:: |
| Autor |
Poruka |
Sascha336 * Vatreni delija *

|
Godine: 53
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija

|
|
Kadu: Zvižduci ne prijaju, ali se ne krijem
07. mart 2011. 17:00 > 17:03
Strelac pobedonosnog gola za Zvezdu protiv Smedereva kaže da preuzima odgovornost uprkos zvižducima sa Zapada. Borha i Evandro o navijačima.
Sjajna atmosfera na tribinama i tri boda - za crveno-bele je samo to važno posle pobede nad Smederevom na prolećnoj premijeri.
Svesni su da nisu blistali, i trener Robert Prosinečki je izrazio nezadovoljstvo pojedinim segmentima, ali tvrde da će vremenom biti sve bolji.
Trenutak odluke u subotu uveče zbio se u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Kadu je bio siguran realizator najstrože kazne za konačnih 1:0.
"Gol je bio izuzetno važan, kako za mene, tako i za ceo tim. Dobro što smo ga dali u pravom trenutku, pa smo lakše i smirenije ušli u drugo poluvreme, što se i videlo", izjavio je Brazilac za klupski sajt.
Kadu se tokom prijateljske utakmice sa banjalučkim Borcem, ali i tokom duela sa "oklopnicima" našao na udaru navijača sa zapadne trbine. Međutim, ne dozvoljava da ga zvižduci izbace iz ravoteže.
"Nijednom igraču nije prijatno kada dobija zvižduke od navijača. Ipak, svestan sam da radim svoj posao maksimalno i uvek ću se truditi da pružim maksimum. Vodim računa o instrukcijama koje dobijam od trenera Prosinečkog i radim ono što mi on kaže. Ja sam igrač koji voli da preuzima odgovornost, da traži loptu. Da mi zvižduci smetaju, verovatno bih se krio od lopte, a to nije slučaj".
Posle postignutog gola radost je podelio sa Kolumbijcem, Kristijanom Borhom.
"Dogovorili smo se pre utakmice da ako bilo ko postigne gol, da ćemo da ga proslavimo na naš način".
Zvezda u sredu dočekuje Inđiju, zatim gostuje u Jagodini, a već sledeće nedelje na programu je prvi ovogodišnji "večiti derbi", i to u Kupu.
"Mislim da je dobro, jer iz prošle utakmice smo izašli poraženi, i svi igrači jedva čekaju revanš, zato mislim da je dobro što ćemo sa njima odigrati već za desetak dana", podvukao je Kadu.
Kristijan Borha i Gebel Evandro su već navikli na dobru atmosferu na stadionu.
"Svaki igrač voli da ima glasnu podršku. Svi volimo da igramo pred punim stadionom. Atmosfera je bila jako dobra", rekao je Kolumbijac.
Nadovezao se Brazilac:
"Navijači su uputili lepu čestitku za rođendan. Za nas igrače je ipak najvažnije da smo dobro odigrali, da smo kontrolisali utakmicu i da smo pobedili, a verujem da će navijači biti sve zadovoljniji našim partijama".
Za tandem iz Južne Amerike ovdašnja klima je bila veliki problem.
"Navikli smo se na hladnoću", uz osmeh je rekao Borha, a složio se Evandro:
"Čovek se na sve navikne, pa i na temperaturu. To je naš posao, tako da nema nikakvog problema".
(MONDO)
|
_________________ I C E M A N |
|
| |
|
 |

|

|
|
Vilotić: Da li je to bila moja ekipa?!
13. mart 2011. 15:11 > 15:13
Zvezdin štoper se našalio na račun igre u Jagodini. "Upio" reči Zvonka Milojevića: "Igrači se pamte po tome šta urade na derbiju".
Milan Vilotić prvi put je startovao u ekipi Crvene zvezde posle oporavka od bolesti. Učestvovao je u dobroj igri i pobedi u Jagodini - 2:0.
"Izuzetno mi je prijalo, a to mi je omogućila ekipa. Dobro smo izgledali", izjavio je 24-godišnji štoper za "Sportnetwork".
Vilotić se i našalio:
"Zapitao sam se da li je to moja ekipa?!"
Trener Robert Prosinečki izveo je u Jagodini znatno izmenjen sastav u odnosu na prethodne utakmice. Ispaltilo mu se.
"To je novina. Šef pokušava da rotira što veći broj igrača, tako da svi u svakom trenutku moramo da budemo spremni".
Crveno-beli su protiv "ćurana" prikazali najbolju partiju u prolećnom delu sezone.
"Do penala smo imali apsolutnu kontrolu i stvorili mnogo šansi. Sada nam je cilj da takav period produžimo na 90 minuta. To su želje, a što više budemo radili, taj period će biti duži".
Sledi "večiti derbi". Zvezda će u sredu (17 sati) gostovati u Humskoj u prvom meču polufinala Kupa Srbije.
"Idemo da napravimo što bolji rezultat za revanš. Mnogo bi nam značilo da damo gol. Naravno da priželjkujemo pobedu".
Vilotić je izneo zanimljiv komentar nekadašnjeg golmana crveno-belih, Zvonka Milojevića, koji je bio gost na utakmici u Jagodini.
"Rekao nam je da igrači ostaju upamćeni po tome šta pokažu na derbiju", završio je Milan Vilotić.
(MONDO)
|
|
| |
|
 |

