:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
U Srbiji se i danas očekuje sunčano i veoma toplo vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom do 37 stepeni, saopštio je Hidrometeorološki zavod.
Jutarnja temperatura biće od 16 do 22, a najviša dnevna od 30 do 37 stepeni Celzijusa.
I u Beogradu se očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Jutarnja temperatura biće 22, a najviša dnevna 35 stepeni.
Stručnjaci savetuju da se bez preke potrebe ne izlazi iz kuće u vreme najvećih vrućina. Ukoliko vas obaveze ipak na to nateraju, obucite se lagano, stavite kapu na glavu, jedite laku hranu i uvek uz sebe imajte flašu vode.
Ukoliko baš nemate nikakvu tečnost kod sebe, a nađete se u centru grada možete da se osvežite na jednoj od tri cisterne koje je postavilo preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija".
Cisterne su postavljene na Trgu Republike, Zelenom vencu i Trgu Slavija, a radiće od 12 do 18 sati.
"Beogradski vodovod i kanalizacija" nastaviće sa tom akcijom tokom celog leta, a cisterne će biti postavljane na javnim mestima u danima sa tropskim temperaturama.
Upravo nedostatak tečnosti uzrokovao je brojne intervencije Hitne pomoći na ulicama, parkovima, Adi Ciganliji i u autobusima.
"Problem je što nekom pozli jer je izašao iz kuće bez doručka, a mnogi nisu uzeli dovoljno tečnosti", ističe pomoćnik menadžera za odnose sa javnošću te službe Mirko Lutovac.
On je dodao da se najviše interveniše zbog gubljenja svesti i tegoba usled povišenog krvnog pritiska.
Juče je samo od 8 do 14 sati telefon na broju 94 zvonio 104 puta, od čega su skoro svi pozivi bili upućeni sa javnih mesta.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Ja bi' jaukala sad, eto. I ovdje su najavili za sutra temperaturu do 37 stepeni, e ako to preživim...
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|