:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Sve više građana Beograda zaboravlja svoje mališane na javnim mestima, u gradskom prevozu, vrtiću, kod lekara...
Da li zbog prevelikih obaveza na poslu, višesatnog radnog vremena, stalne trke da se zaradi još neki dinar, ili iz čiste nebrige, tek, sve je više slučajeva da roditelji svoje naslednike, ostavljaju na nesigurnim mestima, ili ih prosto - zaboravljaju.
Najčešće u vrtićima, školama, automobilima, ali i u bolnicama, čak, i kod kuće.
Poslednji takav slučaj dogodio se pre nekoliko dana, kad je Novobeograđanin Darko Slavković, na kratko, ostavio svog usnulog sina S. S. u automobilu i otišao u svoju fotokopirnicu po pazar.
Upravo tih nekoliko minuta očeve nepažnje, iskoristio je nepoznati lopov i ukrao Darku Slavkoviću i vozilo i sina u njemu. Na sreću, sve se dobro završilo. Policija je pronašla i ukradeni automobil i šestogodišnjaka koji je kritičnu situaciju prespavao.
Darko Slavković, ispričao je za "Novosti" da nikada, do tog dana nije ostavljao dete samo u automobilu, niti ključeve u bravi, što je moglo skupo da ga košta i što mu je kasnije, bilo za nauk.
Slično tvrdi i P. M. koja je, prošle godine, zaboravila dete u autobusu koji vozi do Vilinih voda.
"Izašla sam iz autobusa kod obližnje pijace, potpuno zaboravivši da je četvorogodišnja ćerkica sa mnom", ispričala je kasnije policiji majka, koja se izbezumila kad je shvatila šta je uradila.
Srećom, devojčicu su pronašli vozač i kondukterka, koja je i alarmirala policiju.
"Žena je sišla iz autobusa, a dete je produžilo do krajnje stanice, kad je briznulo u plač. Smirila se tek posle dva sata, kada smo pronašli zaboravnu majku i predali joj dete", ispričala je kondukterka policiji.
Plač i vrisak četvorogodišnjeg dečaka i njegove dvogodišnje sestre, koji su, 30. juna prošle godine, oko 15,30, izašli na poluograđenu terasu devetog sprata zgrade u Gandijevoj 91 i dozivali roditelje, umalo da ih košta života.
Srećom, komšije su alarmirale policiju i vatrogasce, koji su brzo intervenisali i spasili sigurne smrti dvoje dece, koje su bahati roditelji zaključali i ostavili same u stanu i otišli u obližnji kafić na piće.
Vratili su se tek oko 18 časova, kad su ispred vrata od stana, zatekli policajce koji su u naručju držali njihovu decu.
Dvoje narkomana, roditelji petogodišnjeg M. D., proletos su u krađu krenuli sa svojim maloletnim sinom. Istina, dečaka su ostavili zaključanog u automobilu, dok su otac i majka, pokušali da opljačkaju jednu prodavnicu u Novom Beogradu.
Kako ih neko vreme nije bilo, dečak se dao u plač, što je privuklo pažnju prolaznika, koji su pozvali policiju. Roditelji razbojnici su sprečeni u pljački i uhapšeni, a dečak je dat na brigu i staranje nadležnim službama, pišu "Novosti".
(MONDO)
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
Kažem ja vama lijepo, narod je skroz lud. Nisu ni svi roditelji isti, ali ovakvi su zaista za promatranje i to ozbiljnije.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
Mysty ~abhor~

|
Godine: 37
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514

|
|
|
Mislim da ne mogu da im nadjem opravdanje za takvo ponasanje. Jedino ako su narkomani ili jednostavno ludi. Mislim,okriviti umor je besmisleno.
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|