www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Borba protiv pušenja daje rezultate
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 15, 2011 3:31 pm    Naslov poruke: Borba protiv pušenja daje rezultate Na vrh strane Na dno strane

Kampanja "Ostavi i pobedi" Kancelarije za prevenciju pušenja dala je rezultate - sve više građana ostavlja duvan, a broj mladih koji su probali cigarete smanjen je za 12 odsto.

U svetu ima milijarda i 250 miliona pušača, pri čemu godišnje od posledica pušenja umre oko šest miliona ljudi, rekla je direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije "Batut" dr Tanja Knežević povodom obeležavanja pet godina rada Kancelarije za prevenciju pušenja.

Dr Knežević je podsetila da je Kancelarija za prevenciju pušenja osnovana 2006. godine rešenjem Ministarstva zdravlja Srbije sa sedištem u Institutu za javno zdravlje Srbije, s ciljem da koordinira aktivnosti prema Akcionom planu Strategije kontrole duvana.

Glavni programi Kancelarije su preventivne i promotivne aktivnosti, tematske kampanje, kontinuirana edukacija i seminari uz podršku mreže instituta i zavoda za javno zdravlje i okružnih koordinatora za promociju zdravlja i prevenciju pušenja.

"Za pet godina postojanja i rada Kancelarije, preduzete su brojne aktivnosti koje su bile usmerene na ukupno stanovništvo Srbije, a najznačajniji rezultati su povećanje svesti stanovništva o štetnim posledicama duvanskog dima", istakla je dr Knežević.

Pomoćnik ministra zdravlja dr Svetlana Mijatović je rekla da je proteklih pet godina mnogo urađeno na planu zdravstvenog vaspitanja i na angažovanju celokupne zajednice u oblasti kontrole duvana.

"Organizovane su brojne kampanje i uvedene su regulatorne mere da bi građani Srbije živeli u zdravijim uslovima", istakla je dr Mijatović.

Šef Kancelarije za prevenciju pušenja dr Anđelka Dželetović predstavila je rad kancelarije za proteklih pet godina i podatke nedavno sprovedenih istraživanja koji ukazuju da je izuzetno povećana svest stanovništva o izloženosti duvanskom dimu.

O tome svedoče podaci da 93 odsto građana smatra da je duvanski dim podjednako štetan za one koji ga udišu, kao i za one koji puše cigarete, rekla je ona, dodajući da 90 odsto građana smatra da ljudi koji puše sistematski uništavaju svoje zdravlje, 85 odsto njih da je pušenje cigareta najčešći uzrok malignih bolesti, moždanih udara i srčanih napada.

Ovom prilikom je, takođe, istaknuto da je trećina pušača ostavila pušenje u okviru kampanje "Ostavi i pobedi", kao i da je za 12 odsto smanjen broj mladih koji su probali cigarete.

(Tanjug)

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 15, 2011 10:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Joj, otkad ja nepušim. Rolling Eyes Ima sigurno i mjesec dana... Laughing
I kad mi neko kaže, nemože da prestane da puši.
Kako ja, čim mi je pametnija i jača polovina, naredila - odmah sam prestao. Wink Mr. Green

love is all you need
......

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 18, 2011 9:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Onaj ko želi prestati pušiti taj će prestati pušiti i bez kampanje, uz čvrstu volju i jak karakter. Nije mu potreban niko da ga ubjeđuje.
Lično, nemam ni volju a ni čvrst karakter, prema tome, kampanja me se ne dotiče. Osim ako me ne lupi po džepu negdje gdje je to zakonom zabranjeno, a ja zadimila kao lokomotiva. Very Happy Pa i tad ću platiti, a nastaviti pušiti sa dozom opreznosti i posmatranjem natpisa po zidovima. Very Happy

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Borba protiv pušenja daje rezultate Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon