www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Da li lažeš u SMS porukama?
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  

Da li i ti koristiš SMS kada treba da slažeš?
Da
40%
 40%  [ 2 ]
Ne
0%
 0%  [ 0 ]
Desilo mi se nekoliko puta
60%
 60%  [ 3 ]
Ukupno glasova : 5

Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 06, 2012 3:33 pm    Naslov poruke: Da li lažeš u SMS porukama? Na vrh strane Na dno strane

Sigurno šalješ i primaš SMS poruke? Budi iskren i reci - koliko puta si slagao na taj način? Jedno istraživanje je pokazalo da je ljudima mnogo lakše da slažu u SMS porukama nego u telefonskom ili direktnom razgovoru.

Istraživanje objavljeno u časopisu JBE (Journal of Business Ethics), obuhvatilo je 140 studenata koji su igrali takozvanu "igru uloga" (zamišljeno igranje uloga).

Ispitivanje njihovog ponašnja je pokazalo dve stvari: da je prikrivanje istine učestalo u novije vreme, kao i da je laganje mnogo lakše putem SMS poruka nego na neki drugi način.

Međutim, ako je za utehu, naučnici su takođe ustanovili i to da osoba koja je slagala preko SMS-a oseća veću krivicu i ljutnju prema sebi, nego kada neistinu govori preko telefona ili direktno u lice sagovorniku.

To znači da je laganje SMS-om kratkoročno delotvorno i da se vraća kao bumerang.

(MONDO)

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 09, 2012 3:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

U proseku slažemo šest puta dnevno

Ljudi slažu bliske prijatelje i kolege sa posla putem društvenih mreža, imejlova i SMS poruka u proseku 28 puta mesečno, pokazalo je najnovije istraživanje britanske kompanije Insurance group koje je rađeno na uzorku od 2.000 ljudi.

Zbog moderne tehnologije lakše se odlučujemo za laž, dok oči u oči lažemo 17 puta mesečno, što znači da izgovorimo laž oko 45 puta mesečno, odnosno slažemo šest puta dnevno, navodi se u istaživanju ove kompanije.

Nedostatak kontakta oči u oči ohrabruje ljude da lažu, istakao je direktor kompanije koja je sprovela istraživanje Alan Sanderson. Muškarci lažu češće nego žene, pa tako preko Interneta mesečno slažu 31, a žene 24 puta.

''Dok ljudi lažu nekoga gledajući ga u oči javlja se takozvani učinak motivacionog umanjivanja, odnosno vaše telo će pokazati da ne govorite istinu, za razliku od Interneta gde ste sigurni da se to neće videti'', objasnio je psiholog Majkl Vudvort.

(Tanjug)

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 09, 2012 4:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Laughing Laughing Laughing ko god mene zna.. i s kim sam dobar.. zna da ja ne volim te sms poruke... Rolling Eyes
i rijetko se kad od njih ( koji me dobro poznaju)omakne sms...
jer znaju da ja na to ne odgovaram... Wink
a na ove na koje odgovaram...su obicno iz zafrkancije kad se s nekom curom
koju sam slucajno negdje upoznao.e onda se tad na hinjaka dopisujem... Mr. Green

i naravno da lazem kao pas i obecavam skoro ko tadic ...sve ono sto se nece nikad desiti.. Rolling Eyes
jer tako ipak cinim neko dobro djelo..pruzam nekome nadu... Wink
a zivot bez nadanje nije bash neki zivot...a ja zelim da se te cure nadaju
da ce jednog lijepog dana kad ptice selice.. u februaru ...budu cvrkutajuci se selile...na juzni spol...
i na daskama grozdje cvjetalo dok sunce u ponoc bude izlazilo..a jutro mjesecinom se kupalo...
a ja budem drogiran nekom novom drogom od koje potpuno izgubis razum i moc rasuidjivanja...
Mr. Green da se samnom tad malo ljube... Wink
posto sam ja zeljan ... a ne boban Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Mr. Green Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

love is all you need
......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Da li lažeš u SMS porukama? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon