Bez obzira na to što obuća sa špicastim vrhom nije moderna ove sezone, u Meksiku su takve muške čizme pravi hit. Međutim, to nisu obične "šimike".
Meksikanci su "poludeli" za špicastim čizmama, ali samo onim predimenzioniranim. Što veći špic, to bolje.
"Jedan muškarac je došao u moju radnju, pokazao mi sliku čizama sa vrhom od 60 centimetara i tražio da mu napravim jedne sa još dužim špicem!", kaže za "Dejli mejl" (Daily Mail) Dario Kalderon.
Da li ga je poslušao? Da - napravio mu je čizme sa 90 centimetara dugim vrhom!
I tako je sve počelo. Nove porudžbine su "pljuštale" iz dana u dan, a hit obuća je dobila i hit pesmu - ''Tribal Guarachero'' je kombinacija španskih i afričkih ritmova, kolumbijske muzike i moderne haus muzike.
U selu Atehuala postoji i takmičenje u plesu, naravno isključivo u modernim čizmama.
A šta na sve to kažu žene? Oduševljene su.
"Meni su te čizme ružne i nisam ih želeo, sve dok nisam primetio da žene obožavaju muškarce u njima. Sada ih i ja nosim", kaže jedan meštanin sela Atehuala.
(MONDO)
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
Godine: 45
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
Takve su bile moderne u kasnom srednjem veku i oni bogatiji su lomili vratove na njima.
Ko voli nek izvoli.
Ovo me podsjeća na opanke nekada u bakinom selu, a ja svakako nisam za opanke, makar ne u gradovima, ma kakva moda vladala!
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj.
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma