:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Dečak H.K. od godinu i po preminuo je u Sanskom Mostu od posledica temperaturnog šoka kada je iz klimatizovanog automobila izašao na znatno višu temperaturu.
U sanskom Domu zdravlja je potvrđeno da je dete bilo mrtvo kada je u ponedeljak dovezeno u tu zdravstvenu ustanovu, a lekari su konstatovali da je umrlo zbog prestanka rada srca.
U policijskoj stanici Sanski Most je rečeno da je mališan sa svojim roditeljima tek doputovao iz Švedske, gde ta porodica živi i radi, u selo Čaplje, gde su nameravali da kod porodice provedu godišnji odmor.
U toku dugog puta u automobilu je radio klima-uređaj, pa je temperatura u vozilu bila niža od spoljašnje za više od 20 stepeni.
Po dolasku kući roditelji su bebu izvadili iz automobila i ona je istog momenta dožvela temperaturni šok, koji je doveo do prestanka rada srca i smrti deteta, pišu banjalučke "Nezavisne novine".
(Tanjug)
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
O jadni mališa, smrt djeteta nikog ne može da ostavi ravnodušnog.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
| anchi22 je napisao/la sledeće: | | U toku dugog puta u automobilu je radio klima-uređaj, pa je temperatura u vozilu bila niža od spoljašnje za više od 20 stepeni. |
Ovo je greška mnogih vlasnika klima-uređaja. Razlika unutrašnje i spoljne temperature mora da bude nekoliko stepeni (ne znam tačno koliko), ali nikako ne bi smela da bude 20°C razlike.
|
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
do 3 stepena kad su djeca i srcani bolesnici u automobilu...do najvise 8 stepeni...kada su odrasle zdrave osobe u pitanju...
kad se dijete vozi u autu po ovakvoj zegi....na kratke relacije..je najbolje...
u praznom automobilu..spustiti klimu....tj ohladiti ga s njom...i u tako ohladjenom autu se moze
voziti dijete...jer se temperatura prirodnim putem podize....kako se zagrijava automobil tako raste i temperatura...
u stanoviima..ako imate malo djetesce...klimu ne treba koristiti ako cete...dijete izvoditi napolje...
ali navecer..pre spavanja treba uraditi isto sto i sa automobilom..samo spustiti temperaturu ...
ako je bas vruce..kao sto je bilo proteklih nekoliko dana...
a inace ako je podnosljivo...ne treba je koristiti...
i bez klime se to resava jednim jeftinim potezom... kupi se mali bazencic za bebice...ili dusek...
i umjesto zrakom napuni se vodom....i nekolicinu puta se mijenja...voda...
naravno ...zavjese vise puta dnevno svjeze i vlazne postavljati...parket i plocice...
takodje osvjezavati nekoliko puta dnevno...i ventilaciju obavezno koristiti...
znam ja da je lakse upaliti klimu..ali to je toliko opasno...za malecku djecicu....
bez obzira....sto u vecini slucajeva na izgled nece da im se desi nista...
ali utice puno na njihovo zdravlje....
mislim..da je suvisno bilo sta da kazem...za ovaj slucaj...sto se desio...
roditelju sigurno nije lako..kada zna da je on iz dobre namjere..."ubio" svoje dijete....
postoji ona stara narodna.....nije zvaka za seljaka....
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|