|

|
|
Prosinečki za MONDO: Znam Partizanove mane
16. mart 2011. 00:59 > 01:02
"Iskusni igrači daj ton igri Partizana, ali, video sam i mane...", kaže trener Crvene zvezde Robert Prosinečki pred duel polufinala Kupa Srbije sa najvećim rivalom.
Veče uoči debija u "večitim derbijima" Beograda i Srbije, ali u svojstvu trenera, Robert Prosinečki mirno odlazi na počinak.
Razlog je trening, poslednji pre početka utakmice polufinala Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde, utakmice svih utakmica, koja će početi u sredu, od 17 časova, na adresi Hunska 1.
Prosinečki, debitant u večitim derbijima u svojstvu trenera, i ranije je isticao da mir u njegove misli donose treninzi na kojima igrači ispunjavaju ili ne ispunjavaju ono što on od njih traži uoči početka utakmice. Ništa se u tom smislu nije promenilo ni u utorak, iako već narednog dana sledi duel sa najvećim rivalom.
Trening ne laže.
"Slika je mnogo jasnija posle ovog poslednjeg treninga koji smo odradili su utorak", kaže Robert Prosinečki na početku razgovora za MONDO.
"Video sam na treningu sve što sam želeo, ostaje jedna jedina želja, da to preslikamo na teren u derbiju... Da to bude to na utakmici. Imamo super atmosferu ovde u karantinu, dobro smo radili, nismo dugo trenirali, kao i obično pred utakmicu, bilo da je to Jagodina ili Partizan. Uvek iste stvari radimo pred meč i sve je OK", daje poslednji raport pred početak prve polufinalne utakmice Kupa Srbije trener vlasnika trofeja, Crvene zvezde.
"Kvalitetno se treniralo, atmosfera je pozitivna i pre nego što sam poslao igrače na počinak, uradili smo sve što je potrebno za dan pred utakmicu. Zadovoljan sam kako trčanjem koje su prikazali na treningu, tako i angažmanom u duelima... Toga neće faliti na utakmici", siguran je Prosinečki.
A, Partizan? Imaju vrline... A, mane?
"Oni su iskusna ekipa, koja dugo igra zajedno. Dođe tu par novih igrača, naprave par promena u sastavu, ali ne i u sistemu igre", kratko je prokomentarisao trener crveno-belih i dodao da je najveća vrlina ovog tima Partizana to što vrca od samopouzdanja.
To donose pobede u poslednje tri godine.
"Imaju samopouzdanje i to traje tri godine... Momci su ušli u Ligu šampiona, to je jedna od najvećih njihovih vrlina. Imaju kvalitet, od kapitena, pa nadalje... Iskusni igrači daj ton igri Partizana, ali, video sam i mane...", kaže Prosinečki.
Ne želeći naravno da kaže koje...
"Ja to neću govoriti, da ne ispadne da...", sa osmehom završava rečenicu harizmatični trener Crvene zvezde, koji dodaje:
"Znam da ih imaju... Niko nije idealan, pa ni Partizan. Ni Barselona nije... Odnosno, možda samo ona jeste. Svi ostali imaju mane i mi ćemo pokušati kroz te mane da dođemo do njihovog gola. O tome sam pričao sa igračima", kaže Prosinečki u razgovoru za naš sajt.
"Cilj je da igramo našu igru, i to ja stalno govorim. Moja velika želja je da se ne prilagođavamo protivničkoj ekipi, pa čak ni Partizanu", dodaje Prosinečki.
On je u ponedeljak izdiktirao tim za polufinale sa Partizanom, uz opasku da je pitanje da li će Li Adi i Uroš Ćosić prevazići probleme s povredama. Posmatrajući poslednji trening, deluje kao da će tandem stopera biti spreman za utakmicu sa crno-belima.
"Svi su dobro...", kaže Prosinečki, svestan da jedna noć može bitno da izmeni stvari.
"Videćemo u toku noći, možda neko dobije temperaturu", sa osmehom se nadovezuje legendarni fudbaler crveno-belih.
"Imao sam sastanak sa ekipom posle večere i tako smo završili današnji dan. Sutra ih očekuje fakultativni doručak, u 13 časova imamo ručak i onda spremamo za ono što je najvažnije, a to je utakmica, koja bi trebala da bude najveće zadovoljstvo za igrače oba kluba, kao i publiku", nada se Prosinečki da će Kup derbi biti svetkovina.
(N. Janković - MONDO)
|
|
| |
|
 |

|

|
|
utorak 22.03.2011 | 17:39
Putin i Zenit stižu na “Marakanu”
Izvor: B92, zvanični sajt
Mladi timovi Crvene zvezde i Zenita iz Sankt Peterburga u sredu od 18 časova će odigrati prijateljski meč na “Marakani”.
Toj utakmici bi trebalo da prisustvuje i premijer Rusije Vladimir Putin, koji će u sredu boraviti u Beogradu.
Putina će na “Marakani” dočekati predsednik fudbalskog kluba Vladan Lukić kao i čelnici Sportskog društva Crvena zvezda.
U Crvenoj zvezdi spremno očekuju Putina i preduzete su visoke mere bezbednosti da bi meč protekao u najboljem redu.
“Crvena zvezda je spremna da na najbolji način prezentuje Beograd i Srbiju, i izuzetno ponosna što će imati priliku da pozdravi premijera Ruske federacije Vladimira Putina. Nadamo se da će priliku da ga pozdrave imati i nekoliko desetina hiljada ljubitelja fudbala i navijača Crvene zvezde”, rekao je portparol Zvezde Marko Nikolovski.
U Zvezdi spremaju i sprecijalan poklon za najvišeg zvaničnika koji je ikada došao na “Marakanu”.
“Spremili smo mu ikonu Belog anđela, koja je urađena specijalno za njega, sa nekom vrstom i posvete na zadnjoj strani. Imaće sećanje na taj dan kroz to, i naravno dres Crvene zvezde sa brojem 1 i verovatno još nekoliko poklona iznenađenja”, istakao je Nikolovski.
Povodom utakmice Crvena zvezda – Zenit održana je konferencija za medije, na kojoj su prisustvovali treneri i kapiteni obe ekipe. Delegaciju Zenita činili su trener mladog tima Anatoli Davidov i kapiten Matijaš Stanislav, dok su ispred Crvene zvezde govorili trener Dušan Kljajić i fudbaler Marko Nikolić.
“Veoma smo zahvalni što smo dobili poziv za ovaj susret. Mi znamo da je Srbija fudbalska zemlja, u svoje vreme moglo je dosta toga i da se nauči o fudbalu iz ove zemlje, i lepo je što se to ponovo vraća. Naravno, sve će to lako da se vidi i u samoj utakmici. Bilo mi je vrlo drago to što sam otvorivši zavesu kada smo prolazili, video simbol Gazproma, našeg zajedničkog sponzora. To je sigurno jedan od simbola našeg prijateljstva, koji zbližava narode. Drago mi je zbog toga što sam prvi put u ovoj zemlji, i što ćemo odigrati ovu utakmicu”, rekao je Davidov.
Kapiten mladog tima Zenita, Matijaš Stanislav, rekao je da će ova utakmica biti veoma korisna za sve.
“Od ove utakmice očekujem dosta, prvo jer će ona biti korisna kako za nas, tako i za igrače Crvene zvezde. Nadam se da to neće biti naš jedini susret, jer se verujem da ćemo mi pozvati Crvenu zvezdu da gostuje i kod nas. U sredu će se sve videti na terenu, a ja se nadam da će igra biti dobra”, istakao Stanislav.
Dušan Kljajić je istakao važnost posvećivanja pažnje mlađim timovima.
“Nama je vrlo drago da je saradnja Crvene zvezde i Gazproma urodila i time da se mladom timu Crvene zvezde pruža šansa da se odmerava sa najboljim klubovima, a Zenit to jeste kako u Rusiji, tako i u Evropi. Samim tim što Crvena zvezda posvećuje ovom mladom timu veliku pažnju, sada igramo sa klubom koji ima istog sponzora, što će nam dobro doći da bismo videli dokle su naši igrači stigli, i da bi oni još više mogli da napreduju. Veliko nam je zadovoljstvo što igramo sa Zenitom, i trudićemo se da se publici predstavimo u što boljem svetlu“, rekao je Kljajić.
Marko Nikolić veruje da on i njegovi saigrači mogu da pruže dobru partiju.
“Nemamo tremu, iako je susret prjateljskog karaktera, očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu, posebno jer ovom mladom timu motiva ne nedostaje, glavni teren i nadam se, dobra poseta, atraktivan protivnik... Očekujemo dobru i kvalitetnu utakmicu, i ne sumnjam da će se ovaj mladi tim predstaviti našoj javnosti u najboljem svetlu, i na taj način skrenuti pažnju na sebe”, rekao je Nikolić.
Novinare je zanimalo koliko igračima i trenerima obe ekipe znači što će igrati pred punim tribinama.
“Naš tim predstavljaju igrači koji su većinom 91. i 92. godište. Mnogima će to biti šok, kada budu igrali pred toliko ljudi, ali treba se prirpemati i na takve situacije, da bi se one rešile u životu. Za njih će to da bude lepo iskustvo, taj entuzijazam mladih igrača je ono što najviše pleni publiku”, rekao je Davidov.
Fudbaleri Crvene zvezde koji će imati priliku da istrče na teren “Marakane” u sredu : Knežević, Caković, D. Srnić, Stojković, Pavlović, Kovačević, Mitrušić, Spajić, Aritonović, Miletić, Spasić, Nikolić, Stepanović, Čaušić, Denković, Đuričković, Rajić, Luković, Vukosavljević, Zorica, Stojiljković i Požar.
Crvena zvezda je, takođe, obavestila sve vlasnike godišnjih karata za lože i galerije, da na utakmici u sredu, zbog povećanih mera bezbednosti, te godišnje karte neće važiti, već će svi vlasnici takvih propusnica biti prosleđivani na zapadnu tribinu.
|
|
| |
|
 |

|

|
|
Putin: Da Zvezda i Zenit budu prvaci Evrop
23. mart 2011. 17:58 > 21:09
Premijer Rusije Vladimir Putin prisustvovao većem delu drugog poluvremena utakmice mladih timova Crvene zveze i Zenita. Dočekan ovacijama i bakljadom, sedeo je u društvu premijera Srbije Mirka Cvetkovića.
Ovacijama, bakljadom, transparentima i navijačkom izvedbom čuvene ruske pesme "Kaljinka", tačno 24.860 navijača Crvene zvezde dočekalo je ulazak premijera Rusije Vladimira Putina u 52. minutu utakmice mladih timova Zvezde i Zenita.
Dugo su Delije iščekivale Putinovo pojavljivanje na stadionu, a kada se on pojavio sa Severa je moglo da se čuje i skandiranje:
"Ti si Zvezdin četnik, Putine".
Specijalni gost dobio je ovacije kada je otpozdravio sa podignuta tri prsta, a uprkos neviđenim merama obezbeđenja, pa čak i nekolicini snajperista, atmosfera na stadionu do kraja utakmice bila krajnje opuštena i pozitivna, pa je po završetku (1:1) jedan od najpoznatijih Rusa čak delio autograme navijačima koji su sedeli ispod svečane lože Marakane.
Pored Putina navijači su pevali i u čast Srbiji, Rusiji, tradicionalnom srpsko-ruskom prijateljstvu, uz neizostavne Kosovo i Metohiju.
Koliko je utakmica ostala u drugom planu u odnosu na Putinovo pojavljivanje govori podatak da su skoro svi fotoreporteri bili poređani ispod zapadne tribine, okrenuti leđima terenu u iščekivanju da se poznato lice pojavi u loži. Tek onda su se rastrčali i uslikali poneki duel sa utakmice, na kojoj je bilo zaista mnogo lepih poteza.
Putin je stigao u društvu premijera Srbije Mirka Cvetkovića. U loži su ih dočekali predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić i predsednik Sportskog društva Petar Škundrić.
Domaćini su Putinu poklonili klupski dres sa brojem jedan, repliku pehara Kupa evropskih šampiona (koji je Zvezda osvojila pre 20 godina) i kopiju freske Belog anđela iz srednjovekovnog manastira Mileševa. Kao bivši džudista dobio je i dar od Džudo kluba - kimono.
"Putinu se mnogo dopao dres i rekao je kako bi voleo da Zvezda ili Zenit uskoro postanu šampioni Evrope", istakao je Zvezdin portparol, Marko Nikolovski.
Pored Putina u loži sedi i predstavnik Udruženja bajkera Srbije, čiji su ga članovi dočekali ispred stadiona na motorima!
Dolazak Putina najavili su mladi Zvezdini igrači, koji su samo minut ranije poveli preko Zorice protiv vršnjaka iz Zenita. Samo 15 minuta kasnije obradovao ga je Murihin, koji je doneo izjednačenje Zenitu, klubu za koji Putin navija.
Rezultatom 1:1 je i završena utakmica.
Posle poslednjeg sudijskog zvižduka ponovo se zaorilo: "Vladimir Putin"...
Među gostima na stadionu bila je i ministarka sporta Snežana Samardžić Marković, zatim čelnici Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i Zoran Laković, lider stranke Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma. Utakmicu je posmatrao i zamenik predsednika Srpske narpedne stranke Aleksandar Vučić, ali ne iz lože, nego sa zapadne tribine.
Pre početka meča na terenu su pevali Kosovski božuri i Ivana Žigon.
Trener Sopota, Zvezdine filijale, Dušan Kljajić i učitelj Zenitove dece Anatolij Davidov opredelili su se za sledeće sastave:
ZVEZDA: Knežević, Stojković, Nikolić, Spajić, Miletić, Kovačević, Zorica, Požar, Luković, Čaušić, Đuričković.
ZENIT: Zajcev, Telegin, Mogilerec, Batov, Dejneko, Murihin, Suškin, Kostin, Matijaš, Šuvalov, Petrov.
Veliki aplauz dobio je i Robert Prosinečki. Šef crveno-bele struke pratio je utakmicu takođe iz lože.
"Bolje se vidi odavde. Treba pohvaliti ljude, opet su došli u velikom broju, jer Zvezda je magnet. Došli su da vide i mlade igrače i premijera Rusije, Putina", izjavio je Prosinečki za "Sport klub".
Imao je šta da vidi hrvatski stručnjak.
"Razmišljamo o mladim igračima, pratićemo ih i dalje. Sada su prvi put pred ovolikim brojem gledalaca i nije im lako".
Osvrnuo se i na dosadašnji tok prolećnog dela sezone.
"Možemo još da popravimo i igru i rezultate. Nisam zadovoljan porazom u Kupu, ali 6. aprila u revanšu pokušaćemo da pobedimo u lepom ambijentu. Partizan je kiksnuo u prvenstvu, približili smo se na tri boda i zato sam zadovoljan. Igramo napadački, dominiramo i treba da nastavimo tako".
Zvezda će u četvrtak (18 sati) u Pireju igrati prijateljsku utakmicu protiv Olimpijakosa.
"Videćemo gde smo u odnosu na prvaka Grčke", zaključio je Prosinečki.
(N.J, MONDO, Tanjug)
|
|
| |
|
 |

|

|
|
Crveno-bela Atina: Prijateljski i na terenu!
24. mart 2011. 20:07 > 21:04
Odlična Zvezda igrala 1:1 u Atini protiv bratskog Olimpijakosa. Vilotić strelac za Beograđane. Prosinečki pružio šansu svima.
Posle prijateljskog i svečanog dočeka, koji je Crvena zvezda u sredu na "Marakani" priredila premijeru Rusije Vladimiru Putinu, crveno-beli su dan posle imali još jedan prijateljski susret.
Ovaj put ne u svom gradu, već u Atini - tačnije Pireju...
U prvom planu nije bio samo prijeteljski meč, već susret dva bratska tima - Zvezde i Olimpijakosa!
Stadion "Jorgos Karaiskais" bio je obojen u crveno-bele boje sa pomešanim navijačkim zastavama dva kluba. Oko 18.000 gledalaca je tokom čitavog meča pevalo i jednom i drugom timu i skandiralo protiv Partizana i Paoka, najveće protivničke koalicije. Igrači Zvezde mogli su da se osećaju kao kod svoje kuće.
Srpski tim bio je odličan, a meč je bio baš prijateljski, pa je red bio da se i prijateljskim rezultatom završi - 1:1 (1:1). Doduše, moglo je da bude više golova da su napadači oba tima bili malo bolji u završnici.
Treneri Robert Prosinečki i Ernesto Valverde nisu mogli da računaju na sve igrače. Španac na klupi Olimpijakosa na raspolaganju nije imao čak 11 reprezentativaca, od kojih je jedan i srpski Marko Pantelić.
U timu Zvezde, koja je igrala u plavoj opremi, izostali su Li Adi, Uroš Ćosić, Marko Vešović i Darko Lazović, dok su Pavle Ninkov i Ognjen Koroman povređeni. Stamenković je dobio šansu u drugom poluvremenu, kao i svi ostali igrači koji su otputovali u Atinu.
ZVEZDA: Bajković (Stamenković od 46') - Tošić, Vilotić, Mihajlović (Isah od 46' (Čaušić od 72'), Mikić (Reljić od 80') - Binić (Stojković 63'), Borha (Jeremić od 70'), Kadu, Evandro - Jevtić (D. Srnić od 85'), Kaluđerović (Perović od 46').
OLIMPIJAKOS: Pardo, Maniatis, Melberg (Modesto od 57'), Fuster (Rugalas 74'), Holebas (Ligojanis 73'), Ibagaza (Dijamantakos od 57'), Dudu (Kocaridis od 78'), Zairi (Leandro od 78'), Urtado, Rijera (Vanterson od 57'), Papadopulos.
Olimpijakos je brzo poveo. Olof Melberg je u osmom minutu ostavljen potpuno sam u kaznenom prostoru i nije mu bilo teško da posle centaršuta Marokanca Zairija savlada golmana Crvene zvezde Bobana Bajkovića.
Beograđani su odgovorili preko Milana Vilotića, koji je postigao prvi gol nakon povratka na teren!
Duško Tošić se u 22. minutu iznenada našao na desnoj strani sa koje je, iako nije njegova, uputio vrlo dobar centaršut, a na pravom mestu bio je Vilotić. Defanzivac Zvezde je iz voleja, na prvu, šutirao ka protivničkom golu i bio precizan - 1:1.
Pored dva gola, oba tima imala su nekoliko vrlo dobrih prilika, posebno domaćin preko Janis Papadopulosa i Ariela Ibagaze, ali je Bajković odlično branio.
Priliku za Zvezdu nije iskoristio Andrija Kaluđerović.
Vilotić je mogao da upiše i asistenciju na početku drugog dela, ali je Tošić prebacio gol iz vrlo povoljne pozicije.
Zvezda se predstavila na najbolji način, a igra iz Atine sigurno ohrabruje njene navijače pred nastavak šampionata.
(MONDO)
|
|
| |
|
 |

|

|
|
Robi spremio "šok terapiju"
05. april 2011. 18:55 > 19:02
MONDO saznaje da bi trener Crvene zvezde Robert Prosinečki igračima mogao da saopšti startnu postavu tek u autobusu od Kovilova do Ljutice Bogdana. Ekipa od ponedeljka u totalnoj izolaciji. Niko ne želi da komentariše izjavu Dragana Đurića da razmišlja da li će doći na utakmicu.
U tišini i izolaciji koju pruža Hotel "Prezident" u Kovilovu, fudbaleri Crvene zvezde, daleko od novinara i TV kamera, odradili su u utorak popodne poslednji trening pred početak revanš meča polufinala Kupa Srbije.
U sredu, od 17 časova, crveno-beli će pred (verovatno) 40.000 navijača, krenuti u juriš na formaciju najvećeg rivala Partizana u nameri da stignu i prestignu ne mali zaostatak posle prvog meča u Humskoj.
A, on iznosi 0:2.
Niko u Crvenoj zvezdi ne kaže da će to biti lako. Ali, niko u Crvenoj zvezdi neće vam reći i da nije moguće... Generalno, u ekipi vlada uverenje da je podvig moguć, igrači su naoštreni i veruju!
Shodno rezultatu posle prvog susreta, treninzi Roberta Prosinečkog i grupe igrača koju je u ponedeljak odveo u Kovilovo bili su zatvoreni za javnost. U isto vreme, u Zemunelu, crno-beli su u mnogo opuštenijoj atmosferi, pred očima novinara i trenirali i davali izjave, intervjue...
Medjutim, tišina koju su izabrali crveno-beli, nije slučajna i imala je za cilj da se ekipa usresredi isključivo na 32. duel sa "večitim rivalom" u Kupu, da se energija ne troši na nebitne stvari, da se ne ulazi u medijsko prepucavanje sa komšijama.
Iz tog razloga, niko iz rukovodstva Crvene zvezde nije imao nameru da komentariše izjavu predsednika Partizana Dragana Đurića za MONDO, u kojoj prvi čovek crno-belih kaže da se i dalje razmišlja da li će doći na utakmicu u Ljutice Bogdana.
Za crveno-bele, to je okarakterisano kao potpuno nevažna stvar pred duel, za koji je do utorka u 16 časova prodato 23.000 ulaznica. Kako Crvena zvezda ima oko 12.000 prodatih sezonskih ulaznica, gotovo je izvesno da će meč, iako u direktnom prenosu RTS, posmatrati više od 40.000 ljudi.
Prvi put od kada je zimus preuzeo tim Crvene zvezde, trener Prosinečki nije izdiktirao startnu postavu. Zašto?
MONDO saznaje da Prosinečki nije odstupio od svoje neuobičajene prakse za ovdašnje uslove, već da do utorka i poslednjeg treninga pred utakmicu nije imao jasnu sliku oko toga ko će početi, ko biti na klupi, ko na tribinama.
To je delimično tako zbog povreda koje vuku Kadu Mendeš i Stevan Reljić, suspenzija koje su zaradili do standardni Ognjen Koroman i Duško Tošić, kao i zbog cele situacije sa Lijem Adijem, koji je bio projektovan u startera za revanš s Partizanom, ali momak jednostavno nije došao u Beograd sve do ponedeljka predveče.
Naravno, ne da ga neće biti u sastavu, već on do utakmice neće ni videti prvotimce.
Takodje, MONDO saznaje da je Prosinečki pripremio neku vrstu "šok terapije" za ekipu i da će, kada već nije bio u stanju da igračima saopšti startnih 11 dan pre utakmice, to uraditi bukvalno u autobusu, kada se iz Kovilova bude krenulo ka stadionu.
Za sada, zna se samo ko neće igrati, ne i ko će početi. Moguće je da Robi priprema neko taktičko iznenadjenje za kolegu Aleksandra Stanojevića i da će prvi put promeniti formaciju u odnosu na standardnu 4-3-3.
Sve to, javnost će saznati kada i navijači, kada na stadionu zvanični spiker bude pročitao startne postave.
Na poslednjem treningu niko nije doživeo povredu, ali se jeste požalio Kadu, kojeg zadnja loža muči od subote i utakmice sa Javorom u Ivanjici (0:2). Povredu je sa tog duela "vukao" i Reljić, ali on nije osećao tegobe u utorak popodne.
Zbog toga, Prosinečki praktično do kraja treninga nije mogao da zna i u kojoj meri može da računa na tandem rovitih.
On jeste odlaskom u karantin uspeo da sačuva mir ekipe i svede pojavljivanje igrača u medijima samo na zvanično zakazanu konferenciju za medije sa ostalim učesnicima polufinala Kupa, ali nije uspeo sebe da izvuče iz "gungule" zvane "večiti derbi".
Utakmica Crvene zvezde i Partizana ne izaziva samo veliku pažnju srpske javnosti. Tri hrvatske televizije najavile su dolazak u Ljutice Bogdana, a Prosinečkom je prethodnih dana "mali milion" puta zvonio telefon sa brojeva koji počinju sa +385... Veliki broj ljudi tražio je ulaznice za utakmicu, koja bi mogla u velikoj meri da odredi dalji tok sezone za oba tima.
Pred ovaj derbi, crveno-beli izabrali su tišinu, sa željom da pričaju konkretno na terenu... Navijači bi to, u principu, najviše i voleli.
(N. J. – MONDO)
|
|
| |
|
 |

