nebojša Kuštrinović samo bezveze pričaju. Bar meni. Drugima možda vrijedi, ali ja dobro znam kada će se desiti i kiša i vjetar i pun mjesec.

Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>

Datum registracije: 06 Avg 2010
Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Ned Feb 13, 2011 9:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jock...vreme pati...kada sre ja menjam...
dakle vreme je bobkopata... Laughing

dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....
Rolling Eyes

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Da li i vi "bolujete" od promene vremena Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon