www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Korisnici društvenih mreža sve manje društveni
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Mysty
~abhor~
<b>~abhor~</b>

Godine: 37

Datum registracije: 29 Maj 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 29, 2012 1:56 pm    Naslov poruke: Korisnici društvenih mreža sve manje društveni Na vrh strane Na dno strane

Korisnici "Fejsbuka" i drugih društvenih mreža postaju sve manje društveni, pokazala su najnovija istraživanja neprofitne organizacije IALP (Internet & American Life Project).
Povećan broj korisnika društvenih mreža doveo je do toga da oni postavljaju sve oštrije zahteve u pogledu privatnosti svojih podataka, tako što ograničavaju nepoznatim osobama pristup tim podacima.

Istraživači su utvrdili da je skoro dve trećine korisnika društvenih mreža u SAD (63 odsto) do sada izbrisalo barem jednog “prijatelja”.

Skoro polovina učesnika u istraživanju (44 odsto) obrisala je komentare koje su njihovi prijatelji ostavili na njihovom profilu, dok je 37 odsto anketiranih uklonilo oznake sa fotografija koje su ukazivale na imena osoba koje se na njima nalaze.

Istraživači navode da su žene oprezniji korisnici društvenih mreža od muškaraca.

Dve trećine žena (67 odsto) obrisalo je neku osobu iz kruga svojih prijatelja, dok je kod muškaraca to učinilo 58 odsto ispitanika.

Među ženama je, takođe, 69 odsto postavilo svoje bezbednosna podešavanja na najviši nivo, dok je kod muškaraca to učinilo njih 48 odsto.

Nezavisno od pola, 58 odsto učesnika u istraživanju je izjavilo da njihove profile na društvenim mrežama mogu da vide samo njihovi prijatelji.

Svega 20 odsto ispitanika je otvorilo svoje profile na društvenim mrežama, tako da svi korisnici mogu da ih vide, dok je 19 odsto učesnika istraživanja podesilo svoje profile tako da osim prijatelja, mogu da ih vide i prijatelji njihovih prijatelja.

(24sata)

Jejaorka
~Angel azul~
<b>~Angel azul~</b>

Datum registracije: 03 Apr 2008

greece.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 29, 2012 2:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa normalno...... najbolje da ostavim adresu, broj telefona na izvolte raznim psihicima koji se ne skidaju odatle Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

I ne znam kad i ne znam gdje
Ici cemo istom stranom ulice...
Vjeruj mi duso srest cemo se
U svijetu tajni mi nismo sami...

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 01, 2012 7:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Povećan broj korisnika društvenih mreža doveo je do toga da oni postavljaju sve oštrije zahteve u pogledu privatnosti svojih podataka, tako što ograničavaju nepoznatim osobama pristup tim podacima.

... i što rekla jejaorka, e taman tako!

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Korisnici društvenih mreža sve manje društveni Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon