www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Internet na "Lufthanzinim" letovima
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 06, 2011 5:06 pm    Naslov poruke: Internet na "Lufthanzinim" letovima Na vrh strane Na dno strane

Sistem "flajnet II", koji se trenutno nalazi u 17 "Lufthanzinih" aviona, omogućava putnicima da koriste kompjutere u avionu.

Putnici "Lufthanze" više ne slušaju uobičajenu molbu posade: "Isključite sve svoje elektronske uređaje" - od sredine februara u pogon je pušten sistem "flajnet II" koji se trenutno nalazi u 17 aviona Lufthanze.

Let LH 444 iz Frankfurta za Atlantu. Erbas se upravo podigao na visinu od 3.000 metara. Putnici uzimaju svoje kompjutere i telefone i prebacuju ih na takozvani avio-mod.

"Naša posebna ponuda za vreme ovog leta je 'flajnet' sistem, koji vam omogućava korišćenje brzog Interneta", čuje se sa razglasa.

Internet je, dakle, osvojio, verovatno, i poslednji bedem na kome nije imao dometa.

Ovo, međutim, nije prvi pokušaj "Lufthanze" da uvede Internet na svojim letovima. Na tome se radilo i između 2004. i 2006. godine, ali ponude tada nisu bile tako atraktivne kao što je ova danas, izjavio je Kristijan Kerfken, koji je u "Lufthanzi" zadužen za inovacije, za nemački državni radio "Dojče vele".

"Ponuda je sada sveobuhvatnija. Nudimo i korišćenje GSM mreže za mobilne telefone, a Internet je mnogo brži nego što je to ranije bilo moguće", rekao je Kerfken.

Na sedištu 10C sedi Marko Detvajler i užurbano kuca po tastaturi. On je kompjuterski stručnjak koji testira da li sistem ispunjava sve ono što "Lufthanza" obećava.

"Super je. Bio sam skeptičan. Testirao sam koliko je Internet brz. Jako je dobar, kao kod kuće, pogotovo kada se uzme u obzir da smo iznad oblaka, na visini od nekoliko hiljada metara", istakao je on.

Zadovoljni su i putnici. Preuzimanje većih dokumenata, slanje slika, gledanje filmova ili vesti uživo - sve radi bez greške. A onda sledi jedan od najtežih testova - telefoniranje iz aviona.

Lufthanza kaže: Internet može, ali "Skajp" nikako.

Kristijan Kerfken objašnjava: "Nema veze da li je u pitanju 'Skajp' ili neka druga firma. Ne želimo da dozvolimo telefoniranje u avionu. Putem anketa putnici su nam rekli da im smeta ako neko pored njih telefonira i to im ugrožava komfor."

(Tanjug)

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 06, 2011 8:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Singapore Airlines i Cathay su ovo nudili jos prije 7-8 godina. Dobro, sutra letim Lufthansom pa u ovo isprobat. Probao vec i sa Deltom, super sljaka!

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 06, 2011 9:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Shocked Jedva se snalazim na Zemlji Majci, a da ga još u vazduhu koristim. E moja Generacijo, Balkan je ovo.... Very Happy

cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>

Datum registracije: 11 Mar 2008
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 06, 2011 9:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bas bih volela leteti sa njma,pogotovo sada..drugarica mi je rekla da je super putovati Lufthanzom,a aureliano bas zavidim sto cu medju prvima isprobati i com .na njemu..bice jednog dana i kod nas to,samo dal cu ja docekati to,ne znam..

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

california.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 08, 2011 12:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nista od interneta u avionu kojim sam letio. Kazu da taj model ga jos nema uvedenog. To vec postoji kao redovna ponuda u dobrom broju kompanija tak da Lufthansa zapravo kasni. A i let je bio bezvezan, tako da sam jos nezadovoljniji. No ipak, stigoh ziv i zdrav i sad cu neko vrijeme vjezbat svapski jezik Smile Willkommen in Deutschland, Herr Aureliano Mr. Green

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 08, 2011 2:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

E baš ti hvala, Generacijo, di si mi tu vijest prenio, jedva sam je dočekala. Nego, ja ti umjesto da procitam "svapski" pročitah "srpski" pa se lijepo zblanuh Exclamation Very Happy Reko' , šta mu ga više znam, možda su koji novi uveli, a ja nisam upućena! Wink Laughing

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

california.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 08, 2011 11:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

gkukolj je napisao/la sledeće:
E baš ti hvala, Generacijo, di si mi tu vijest prenio, jedva sam je dočekala. Nego, ja ti umjesto da procitam "svapski" pročitah "srpski" pa se lijepo zblanuh Exclamation Very Happy Reko' , šta mu ga više znam, možda su koji novi uveli, a ja nisam upućena! Wink Laughing

Srpski - Mr. Green - das spreche ich very well, bre Smile

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Internet na "Lufthanzinim" letovima Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon