:: |
| Autor |
Poruka |
Mysty ~abhor~

|
Godine: 37
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514

|
|
Ko ne bi poželeo da na 20 metara od ulaza u stan ima radno mesto, igraonicu, salon lepote, teretanu, banku, apoteku, restoran? Upravo takav život vode stanovnici Park sitija, luksuznog naselja smeštenog u samo tri zgrade.
Polovina kompleksa već je useljena. Polako se popunjavaju i penthausi sa vrha zgrade: 100 kvadrata u španskoj keramici, hrastovom drvetu, sa video-nadzorom i staklenim zidom iz filmova sa koga puca pogled na Limanski park i Dunav. Minut vožnje liftom, za koji poseduje ključ, vlasnika dovodi u salon, teretanu, spa, restoran...
U prizemlju salon automobila sa modelima od 50.000 evra, salon nameštaja u kome klupski sto košta 1.000 evra. Tu su, naravno, i šalteri banke, apoteka, kiosk... Ulaz zgrade sa alarmom, u podrumu parking za stanare. Onih 250.000 do 750.000 evra koliko mora da se izdvoji za stan od preko sto kvadrata mora da se isplati u potpunosti.
- Ma, nismo mi svi bogataši. Istina, na vrhu su luksuzni stanovi, lokali su za one sa dubokim džepom, ali na nižim spratovima živi običan svet. I supruga i ja smo ekonomisti i kupili smo ovde dvoiposoban stan po ceni koja je tada bila normalna za centar, nekih 1.200 evra po kvadratu. I to na kredit. I ne znam da li je i ko kupio te stanove gore - priča Borko Todorić, jedan od stanara “grada u gradu”.
Koliko god on ubeđivao da u Park sitiju živi neki običan svet, sam izgled kompleksa stvorio je među Novosađanima mit ko sve tu poseduje nekretninu, a brojne glasine, uglavnom bez osnova, zasenile su čak i legendu o Lipovom gaju.
Ovo naselje nadomak Veternika, opasano zidinama, rampom i obezbeđenjem odmah je privuklo pažnju Novosađana. Do elitnih kuća na dve i tri etaže sa luksuznim stanovima u nivoima moglo se stići samo uz prethodno najavljivanje i legitimaciju na ulazu. Najčuveniji stanovnik ovog naselja donedavno je bila Nataša Bekvalac, a i danas ovo je kvart predsednika LSV Nenada Čanka.
Stanovi su rađeni u nivoima, po američkom sistemu, pa se na vrhu nalaze spavaće sobe, u sredini dnevni boravak, a na dnu su trpezarija, kuhinja i sobe za zabavu.
Mir i spokoj u naselju Lipov gaj
IDILA - “Ljudi idu na posao, dolaze kućama, jedino što se razlikuje je to što je svim stanovnicima Lipovog gaja zagarantovan mir. Neće se dogoditi da vandali razbiju prozor ili zvone na vrata, deca slobodno mogu da se igraju... Nema palanačkog virenja u tuđe dvorište, već svako vodi svoju priču, pa su i poznati ovde opušteni”, priča agent za nekretnine Dragan Savković.
(24sata)
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|