www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Psi nas stvarno razumeju
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 09, 2012 3:54 pm    Naslov poruke: Psi nas stvarno razumeju Na vrh strane Na dno strane

Kada se obraćamo psu često imamo osećaj da nas savršeno razume, a rezultati nedavnog istraživanja pokazuju da smo zaista u pravu.

Naime, istraživanjem je utvrđeno da pas ima slične kognitivne sposobnosti kao otprilike dvogodišnje dete. Psi ne samo da reaguju na reči koje izgovaramo već shvataju i njihov smisao, kao i ton našeg glasa.

"Sve je više dokaza koji ukazuju na to da su pojedine društvene sposobnosti zajedničke ljudima i psima", kazao je vođa istraživanja, Jožef Topal iz Mađarske akademije nauka, prenosi "Dejli mejl".

"Način na koji pas reaguje odgovara reakciji deteta uzrasta od šest meseci do dve godine", objasnio je on.

Psi shvataju našu želju za komunicijom i trude se da shvate šta od njih tražimo i šta mislimo.

"Oni mogu da 'pročitaju' radost u našem pogledu", kazao je Topal, dodajući da pas najbolje reaguje kada s njim uspostavimo vizuelni kontakt, kao uostalom i bebe i mala deca.

"Kao i deca, psi su osetljivi na znake koji signaliziraju naše nakane", naveo je mađarski naučnik.

(Tanjug)

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 45

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 09, 2012 11:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sve to sam već doživeo sa mačkama... Rolling Eyes

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 11, 2012 1:28 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Macke su vise kao zene dok ih trese PMS..

The tears of a clown make the whole world laugh.

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 11, 2012 8:38 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

coco_bill je napisao/la sledeće:
Sve to sam već doživeo sa mačkama... Rolling Eyes

I ne samo sa njima, mene je razumjelo i moje morsko prase.
Životinje su zaista za divljenje od strane nas ljudi.

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 11, 2012 10:44 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

i mene ribice sve razumiju... kad im nesto kazem... Shocked
ja uzmem stolicu i sjednem u hodnik ispred akvarijuma..
i pocenem im nesto pricati ...one se lijepo poredaju..ko u kinu... jedna do druge...
i gledaju u mene...Shocked onda malo masu repicem... Wink
ma... da znaju pricat ...rekle bi nesto sigurno ...koliko su pametne... Neutral
a i znaju i one kad pocnem pomjerati poklopac... da ih sleduje klopa..
sve se skoro nacrtaju na povrsini...
kao i macke...kad susne kesa...odma se stvore..bez obzira sto su konja prije toga pojele...

macki mozes mjesec dana nesto govorit ...nece skontat...sve sto zna je uvlacit se...
a uzmi komad slanine ..hodat ce za tobom i motat se oko tebe i umiljavati sve dok ga ne dobije...mozes je i nogom nabiti... Rolling Eyes
nema sanse ...da odabije od slanine... Evil or Very Mad jako licemjerna bica... Rolling Eyes

love is all you need
......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Psi nas stvarno razumeju Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon