Vokalna solistkinja i istaknuta umetnica Vasilija Radojčić preminula je u Beogradu u 75. godini.
Legenda izvorne i narodne muzike ostaće upamćena po evergrinovima kao što su "Mito, bekrijo", "Ajde Jano, kolo da igramo", "Zbogom ostaj moja ljubavi", "Veseli se, kućni domaćine" i drugim.
Vasilija Radojčić rođena je u Kragujevcu 21. aprila 1936. godine. U rodnom gradu završila je i gimnaziju, a potom je upisala studije francuskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu. Od 1958. bila je solista Radio Beograda, a od 1961. počinje da snima za PGP-RTB. Kao dugogodišnji saradnik Radio-televizije Srbije snimila je veliki broj emisija i trajnih snimaka za zvučni arhiv RTS-a.
Mnoge pesme koje je izvodila tokom duge i bogate pevačke karijere postale su "evregrin" hitovi, koje rado slušaju različite generacije.
Komemoracija Vasiliji Radojčić biće održana u sredu, 28. septembra, u 10 sati u maloj sali Doma Sindikata, a sahrana je istog dana, u 11.30. na Novom groblju u Beogradu.
(MONDO)
gkukolj -tončica-palončica-
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
Kako sam voljela njene pjesme!
Iskreno mi je žao stare dame.
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj.
D@cha Prijatelj foruma
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla
Neka joj je laka zemlja,ipak 75 godina nije malo, ito 75 godina kvalitetnog zivljenja
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
Godine: 45
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma