:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Kada se obraćamo psu često imamo osećaj da nas savršeno razume, a rezultati nedavnog istraživanja pokazuju da smo zaista u pravu.
Naime, istraživanjem je utvrđeno da pas ima slične kognitivne sposobnosti kao otprilike dvogodišnje dete. Psi ne samo da reaguju na reči koje izgovaramo već shvataju i njihov smisao, kao i ton našeg glasa.
"Sve je više dokaza koji ukazuju na to da su pojedine društvene sposobnosti zajedničke ljudima i psima", kazao je vođa istraživanja, Jožef Topal iz Mađarske akademije nauka, prenosi "Dejli mejl".
"Način na koji pas reaguje odgovara reakciji deteta uzrasta od šest meseci do dve godine", objasnio je on.
Psi shvataju našu želju za komunicijom i trude se da shvate šta od njih tražimo i šta mislimo.
"Oni mogu da 'pročitaju' radost u našem pogledu", kazao je Topal, dodajući da pas najbolje reaguje kada s njim uspostavimo vizuelni kontakt, kao uostalom i bebe i mala deca.
"Kao i deca, psi su osetljivi na znake koji signaliziraju naše nakane", naveo je mađarski naučnik.
(Tanjug)
|
|
|
|
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 45
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Sve to sam već doživeo sa mačkama...
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
Macke su vise kao zene dok ih trese PMS..
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
coco_bill je napisao/la sledeće: | Sve to sam već doživeo sa mačkama...  |
I ne samo sa njima, mene je razumjelo i moje morsko prase.
Životinje su zaista za divljenje od strane nas ljudi.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
i mene ribice sve razumiju... kad im nesto kazem...
ja uzmem stolicu i sjednem u hodnik ispred akvarijuma..
i pocenem im nesto pricati ...one se lijepo poredaju..ko u kinu... jedna do druge...
i gledaju u mene... onda malo masu repicem...
ma... da znaju pricat ...rekle bi nesto sigurno ...koliko su pametne...
a i znaju i one kad pocnem pomjerati poklopac... da ih sleduje klopa..
sve se skoro nacrtaju na povrsini...
kao i macke...kad susne kesa...odma se stvore..bez obzira sto su konja prije toga pojele...
macki mozes mjesec dana nesto govorit ...nece skontat...sve sto zna je uvlacit se...
a uzmi komad slanine ..hodat ce za tobom i motat se oko tebe i umiljavati sve dok ga ne dobije...mozes je i nogom nabiti...
nema sanse ...da odabije od slanine... jako licemjerna bica...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|