www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Pevač Luis poginuo u saobraćajnoj nesreći
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
škorpijica
~ noćna mora mnogih ~
<font color='blue'><b>~ noćna mora mnogih ~</b></font>

Datum registracije: 07 Sep 2004
Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 31, 2011 1:50 pm    Naslov poruke: Pevač Luis poginuo u saobraćajnoj nesreći Na vrh strane Na dno strane

Pevač Ljubiša Stojanović Luis (59) poginuo je jutros oko 5 sati u lančanom sudaru nekoliko automobila između Feketića i Vrbasa.

Kako je javila agencija Beta, u lančanom sudaru je poginuo i jedan državljanin Mađarske, čiji identitet još uvek nije utvrđen.

U nesreći je povređeno šestoro osoba. Najteže povrede zadobili su majka i dvoje dece iz drugog automobila, R. Ž. (33), njen osmogodišnji sin R. A. i petogodišnja ćerkica R. R. Oni su primljeni na Urgentno odeljenje Opšte bolnice u Vrbasu sa teškim telesnim povredama. Trenutno su, kako su potvrdili lekari, pod anestezijom smešteni na odeljenje Intenzivne nege i nisu u životnoj opasnosti.

Troje Luisovih saputnika, A. D. (51), S. D. (39) i K. N. (30), lakše su povređeni i pušteni su na kućno lečenje posle pružene lekarske pomoći.

Za sada nije pozat uzrok saobraćajne nesreće, a posle policijskog uviđaja biće poznato više detalja o tragediji.

Luisovi saputnici spavali u trenutku nesreće

Jedan od muzičara koji je bio sa Luisom u trenutku nesreće rekao je agenciji Beta da ne zna kako je došlo do nesreće, jer su u tom momentu spavali svi putnici u automobilu koji je vozio pevač.

- Automobil u kome smo bili je potpuno uništen - rekao je muzičar koji je bio sa Luisom u kolima.

Poznati pevač bavio se muzikom od 1970. godine, a nadimak je dobio kada je imao devet godina jer je uspešno izvodio pesme Luisa Armstronga. Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom „Ne kuni me, ne ruži me, majko“, koji je uspešno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji.

Zajedno sa srpskim bendom „Flamingosi“, pobedio je na Beoviziji 2006. godine sa pesmom "Ludi letnji ples".

Dvaput se ženio i razvodio. Živeo je sa nevenčanom suprugom Silvanom i imao šestoro dece.

(Blic)

Tako je živeo Luis: Voleo je decu i muziku, plašio se da će ostariti sam

Ljubiša Stojanović Luis (59), jedan od najpoznatijih i najcenjenijih srpskih pevača, koji je poginuo jutros u saobraćajnoj nesreći između Subotice i Novog Sada, za sobom je ostavio šestoro dece: sinove Miodraga - Miću, Marka, Sergija i Andreja, i ćerke Maju i Elu Mitu.

Najmlađa ćerkica Ela Mita napuniće tri godine u novembru, a najstariji sin Miodrag ima 38 godina.

Kako je Luis otkrio u svom poslednjem razgovoru za "Blic", prošle zime, njegova potreba za velikim brojem potomaka poticala je iz dubokog straha da će u starosti ostati sam.

- Moji roditelji su umrli u samoći, a ja se nadam da će za četrdesetak godina, kada budem odlazio sa ovog sveta, bar jedno dete biti uz mene - rekao je tada Luis za “Blic”.

Dvaput se ženio, sa Nevenkom i Dubravkom - Dudom. Sa trećom suprugom Silvanom, koja mu je rodila troje dece, nije bio zvanično venčan.

- Pitao sam je da se uda za mene, ali ona neće. Ko zna, možda ima druge planove - rekao je tada Luis.

Odvojio se od porodice u 16. godini

Ljubiša Stojanović Luis je rođen 25. juna 1952. godine u Leskovcu. Umesto da sa drugarima pika fudbal, on se šetao s omotima ploča američke džez legende Luja Armstronga. Neobičan dečak za to vreme i tu sredinu, zaradio je nadimak Louis, kako se u originalu piše ime legendarnog Luja Armstronga.

- Leskovac, Mionica, Kučevo, Ćuprija, Negotin, mesta su u kojima sam odrastao. Tata mi je bio nemiran, pa smo se mnogo selili. Muzičke korene nosim po majčinoj liniji, ona je bila domaćica, ali je izvanredno pevala, dok je ujak izuzetno dobro svirao harmoniku i pevao "diks"i. A ja sam to spojio. U devetoj godini počeo sam da pevam, a u jedanaestoj sam imao orkestar „Nebeski jahači“ - ispričao je Luis u ispovesti za Puls.

Odvojio se od porodice u 16. godini i otišao u Niš u srednju muzičku školu. Prijavio se za solo pevanje i saksofon, i živeo je u iznajmljenom samačkom stanu. U Nišu je sa uspehom nastavio školovanje na prvom stepenu Muzičkog fakulteta, a onda se oženio i dobio sina.

- Nisam osoba koja može da se veže za jedno mesto. Ona je smatrala da treba da budem prosvetni radnik, a ne muzičar, i zato me je napustila 1979. godine kada sam bio u vojsci. Kada je izbio rat u Sloveniji, ona se ubila - pričao je Luis.

Rekao je sebi da se više neće ženiti, a onda je upoznao Dubravku. Rezultat: 18 godina braka i još dvoje dece, Marko i Maja. I od nje se razveo, ali su ostali u dobrim odnosima.

Od života nije imao preterana očekivanja

Nevenčanu suprugu Silvanu upoznao je slučajno, kada je došla kod njega u studio sa drugaricom. Bila je ostala bez posla, a Luisu je bio potreban neko u studiju da prima poruke i pomaže.

- Nešto se izdešavalo između nas i, eto, imamo troje dece i imaćemo ih još. Izuzetno je jaka osoba, stalno ima nove ideje. Osmislila je moj koncert u Centru „Sava“ pre tri godine kada je na sceni bilo 58 učesnika i devet životinja, a ja sam izašao na konju - rekao je Luis.

Od života nikada nije imao preterana očekivanja, svemu je pristupao s lakoćom, u svemu nalazio uživanje i bio zadovoljan dobijenim.

- Apsolutno verujem da svako može da bude srećan, samo treba da veruje. Verovatno postoje problemi, ali ja ih zaboravljam - rekao je Luis u ispovesti za Puls.

Začetnik etno popa i etno džeza kod nas

Ljubiša Stojanović Luis je bio začetnik etno popa i etno džeza kod nas. Imao je koncerte u Atini, Parizu, Stokholmu, Pragu, Minhenu... Nastupao je sa Bobijem Solom, Tomijem Salivenom, sa svetskim zvezdama džeza i na festivalima ciganske muzike, proglašen je za ambasadora univerzalne umetnosti u Italiji. Značajno mu je bilo samo poštovanje od kolega koji nešto vrede.

- Da li će mi Ministarstvo kulture nešto dodeliti, nebitno je - govorio je Luis.

(Blic)

"...dvoje ljudi koji su se voleli ne mogu biti prijatelji, jer se svaki susret svodi na previše tajanstvenih pogleda, da bi se prestali nadati..."
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis."

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 31, 2011 3:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pocivaj u miru, Ljubiša!

Mysty
~abhor~
<b>~abhor~</b>

Godine: 37

Datum registracije: 29 Maj 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 31, 2011 3:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sta je ovo, malo, malo, pa neko poznat ode. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Confused

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 31, 2011 4:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zaista neprijatno iznenadjenje ,pocivaj u miru

cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>

Datum registracije: 11 Mar 2008
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 31, 2011 8:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Užasna vest..strašno...Nek mu je vecna slava i hvala.Počivaj u miru.

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 31, 2011 10:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Večnaja pamjat. Sad
Bojim se da opet ne počne da se ponavlja 2007. godina. Sad

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

voulez-vous
♧Otac Makarije♧
<b>♧Otac Makarije♧</b>

Godine: 42

Datum registracije: 09 Sep 2007

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 01, 2011 3:13 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

R.I.P.
Na zalost moj omiljeni domaci pevac, vrstan muzicar...............................

Postoje pravila igre... ti znas da ne mozes sama....

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 01, 2011 8:06 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovog sam čovjeka zaista cijenila.
Počivaj u miru, Luise. Crying or Very sad

njanja1011
*look by njanja*
<b>*look by njanja*</b>

Godine: 38

Datum registracije: 14 Sep 2010
Mesto: Između planina i mora...

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 01, 2011 3:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

R.I.P. Sad

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 01, 2011 3:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Plašim se da deci kažem da im je tata mrtav

U kući popularnog pevača Luisa, koji je juče poginuo u saobraćajnoj nesreći između Subotice i Novog Sada, u Ulici Popova bara nova u beogradskom naselju Borča, bilo je tiho.

Nevenčana supruga popularnog estradnog umetnika Silvana, sa suzama u očima i bolnim pogledom punim tuge, kratko je prokomentarisala pogibiju supruga.

- Verujte mi da sam saznala pre pet minuta. Javili su mi telefonom. Još uvek ne znam šta me je snašlo, a najviše se bojim da kažem deci. Gledali smo crtaće na televiziji kada sam čula za tragediju. Bio mi je sve u životu i kako sada da prebolim to? Imala sam od jutros mnogo propuštenih poziva, ali mi nije bilo jasno zbog čega me ljudi zovu. Na kraju sam dočekala surovu istinu - rekla je Silvana za “Blic”.

Njeni roditelji, koji su pre nekoliko dana došli ćerki u posetu, juče su nam rekli da su Luisa poslednji put videli u četvrtak uveče, a da je već sledećeg dana otišao na put.

- U petak rano ujutru krenuo je sa bendom u Beč, gde je imao svirku u jednom klubu. Čim je stigao, javio se Silvani i rekao da je sve u redu i da se ne brine. Ništa nije slutilo da će se ovako nešto desiti - kaže za “Blic” Silvanin otac, koji zbog tragedije koja je zadesila njihovu porodicu nije želeo da mu se ime spomene u novinama.

Iako su ga juče supruga, sinčići Andrej, Sergej, ćerkica Ela Mita, tast i tašta čekali da se vrati kući, umesto nasmejanog Luisa, dočekali su tragičnu vest o njegovoj pogibiji.

- Decu smo sklonili kod kumova jer nismo hteli ništa da rizikujemo. Bojali smo se da će zbog atmosfere nešto predosetiti i uplašiti se. Nismo im još rekli za oca, a kada ćemo, verujte, ne znam. Žao mi je i moje Silvane, koja sve to trpi i kida se u sebi. Sve podnosi stoički, ali je njoj ipak najteže - kaže Luisov tast.

Komšije porodice Stojanović imaju samo reči hvale za poznatog pevača, koji već dugo vremena živi u njihovom kraju.

- U dvorištu je napravio veliku igraonicu za decu i svi mališani iz komšiluka tu su se igrali i družili. Često se dešavalo da i on izađe da se zabavlja sa klincima. Svima je poznato koliko je voleo svoju decu, ali se i prema ostalim mališanima iz kraja ophodio sa velikom pažnjom. Zato su ga i stari i mladi u komšiluku zavoleli - priča jedan od komšija.

Susedi napominju da će ga pamtiti po njegovim pesmama i da neće biti zaboravljen.

- Ima jedna njegova pesma koju svi u kraju obožavamo, a koja prati celu njegovu karijeru. Po tim stihovima ćemo ga i pamtiti. „U tvome oku slike su jasne, večno ćeš živeti...“ - pričaju komšije.

Počasni građanin Negotina
Ne zaboravljajući svoje detinjstvo u Negotinu i druženje sa decom iz doma „Stanko Paunović“ Luis je u rodnom gradu održao više od deset humanitarnih koncerta od kojih je sav prihod bio namenjem štićenicima doma. Negotinci su se svom sugrađaninu odužili titulom počasnog građanina opštine Negotin.

MUP: Luis prešao u drugu traku
MUP Srbije saopštio je juče da je do saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pevač Ljubiša Stojanović Luis došlo tako što je Stojanović, koji je vozio “krajsler” beogradskih registracija, iz zasad neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno se sudario sa “fordom” mađarskih tablica, koji je išao iz suprotnog pravca.
U stravičnom sudaru na licu mesta su poginuli Luis i mađarski državljanin koji je upravljao drugim automobilom, dok je povređeno šest osoba.
Najteže povrede zadobili su žena i njeno dvoje dece iz drugog automobila R. Ž. (33), njen osmogodišnji sin R. A. i petogodišnja ćerkica R. R, svi mađarski državljani.
Oni su primljeni u Urgentno odeljenje Opšte bolnice u Vrbasu sa teškim telesnim povredama. Trenutno, kako su potvrdili lekari, nisu u životnoj opasnosti. Troje Luisovih saputnika: A. D. (51), S. D. (39) i K. N. (30) lakše su povređeni i pušteni su na kućno lečenje.

Bogata karijera
Ljubiša Stojanović Luis rođen je 25. 6. 1952. godine u Leskovcu. Prvi put se oženio kada je imao 20 godina i sa prvom suprugom je dobio sina Miću.
Nakon razvoda je upoznao Dubravku, sa kojom je bio u braku 18 godina, i sa njom je dobio sina Marka i ćerku Maju. Sa trećom suprugom Silvanom ima sinove Sergeja i Andreja i ćerku Elu Mitu. Tokom duge karijere nikada ni sa kim na estradi nije bio u konfliktu, bio je omiljen među kolegama a izdao je albume: „Ne kuni, ne ruži me, majko“, „Dudo“, „S puno ljubavi, srcem i dušom“, „My Way“ 1 i 2, „Kamera“, „Dunjo moja“, „Leptir“, „The Best Of“, „Pogled iznutra“ .

(Blic)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Pevač Luis poginuo u saobraćajnoj nesreći Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon