www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Bankar mi nudio bolje uslove samo da ne ugasim račun
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Mysty
~abhor~
<b>~abhor~</b>

Godine: 37

Datum registracije: 29 Maj 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 07, 2011 11:18 am    Naslov poruke: Bankar mi nudio bolje uslove samo da ne ugasim račun Na vrh strane Na dno strane

Htela sam da ugasim tekući račun u banci već nekoliko meseci, ali nisam to uradila iz principa, jer su mi tražili 350 dinara. To sam uradila juče jer više ne naplaćaju tu naknadu - kaže Ivana N. iz Beograda.
Građani od ponedeljka mogu da uštede na zatvaranju tekućeg računa, jer su pojedine banke ovu uslugu do sad naplaćivale 150 do 350 dinara. Od stupanja na snagu Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, međutim, banke više ne smeju da naplaćuju pored ostalog i ovu uslugu.

Naša sagovornica kaže da je čekala novi propis jer joj se nije toliko žurilo da zatvori račun pošto je imala još jedan u drugoj banci.

- U banci u početku nisu bili iznenađeni time što želim da ugasim račun. Uzeli su mi podatke i rekli da sednem i sačekam. Ali zatim su i mene i devojku koja je sedela pored mene pozvali da uđemo u jednu kancelariju. Tamo nas je dočekao službenik koju nas je ponudio da sednemo i zatim počeo da nas ubeđuje da ne gasimo račun. Pričao je o novim pogodnostima koje nam nudi banka, kako će smanjiti mesečno održavanje... - priča naša sagovornica.

Posle tog kratkog razgovora obe su sele ispred kancelarije. Ivana kaže da joj je devojka koja je bila s njom rekla da razmišlja da odustane od gašenja računa.

- Dvoumila se. Iskreno, i meni je ta misao prošla kroz glavu, jer je službenik najavio smanjivanje mesečnog održavanja, što je i bio jedan od glavnih razloga da zatvorim račun. Tada sam se setila da sam sličnu priču slušala i kada sam prvi put ušla u banku. Sačekala sam svoj red i završila ono što sam planirala. Ne znam šta je uradila devojka posle mene - kaže Ivana.

Šta možete po novom zakonu
Tekući račun
Pravo da bez naknade:
- podignete gotovinu sa dinarskog ili deviznog računa kod banke kod koje imate otvoren račun
- podignete gotovinu odmah po evidentiranom prilivu do 600.000 dinara, a najkasnije dva dana po prilivu preko tog iznosa
- mesečno dobijete izvod o svim promenama na računu (kod dozvoljenog prekoračenja)
- ugasite račun

Odustanak od novog ugovora:
- u roku od 14 dana bez obrazloženja
- obaveza obaveštavanja o odustanku u pisanoj formi
- odmah, a najkasnije u roku od 30 dana od dana obaveštenja obaveza vraćanja glavnice + kamate (predmet lizinga + naknada štete)
- kod stambenih kredita - pod uslovom da sredstva nisu korišćena

Za nove kredite i lizing:
- prevremena otplata bez naknade
- svi obračuni rate po srednjem kursu
- efektivna kamatna stopa mora da označava sve troškove

(24sata)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Bankar mi nudio bolje uslove samo da ne ugasim račun Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon