:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Kako je Dragoljubu N. (88), iz Globodera, preseo Đurđevdan u Stopanji. Na vašaru izgubio 5. 000 evra tražeći kuglicu. Prevaranti privedeni, vraćena polovina novca.
Starini Dragoljubu N. (88), iz Globodera, nadomak Kruševca, preseo je đurđevdanski panađur, koji se 6. maja održavao u obližnjem selu Stopanja, u opštini Trstenik.
Golju, kako su odmila još roditelji prozvali ovog dobrostojećeg globoderskog domaćina, majstori igre sa šibicama, "sad ga vidiš, sad ga ne vidiš", ogolili su - do gole kože! Uzeli su mu, ni manje ni više, 5.000 evra, i istog časa se izgubili u vidu lastinog repa.
Sin poznatog starine, iz još poznatijeg sela legendarne Radojke Živković, ispričao je za "Novosti" kako je drska šestorka izvela otimačinu:
Otišao sam na Đurđevdan u Kruševac, u Zdravstveni centar, da proverim da li je i kada će da proradi pokvareni skener. Oko podneva pozvala me je sestra i rekla mi da je naš oca, kako ga zovemo, dolazio iz Stopanje, i iz kuće odneo 5.000 evra.
Krenuo sam ka Stopanji što sam brže mogao, ali od prevaranata - ni od korova! Otac je toga dana, u mom odsustvu, otišao u Stopanju na Đurđevdan, selo poznato po dobrom pečenju.
U džepu je imao 4.000 dinara. Videvši jednog poznanika iz Stopanje kako je izgubio 5.000 dinara u igri, poželeo je i svoju sreću da okuša. Igralo se ispred jedne pečenjare.
Prvo je, na čunjevima i igrom sa drvcima otac dobio 200 evra. U stvari, to je lopovima bio mamac za navlačenje, pa su ga ubeđivali da zaigra u 5.000 evra.
Odbio je i začuo kako mu, uvredljivim tonom, govore da "seljak nema pare". Imam, nemaš, izazivali su prevaranti, čak su se usudili da mog oca odvezu u Globoder, i drsko se parkirali sedamdesetak metara od naše kuće, čekajući ga da se vrati s parama.
Sestra, zbog poštovanja, nije smogla snage oca da odbije da mu ne da taj novac, jer je, uistinu, to bila njegova ušteđevina. Ne mogu još uvek da shvatim šta bi mom ocu toga dana.
Ne samo da je bio čuvar svakog dinara nego se, ama baš nikada, u svom životu nije kocako.
Porodica je odmah slučaj prijavila kruševačkoj policiji. Srećom, kompletnu prevaru sa starinom je video i vlasnik jedne od mnogobrojnih stopanjskih pečenjara i kafana.
Iskusnim operativcima kruševačke policijske uprave i PS Trstenik nije trebalo mnogo, pa se šestorka, koju su činili žitelji kruševačkog romskog naselja, već dobro poznata ovdašnjim organima reda, ubrzo našla iza brave.
Vlasniku je vraćeno 2.500 evra, polovina na prevaru uzetih para.
Službenici policijske stanice su protiv aktera prevare podigli krivičnu prijavu za organizovanje šibicarenja.
Zanimljivo je da se među uhapšenima nalazi i Goran S. (44), iz romskog naselja u Čitluku, sa rukom u gipsu. Njemu je, naime, posle svađe, pre nekoliko dana, njegov mlađi poznanik D. U., takođe sakupljač starog gvožđa, nožem naneo više uboda u leđa i šaku leve ruke.
Policija navodi da je Goran najodgovorniji za ovu đurđevdansku prevaru u selu Stopanja, pišu "Novosti".
(MONDO)
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
E jesu mu vala i dali nadimak, dobro je kroz život i prošao! E deda, deda...šta ti je palo na um sad u tim godinama 'Aj nek su makar pare, pardon, polovina para, vraćene.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|