www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Deca u strahu posle nesreće sa helikopterom
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 18, 2011 3:16 pm    Naslov poruke: Deca u strahu posle nesreće sa helikopterom Na vrh strane Na dno strane

Deca koja su posle jučerašnje nesreće u Jagodini zadržana u bolnici biće danas otpuštena kući. Osnovci pričaju kako su mislili da helikopter MUP-a pada na njih.

Deca koja su povređena za vreme pokazne vežbe Protivterorističke jedinice u Jagodini, smeštena na odeljenju pedijatrije Opšte bolnice u tom gradu, su dobro i danas će biti otpuštena kući, izjavila je jutros Tanjugu načelnik odeljenja pedijatrije dr Vesna Jarkin.

"Sinoć su urađeni dopunski pregledi i nalazi su sasvim uredni", rekla je Jarkin.

Na odeljenju pedijatrije nalazi se petoro dece, a jedno na odeljenju hirurgije Opšte bolnice, čije je zdravlje, takođe, stabilno, rečeno je Tanjugu na hirurgiji.

Incident se dogodio juče u 12.45 minuta kada je rotacija helikopterske elise u toku vežbe stvorila vazdušni talas koji je podigao reklamni pano na istočnoj tribini i bacio ga na decu koja su posmatrala vežbu, saopštila je policija.

Lekarsku pomoć zatražilo je 20 dece i troje učitelja, svi sa lakšim telesnim povredama.

Međutim, deca koja su juče bila prisutna na stadionu kada se nesreća dogodila i dalje su u strahu.

"Helikopter je leteo, i grmeo. Dok se spuštao, počeli su da lete neki limovi i motke, na sve strane. Padali su po nama. Stavljali smo jakne preko glave i saginjali se, ali nismo imali gde da se sakrijemo. Mnogo smo se uplašili", ispričao je devetogošnji Marko, u suzama, dok ga je uznemirena majka vodila kroz hodnik pedijatrije Opšte bolnice u Jagodini, piše "Blic".

"Baš smo se uplašili. Zavladala je panika jer je sve počelo da leti oko nas. Uplašili smo se u tom metežu da će i helikopter da padne na nas", kaže jedna devojčica koja je prošla sa lakšim povredama.

Uplašio se i učenik M. R.
"Bilo je strašno. Gledao sam helikopter... mnogo je brujao. A onda sam osetio udarac u desnu nogu. Pokušao sam da se sklonim, ali je već bilo kasno", kaže za "Blic" ovaj osnovac koji se zbog posekotine otežano kreće.

Roditelji povređene dece su ubrzo pozvani da dođu u bolnicu.

"Pozvala me je učiteljica, ali nije htela da mi kaže šta se dogodilo. Samo je rekla da je došlo do nezgode i da dođem u bolnicu, ali da nije ništa strašno.

Umrla sam. Deset godina života mi je oduzeto. Jurila sam tražeći nekog ko će da mi kaže šta se dešava, šta mi je sa detetom. Saznala sam da je dobro, malo je ogrebana, više uplašena.

Bogu hvala da je dobro, ali ovo nije smelo da se desi. Šta su deca tražila gore", kaže ova uzrujana majka za "Blic".

(MONDO/agencije)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Deca u strahu posle nesreće sa helikopterom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon