:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Danski film u trajanju od 240 sati, najavljen kao najduži film ikada snimljen, biće prikazan ove nedelje na Festivalu moderne umetnosti u Helsinkiju.
Naučnofantastični film pod nazivom "Modern Times Forever", koji je snimila danska umetnička grupa Superfleks, ubrzano prikazuje uništenje zgrade sedišta finske fabrike papira Stora Enso u Helsinkiju.
Preseljeni u budućnost, posle nestanka ljudske rase, gledaoci će deset dana posmatrati propast zgrade, uništene ekološkim promena, padavinama, vremenom...
"Prema našim informacijama, to je najduži film na svetu", rekla je direktorka festivala IHME Paula Topila.
Sedište fabrike Stora Enso, izgrađene po projektu finskog arhitekte Alvara Altoa, postalo je tema filma "pošto je skoro monumentalan simbol moći", dodala je Topila.
Film će biti prikazan na otvorenom, na velikom ekranu površine 40 kvadratnih metara.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Citat: | posle nestanka ljudske rase, |
To bi trebalo da znači da niko neće govoriti danskim jezikom (mislim, maternjim jezikom ekipe koja ga je snamala)?! Onda bih možda i izdržala tu torturu. Ali čisto sumnjam da će onaj ko ga bude pogledao imati posebne utiske. No, o ukusima ne vrijedi raspravljati.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|