Australijanka Erin Lengvorti čudom je preživela pad sa više od 100 metara u brzu reku Zambezi, koja deli Zambiju i Zimbabve, kada joj je prilikom "bandži džamp" skoka puklo uže kojim je bila zavezana.
Erin (22), koja je na odmoru odlučila da uoči nove godine izvede bandži džamp iznad reke u blizini Viktorijinih vodopada.
Nekolio sekundi nakon skoka sa visine od 111 metara elastični kanap je pukao i ona je pred očima užasnutih gledalaca pala u vodu vezanih nogu. Incident je snimljen kamerom.
Srećom, devojka je preživela stravičan pad, a to što nije poginula naziva čudom.
Ispričala je i da se onesvestila kada je udarila u vodu.
"Osećala sam se kao da me neko neprestano udara", rekla je Erin za australijsku televizijsku stanicu "kanal 9".
Ona je dodala da je voda bila jako hladna i da se zbog toga osvestipa i počela da pliva nizvodno, ali uže joj je zapelo za stene.
"Morala sam da otplivam do stena da oslobodim uže", ispričala je ova devojka koju su potom prihvatili spasioci.
Erin, koja živi u Pertu, hitno je bila hospitalizovana u Zimbabveu i prebačena u Južnoafrčku Republiku.
(Srna/MONDO)
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija
nevjerovatno...prosjecno ljudsko tijelo...pri brzini pada na povrsinu vode od nekih 60/80ak km/h
bi bilo smrskano...jer voda je sastavljena od gusto stisnutih molekula...
i pri toj brzini molekuli se ne bi mogli tom brzinom razmaknuti kojom bi tijelo proslo kroz povrsinu vode...
i cesce ljudi prezive padove na pijesak ili krosnje drveca ili zbunja..sa tih visina nego u vodu...
ne znam sta bih rekao...prvo mi je cudno sto je konopac pukao..jer se uvijek koristi
dupla nosivost od one predvidjene za tu tezinu..
i uzad su sastavljena iz vise tankih dijelova koji nisu povezani jedni sa drugima...
tako da pucanje jednnog kabla ne bi uzrokovalo pucanje drugog i sta ja znam...
u svakom slucaju drago mi je zbog ove djevojke...sto je nekim cudom prezivjela ovaj pad...
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma