www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Praštajte, dobro je za zdravlje
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 01, 2012 6:09 pm    Naslov poruke: Praštajte, dobro je za zdravlje Na vrh strane Na dno strane

Osobe koje teško praštaju drugim ljudima izložene su povišenom riziku od infarkta i moždanog udara.

"Grešiti je ljudski, praštati je božanski", pisao je engleski pesnik Aleksandar Poup, a rezultati novog naučnog istraživanja pokazali su da praštanje ljudima koji su nas povredili blagotvorno deluje na naše zdravlje.

Naučnici sa Univerziteta u Kaliforniji utvrdili su da osobe koje umeju da praštaju drugima nemaju nagle skokove pritiska koji su veoma opasni za kardiovaskularno zdravlje.

U istraživanju je učestvovalo 200 ispitanika, koji su zamoljeni da razmišljaju o situacijama u kojima su ih prijatelji uvredili. Polovini su psiholozi rekli da razmišljaju o tome šta ih je naljutilo, dok su ispitanici koji su bili u drugoj grupi ohrabreni da o događaju koji ih je povredio razmišljaju u duhu praštanja.

Ispitanicima je zatim pažnja skrenuta na neke druge stvari, a onda su zamoljeni da se ponovo prisete događaja koji ih je uznemirioo, ovaj put bez instrukcija psihologa. Tokom trajanja eksperimenta, učesnicima su konstantno mereni puls i krvni pritisak, prenosi "Dejli mejl".

Ispitanici iz grupe koja je o događaju razmišljala u negativnom kontekstu, bez pokušaja prevaziđe ljutnju, imali su upadljive "skokove" krvnog pritiska, a pritisak im je ostao povišen i nakon pauze tokom koje su mogli da se smire razmišljajući o nečemu drugom. Kod ispitanika kojima je rečeno da o događaju razmišljaju u duhu praštanja osobi koja ih je povredila nije beleženo "skakanje" pritiska.

Osobe sklone praštanju očigledno se bolje nose sa stresovima, što pozitivno utiče na kardiovaskularno zdravlje, kao i na zdravlje uopšte, poručuju naučnici.

(MONDO)

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 04, 2012 6:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pffffffff....bog prasta...to je njegov posao...a ja se ne mijesam u tudji posao...
mada su neke cure "radile" neka poredjenja i smatrale me nekim bozanstvom... Razz
ali ipak ja nisam bog..morao sam to sebi priznati...iako teska srca...ali sam priznao Confused

i ja nista ne prastam..svako za svoje postupke treba da odgovara...

ja ne volim da mi niko nista radi...niti ja radim nekome nesto...dok meni neko ne uradi nesto...
i naravno da mu vratim istom mjerom..nekad to bude brzo..a nekad ne...
jer ja znam da su tri najopasnije stvari na svetu...
tezak noz...lagana puska..i spora osveta...
tezak noz..nije za igruu..on kad izleti iz ruke...gdje udari to odsjece...
a i treba se paziti onog ko tesko poteze noz..jer ako ga potegne iskoristit ce ga sigurno..

lagana puska je jos opasnija...nikad ne znas dal ce se raspucati u ruci...i eksplodirati...
a posebno je opasan onaj ko je lako poteze...

a spora osveta...pa to je nasladja stvar u zivotu....
kad mjesecima ..neko i godinama..planiras...
sve u tanane..dovedes do perfekcije...i kad to uradis...
tesko se na to uzvraca...
a sem toga uzivas u svakodnevnom strahu...majmuna kojem zelis da se osvetis...
stalno mora da se okrece...svako lice da dobro osmotri..
svako zastavljanje lifta...na nekom spratu koji nije njegov...mu odeuzme pola godine zivota...
kad izlazi ..uvijek provjerava spijunku...pa medju sprat...i pre nego oizadje iz ulaza..
dobro osmotri...situaciju...prelaz pjesacki...uvijek prelazi u grupi...Mr. Green
dosta ti je samo to...kad znas da nekog muci...
i tako moze da traje godinama...

kako kaze jedan stari ciko..koji je inace jako poznat - pisac...najsladje se gasi zedj...kapima spore osvete... Confused

kakvo prastanje Confused..s tim...samo ohrabrujes...druge kretene...
a kad ga ti opaucis ciglom u glavu....i posaljes u bolnicu...malo teze...
ce se neko drugi na slican nacin igrati s tobom...

i da...ko je u stanju da nekoga povredi..bez razloga...onako iz dosade..i zafrkancije...
pa taj treba da bude svjestan..da postoji velika mogucnost i da bude povredjen...
na sto puta gori nacin...

stari zavjet....mi se posebno svidja...realniji je i iskreniji...vise je onako...ljudski..
antropologija...(inace to je nauka o covjeku Razz )
kaze da su ljudi slaba bica...plasljiva..i da ne vole sukobe i suocavanja...nikakve vrste...
te su tako i najstarija plemena ljudi izbjegavali sukobe bilo koje vrste...
zato su i izumrli...nisu smjeli da love....velike zivotinje...
i nisu smjeli da se bore sa ratobornim plemenima...koja su ih istrebila...
nazalost...mnogih ...ja ne pripadam tom rodu...ja sam i te kako ratoboran...Laughing Laughing
nekad objavim rat da se zna..ali to samo ako je u pitanju neko castan i posten...
..a ako je to olos...zna se - na - hinjaka......Laughing Laughing Laughing
i mirno spavam....Laughing

elem stari zavjet je propagirao ono poznato...oko za oko...zub za zub...kratko i jasno....

malo se ja salim Very Happy ..Mr. Green Laughing Laughing Laughing

love is all you need
......

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 04, 2012 11:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rolling Eyes Rolling Eyes
I...ovo opet utvrdili neki tamo naučnici sa tamo nekog univerziteta...o majko moja mila, nije njima nikako dobro, dala bih ja njima da malo kopaju kuruze ili nose vreće sa cimentom, ili kakav drugi fizički posao, da se prestanu više baviti štokakvim ispraznim istraživanjima, muka mi je od tih i takvih, po vascijeli dan! Dokazuju, osporavaju, ubijeđuju, truju miševe, pacove i ostale živuljke ... a svijet sve gore i lošije mjesto pod kapom nebeskom.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Praštajte, dobro je za zdravlje Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon