:: |
| Koliko ste noćas spavali? |
| Manje od tri sata |
|
0% |
[ 0 ] |
| Između tri i pet sati |
|
0% |
[ 0 ] |
| Između pet i osam sati |
|
66% |
[ 2 ] |
| Više od osam sati |
|
33% |
[ 1 ] |
|
| Ukupno glasova : 3 |
|
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Iako se do sada mislilo da je osam sati idealno, američki naučnici kažu da je to previše sna.
Naučnici sa američkog univerziteta Virdžinija Tek tvrde da osam sati neometanog sna ne garantuje da ćete se probuditi odmorni.
"Prirodno je da stres doživljen tokom dana, ili nagomilan tokom nedelje, ometa san. Osam sati sna bez prestanka je neprirodno, i može ukazati na druge probleme sa zdravljem", tvrdi doktor Rodžer Ekirč, koji već dve decenije proučava spavanje.
On dodaje da prekidanje sna, odnosno omraženo buđenje usred noći, služi da bi regulisalo i "resetovalo" osećanja i razmišljanje, i da zapravo ne ometa odmaranje organizma.
(MONDO)
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
E pa da! Samo sam čekala da mi američki naučnici kažu kad i koliko treba da spavam! I još da mi buđenje u toku noći ne šteti! Dajte, molim vas!
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|