|

|
|
Igrači Crvene zvezde odbili slobodno veče
06. april 2011. 22:39 > 23:02
MONDO saznaje da je trener Crvene zvezde Robert Prosinečki čestitao igračima i ponudio im da se večeras "izluftiraju" i izađu u grad sa suprugama i devojkama, ali da su fudbaleri to odbili i tražili da treniraju u četvrtak ujutru.
Fudbaleri Crvene zvezde odbili su poklon trenera Roberta Prosinečkog, koji im je čestitajući na igri i zalaganju u revanšu polufinala Kupa Srbije sa Partizanom, ponudio da u sredu uveče izađu u grad sa društvom i devojkama, a da u četvrtak treniraju u 17 časova, umesto u 10.30.
Na taj način, Prosinečki je želeo da igrači malo daju sebi oduška i da razbistre glavu, s obzirom na to da su im osećanja bila pomešana, jer jesu pobedili najvećeg rivala posle tri godine i devet sušnih duela, ali nisu prošli u finale.
Ipak, MONDO saznaje da su se fudbaleri u glas zahvalili šefu i pitali:
"Treneru, da li ipak možemo da treniramo sutra u pola 11? Ne izlazi nam se večeras".
Na to, Prosinečki je odgovorio:
"Naravno, vidimo se onda ujutru na treningu".
Robi je održao veoma emotivan govor u svlačionici posle utakmice u kojoj je pobeda u stvari značila poraz. Igračima je čestitao na svemu što su pokazali, jer su zaista za klasu bili bolji od protivnika koji ih je uglavnom glatko pobedjivao u prethodne tri sezone, ali im je poručio i da to što nisu prošli dalje ne sme da ih poremeti i demotiviše.
Prosinečki je tražio od ekipe da na sve ovo gleda samo kao na dokaz da se radom i treninzima može mnogo i dodao da očekuje pobedu u nedelju nad Čukaričkim, ujedno i nastavak trke sa Partizanom za šampionsku titulu.
Ova nova Crvena zvezda Roberta Prosinečkog, za početak, prekinula je najneugodniju i najdužu negativnu tradiciju u mečevima sa Partizanom. Postignut je gol prvi put od novembra 2009. godine, a fudbaler Crvene zvezde je postigao prvi gol u derbijima od marta 2009. godine, jer je posle toga "strelac" za Zvezdu bio samo Srdja Knežević, eks-defanzivac crno-belih.
Pobedjen je "večiti" rival prvi put od proleća 2008. godine, kada je pred praznom "Marakanom", po oluji i vetru koji je rušio tribine i klupe za rezervne igrače, Crvena zvezda pobedila rezultatom 4:1...
Što je možda i najvažnije, crveno-beli su u svim elementima igre nadigrali crno-bele i stekli veliku dozu samopouzdanja pred nastavak sezone, iako su te večeri izgubili jedini trofej koji su osvajali od sezone 2006/07.
Šta misle o igri ekipe u revanšu polufinala i generalno ovog proleća, navijači Crvene zvezde pokazali su posle eliminacije od Partizana, kada dugo nisu napuštali stadion, več su priredili bakljadu i pevali zajedno sa igračima, koji nisu znali da li da se raduju ili tuguju...
(N. J. - MONDO)
|
|
| |
|
 |

|

|
|
Prosinečki dovodi napadača Dinama?
13. april 2011. 08:59 > 09:01
Trener Crvene zvezde želi da angažuje 19-godišnjeg Andreja Kramarića iz zagrebačkog Dinama, tvrdi „Večernji list“.
Robert Prosinečki ima nameru da putem kojim je dva puta prošao, povede Andreja Kramarića. „Žuti“ je 1987. prvi put stigao iz Zagreba u Crvenu zvezdu, a istu rutu imao je i prošle zime. Sada želi da njegovim stopama krene i mladi napadač Dinama.
„Večernji list“ tvrdi da trener beogradskih crveno-belih ima nameru da angažuje 19-godišnjeg Andreja Kramarića. Zagrepčanin je prošao sve selekcije Dinama, kao i reprezentacije Hrvatske, zaključno sa mladom, za koju i sada nastupa.
Kramarić nije zadovoljan minutažom u „modrom“ dresu. Ove sezone je igrao samo na 14 utakmica u svim takmičenjima. Međutim, pitanje je da li je Dinamo spreman da se odrekne talentovanog igrača.
Takođe, nije Crvena zvezda jedina koja se interesuje za Kramarića. Prema istom izvoru, za njega se raspituje i direktor Maribora, Zlatko Zahović.
(MONDO)
|
|
| |
|
 |

|

|
|
Prosinečki: A, sada ono najvažnije
20. april 2011. 21:47 > 21:53
"U subotu igramo najvažniju utakmicu u ovom prvenstvu i igrači su već bili mislima u njoj, što se i videlo", rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki posle pobede nad Slobodom od 5:1.
Osma uzastopna, a samo tri dana pred 140. večiti derbi. I to rezultatom 5:1.
"Čestitam mojim igračima na pobedi", bile su prve reči trenera Crvene zvezde Roberta Prosinečkog posle ovacija koje je zaslužio i on, ali i njegov tim za prikazano u meču 23. kola Jelen Superlige protiv Slobode Point Sevojno.
"Posebno na igri u drugom poluvremenu", nadovezao se Prosinečki na period igre u kojem je Zvezda rasturila goste sa četiri pogotka, od kojih se ne zna koji je lepši.
Prosinečki je čestitao Užičanima na prikazanom u prvom delu igre, naglasio da je Sloboda bila bolja.
"Sloboda je bila fenomenalna u prvom poluvremenu, bolja od nas. Imali su dve odlične šanse, iz jedne su postigli gol. U drugom poluvremenu smo bolje zaigrali, i potpuno smo dominirali. Lazović je dao sjajan gol, ali onda smo borbenošću došli do toga da osvajamo 'ničije lopte', da nam bekovi izađu visoko, a tada smo najopasniji".
Robi je dodao i da ne želi da se stvara euforija posle 5:1.
"Svi golovi su bili prelepi, ali sada nećemo da stvaramo euforiju tri dana pred utakmicu sa Partizanom. Žao mi je što neće biti naših navijača, ali ja tu ništa ne mogu promeniti", slegao je ramenima Prosinečki, kojem su navijači sa severa prvi put od dolaska na klupu i debija u prijateljskom meču sa Borcem iz Banjaluke, posvetili poznatu pesmu.
Standardno, Prosinečki više voli da priča o onome što sledi, nego onome što je bilo. A, sledi verovatno odluka o tituli prvaka Srbije. Duel s Partizanom u Humskoj...
"U subotu igramo najvažniju utakmicu u ovom prvenstvu i igrači su već bili mislima u njoj, što se i videlo".
Još ranije, trener Crvene zvezde isticao je da će derbi rešiti titulu prvaka Srbije i opominjao na "minus 5" da nije nemoguće da Zvezda u taj duel uđe izjednačena sa najvećim rivalom. Što se i obistinilo... Igrači i trener sada mogu samo da se nadaju da će Delije do Velike subote odlučiti da promene stav da se ne ide na utakmicu, u danu posle Velikog petka i uoči Vaskrsa.
Da do promene stava neće doći nagoveštava i transparent na severu: "U subotu morate bez nas, za grb, titulu i čast".
(N. J. - MONDO)
|
|
| |
|
 |

|

|
|
Popustile i Delije, pevalo se Robiju
20. april 2011. 21:14 > 21:16
Dva meseca bilo je potrebno da Robert Prosinečki uveri i najveće skeptike na severnoj tribini da je pravi izbor za trenera i da će njegovim dolaskom Crvena zvezda samo profitirati... Uprkos tome što nikada ranije nije samostalno vodio klub.
Okruglo dva meseca. Jedanaest utakmica. I deset pobeda.
Toliko je bilo potrebno da najvatreniji navijači Crvene zvezde, Delije, popuste i otpevaju onu čuvenu: "Ta na na na na na na na Robert Prosinečkiii", na melodiju užičkog kola.
Posle poslednje, ubedljive pobede crveno-belih nad Slobodom Point Sevojno (5:1), prvi put još od premijere novog trenera, 20. februara i prijateljskog duela sa Borcem iz Banjaluke (2:1), zaorila se poznata melodija iz grla deset hiljada navijača na "Marakani".
Robi je očigledno uverio i one najuzdržanije, skeptične, pomalo nepoverljive prema njegovom nedostatku iskustva i činjenici da nigde ranije nije samostalno vodio ekipu, da je bio pravi izbor uprave kluba i da je zaista promenio Crvenu zvezdu.
Na bolje.
Uostalom, to dokazuju ne samo rezultati, tabela i pobede, već i napadački stil igre, koji su obećavali mnogi, ali što dugo nije uspeo niko da ispuni.
Nisu svi navijači iz redova najvatrenijih sa severa bili za dolazak Prosinečkog na klupu prošlog januara, ali je kod većine navijača, pristalica, simpatizera i ljubitelja fudbala ipak nastupila blaga "euforija" kako se približavao prolećni deo prvenstva.
U toj euforiji, nekoliko puta začulo se "Ta na na na na..." na premijeri protiv Banjalučana, ali je ta melodija spontano utihnula i delovalo je u više navrata kao da je bila zabranjena. Dva meseca kasnije, sever je i zvanično pozdravio sve ono što je Prosinečki doneo ekipi, navijačima, klubu.
Konkretno, protiv Slobode, prvi gol u karijeri postigao je 19-godišnji Uroš Ćosić, posle brazilske akcije sa dve godine starijim Darkom Lazovićem. Potom je Lazović postigao "evro-gol" za 2:1, pa je Robi demonstrirao da ume da "oseti" i izmenu, jer je Kristijan Borha pravo sa klupe prvo asistirao Lazoviću, a potom i Andriji Kaluđeroviću za 3:1, pre nego se na lep način i sam upisao u strelce za 4:1.
Za kraj, čovek koji je od Prosinečkog dobio svu slobodu u igri i priliku da opravda broj "10" na leđima, Evandro Goebel, postigao je gol kakav se retko viđa iz slobodnog udarca.
Prosinečki je prilikom dolaska u klub istakao da će njegova Zvezda radije pobeđivati sa 4:2, nego je 1:0, a gol razlika od 22:3 u osam prolećnih pobeda u Jelen Superligi to i potvrđuje. Protim, "Žuti" nije išao "niz dlaku" nikome, a najmanje igračima, koji su u više navrata mogli da osete čvrstu ruku trenera.
Kada bi to zaslužili.
Skoro dva meseca čekao je Dejan Milovanović da uđe kao rezerva posle problema koji je napravio na priprema, sa kojih je inače vraćen. Potom se neprofesionalno ponašao Li Adi, koji je povređen otputovao na prijateljsku utakmicu reprezentacije Gane, pa se nije nikome javio da će za tri dana samovoljno produžiti odmor i odložiti povratak u Beograd...
Prosinečki mu je pružio priliku tek u drugom poluvremenu protiv Slobode (zapad je zviždao Adiju), posle osam utakmica, nakon što se izvinio svima u klubu, a samo zato što je želeo da odmori Milana Vilotića za "večiti derbi" koji sledi za tri dana.
Andrija Kaluđerović je jednom odlučio da on izvede penal, umesto ranije određenog Kadua Mendeša, pa je bio na klupi u "večitom derbiju"...
Dok su pesmom pozdravljali Prosinečkog i ozvaničili "prijateljstvo", navijači su na severu istakli transparent:
"U subotu morate bez nas, igrajte za grb, titulu i čast".
Najvatreniji su ostali pri ranijoj odluci da bojkotuju "večiti derbi", koji može da odluči titulu prvaka, zbog toga što je utakmica zakazana na Veliku subotu, dan posle Velikog petka, a pred Vaskrs.
(N. J. - MONDO)
|
|
| |
|
 |

|

|
|
Prosinečki: Neću iz Zvezde, trka nije gotova
29. april 2011. 13:06 > 13:22
Robert Prosinečki izjavio je uoči utakmice sa Hajdukom (nedelja, 18.00) da još dugo planira da bude šef stručnog staba crveno-belih.
"Ja sam trener Crvene zvezde, imam ugovor još dve godine i nijednog trenutka nisam pomislio da odem. Naravno da sam pročitao tekstove o interesovanju Dinama, ponudu Zdravka Mamića od 750.000 evra, ali to me ne zanima. Ostaću u Zvezdi", rekao je Prosinečki.
On je dodao da mu je drago što u klubu cene šta je uradio za tri-četiri meseca, ali da još nije produžio ugovor, kao i da očekuje da to učini kada se završi sezona.
Na utakmici sa Hajdukom iz Kule Prosinečki očekuje "povratak na pobednički kolosek".
"Posle poraza od Partizana i veoma lošeg drugog poluvremena u derbiju, želimo da pobedimo Hajduk i ostanemo u igri za šampionsku titulu. Vidim da svi smatraju da je trka rešena, ali ja ne mislim tako. Ostalo je još šest utakmica, dovoljno je bodova u igri. Ni Partizanu neće biti lako, recimo protiv Jagodine već u subotu".
Strateg Crvene zvezde osvrnuo se i na tenziju koja se podigla između "večitih rivala" i optužbi da su fudbaleri Partizana namerno povredili Brazilca Evandra.
"Normalno je da postoji tenzija i biće je još više. Uostalom, postojala je i kada sam bio fudbaler i sada kada sam trener. Tenzija postoji između Reala i Barselone, pa je normalno da je ima i kad igraju Zvezda i Partizan. Mislim da su išli grublje na Evandra, možda ja to preuveličavam, ali to je moje mišljenje", rekao je Prosinečki.
Prema njegovim rečima, druga stvar je da li je zbog toga Brazilac povređen.
Prosinečki se osvrnuo i na izostanak Delija u 140. derbiju.
"To sigurno nije razlog zbog kojeg smo izgubili, ali uveren sam da bi bilo drugačije da smo imali podršku. Ne kaže se uzalud da je publika 12. igrač. Očekujem navijače u velikom broju već protv Hajduka i nadam se da će do kraja sezone biti uz nas".
Poslednja utakmica 25. kola Jelen Superlige igra se u nedelju od 18 časova na Marakani.
Prosinečki je naveo da će morati da menja sastav tima, zato što Kadu i Duško Tošić pauziraju zbog žutih kartona, Evandro je povređen, a Uroš Ćosić odsutan zbog obaveza prema omladinskoj reprezentaciji Srbije.
(Tanjug)
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|