:: |
| Autor |
Poruka |
Mysty ~abhor~

|
Godine: 37
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514

|
|
Najbolje rangirani svetski teniser Novak Đoković izjavio je danas da veruje da u 2012. može da ponovi fantastične rezultate koji su mu ove godine doneli prvo mesto na ATP listi i tri gren slem trofeja.
- Zašto da ne? Ne postoji nijedan razlog da ne budem optimista. Moram da verujem u sebe i svoje kvalitete i da mogu da ponovim ovogodišnje rezultate. Znam da će to biti neverovatno teško, ali ništa nije nemoguće - rekao je Đoković novinarima u Abu Dabiju.
Srpski teniser će 29. decembra u Abu Dabiju igrati na egzibicionom turniru.
On je ponovio da je do sjajnih rezultata ove godine došao ponajviše zahvaljujući psihičkoj pripremi i snazi.
- Nije logično da na samom početku karijere budete potpuno spremni. Svakome je potrebno vreme da se razvije, a mora i mnogo da se radi. Trebalo mi je četiri-pet godina da sazrim i dovedem svoju igru na nivo na kojem ću moći da osvajam najjače turnire - istakao je Đoković.
Ove godine Novak je zabeležio 70 pobeda i samo šest poraza, a na ATP turnirima je zaradio rekordnih 12,6 miliona dolara.
Jedna od promena u odnosu na prethodne sezone dogodila se u ishrani, jer je Đoković iz nje izbacio proizvode sa glutenom.
- Neću menjati režim ishrane, nastavljam sa tom vrstom dijete i istim tempom treninga. Uspešan završetak sezone proslavio sam uz čašu vina, u stvari, nekoliko njih. Srećom, sutradan nisam imao trening - našalio se Đoković.
Srpski teniser ocenio je i da ima još dosta mesta za napredak u igri.
- Ima još mnogo prostora za to. Glavni cilj mi je osvajanje još gren slem titula. Potrebno je da zadržim sadašnji nivo, možda da popravim nekoliko udaraca - dodao je on.
Ove godine Đoković je osvojio titule na Vimbldonu, Australijan Openu i Ju-Es Openu. Njegov prvi protivnik na egzibicionom turniru u Abu Dabiju krajem godine biće Francuz Gael Monfis, a učestvovaće i Rafael Nadal i Rodžer Federer.
(24sata)
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|