:: |
Autor |
Poruka |
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~

|
Godine: 40
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~

|
|
Radiodifuzna agencija Srbije (RRA) pokrenula je postupak za oduzimanje nacionalne frekvencije Televiziji "Avala".
Postupak je pokrenut zbog kašnjenja u plaćanju obavezne naknade za emitovanje programa, saznaje "Blic" u ovoj agenciji.
Postupak je u toku i ukoliko želi da ostane na medijskom tržištu Televizija "Avala" mora najkasnije do aprila da plati svoje obaveze. Zbog kašnjenja u plaćanju obaveza opomenuta je i Televizija "Pink".
"Mi proceduru za oduzimanje licence pokrećemo nakon dva meseca neplaćanja. Prvi mesec tolerišemo, zbog teške ekonomske situacije i problema u medijima, ali ako se to nastavi i dalje odmah pokrećemo postupak", kaže za "Blic" zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić.
On, međutim, nije želeo da iznese podatak o ukupnom dugovanju TV "Avale" jer, kako kaže, veruje da to ne bi mnogo pomoglo televiziji.
Ipak, ako se zna da televizije sa nacionalnom frekvencijom mesečno plaćaju oko 4,5 miliona dinara za emitovanje programa, lako se dođe do podatka da TV "Avala" duguje najmanje devet miliona dinara RRA jer kasni sa plaćanjem najmanje dva meseca. Na godišnjem nivou ukupna nadoknada je oko 56 miliona.
"Nije nam namera da nekog emitera uništimo. Tamo gde vidimo da rešenja nema oduzimamo dozvolu.
Postupak protiv "Avale" je u toku i mislim da rok za izmirenje obaveza prema agenciji ističe u aprilu", kaže Karadžić.
"U međuvremenu smo se videli i sa vlasnikom Željkom Mitrovićem, tokom sastanka na Televiziji "Avala" kome je on prisustvovao kao deo menadžmenta i dobili uveravanja da će kompletna dugovanja biti izmirena", kaže Karadžić za "Blic".
Račun Televizije "Pink" je u blokadi za 180 miliona dinara.
Neplaćanje naknade za emitovanje programa prema zakonu o radio-difuziji jedan je od razloga zbog kojih se može oduzeti dozvola.
Osim što TV "Avala" ne izmiruje obaveze prema državi, ona ne plaća ni svoje zaposlene. Zato oni štrajkuju već 36 dana zbog neisplaćenih zarada, a račun ove kompanije u blokadi je više od pet miliona dinara.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
ma neka plate radnicima plate lopovi,a nazovi drzavi harac kad bude mogla
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Takvi ne treba ni da postoje, ako su u tako ogromnim gubicima, ne plaćaju obaveze ni radnike, koji vrag i postoje, šta glume?
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|