www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Majstor koji vam nista neće naplatiti
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 30, 2011 6:12 pm    Naslov poruke: Majstor koji vam nista neće naplatiti Na vrh strane Na dno strane

Opština Palilula, jedna je od četiri u Beogradu koje su omogućile besplatne kućne popravke socijalno ugroženim građanima.

Opština je angažovala majstora Milana Dropca da pomogne komšijama u nevolji kada im zatreba da se popravi peć, zameni slavina ili montira bojler.

Da nije tako, sitne majstorske popravke bi nezaposlenog profesora muzike Dragana D. iz Koteža koštale i do 20.000 dinara, ali on kao primalac socijalne pomoći sve to dobija besplatno, upravo zahvaljujući majstoru Milanu.

Dragan je samo jedan iz kategorije najugroženijih koji imaju pravo na besplatne vodoinstalaterske, električarske ili bravarske popravke, jer sa primanjima od 5.500 dinara ne bi mogao da plati ni servisiranje obične TA peći, jedine u kući koja će ga ogrejati ove zime.

“Uspeo sam sam da okrečim stan, ali sve ostalo što treba da se menja i popravlja nisam mogao da platim. Godinama se u ovom stanu nije ništa renoviralo jer moja majka, koja je umrla u avgustu, nije dozvoljavala da se bilo šta pipne „, priča za “Press“ Dragan, koji je do smrti majke živeo od njene penzije, a sada je na socijalnoj pomoći.

Majstor Milan Drobac, inače, sam opslužuje sve ugrožene meštane Palilule. Dnevno primi i po tri naloga za intervencije, ali, kako kaže, uspeva sve da postigne.

“Obično na nalogu bude upisana jedna do dve intervencije, ali je na terenu uvek drugačije. Vrlo često zahtevi korisnika prevazilaze ugovorom utvrđene radove, ali mi, kao besplatan servis, uradimo i ono što u nalogu nije naznačeno. Kada u stanu zateknete slepu ili nepokretnu osobu, onda nemate mnogo izbora i priteknete u pomoć za šta god vas ta osoba zamoli, a tiče se majstorisanja „, objašnjava majstor.

On je u stanu profesora Dragana pričvrstio WC šolju i vodokotlić, opremio peć za novu grejnu sezonu, montirao dve plafonjere, zamenio prekidače za svetlo i promenio brave na vratima, a očekuju ga i zamena ventilatora u kupatilu i lepljenje pločica. Sve to bi Dragana koštalo dvadesetak hiljada dinara, koje nema odakle da izdvoji.

“Srećom, postoje ove besplatne usluge koje nama, finansijski ugroženim kategorijama, stvarno mnogo znače“, kaže za "Press" Dragan.

Servis besplatnog kućnog majstora pružaju Palilula, Čukarica, Stari grad i Zemun. Osim primalaca socijalne pomoći, pravo na besplatne majstorije imaju i penzioneri sa primanjima manjim od 20.000 dinara, nepokretna lica, samohrane majke i korisnici tuđe nege i pomoći

(MONDO)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Majstor koji vam nista neće naplatiti Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon