:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Jedan nepalski seljak, koga je ujela otrovna zmija, osvetio joj se tako što ju je izgrizao do smrti, saopštila je policija.
Seljanin Mohamed Salmo Mija, obrađivao je zemlju u svom selu 200 kilometara od Katmandua, kada ga je otvorna kobra ujela.
"Farmer je iz besa ubio belu kobru zubima", rekao je AFP-u šef lokalne policije Uma Prasad ČAtrubedi. "Zmija ga je ujela dok je radio na polju u utorak uveče i on ju je uhvatio i ubio."
Muškarac je dobio protivotrov u lokalnoj bolnici i trenutno se oporavlja u svom domu.
"Bio sam mnogo ljud što me je ujela zmija. Pratio sam zmiju, uhvatio je i izgrizao na smrt", rekao je 55-godišnji seljak lokalnim medijima. "Mogao sam da je ubijem štapom, ali sam pobesneo i želeo sam da se osvetim pa sam je ubio zubima."
Nepal je poznat po otrovnicama i drugim zmijama koje su naročito aktivne tokom zimskog perioda monsuna. Među zmijama je i indijski kameni piton koji može da poraste do dužine od 10 metara i smrtonosna kraljevska kobra.
Procenjuje se da svake godine u Nepalu bude ujedeno oko 20.000 ljudi i to mahom u Terai niziji na jugu zemlje. Od njih, oko 1.000 umre.
(Tanjug/Foto: Guliver/Getty Images)
|
|
|
| |
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
eh...majstore...posle ugriza zmije se ocisti rana..dozove pomoc...i potpuno se miruje...
svakim otkucajem.....srce pumpa krv..a pri kretanju (bilo kakvoj radnji pa i laganom hodanju)
srce jace pumpa krv..i ona brze struji venama
i otrov se brze siri tijelom...sem toga..kobrin svaki ugriz nije otrovan...
one koriste i takozvani "suhi ugriz"- ugriz bez otrova.
inace oko 50 % ugriza prodje bez posledica...
na tim predjelima kobra je sveta zivotinja i ljudi dobro paze da ih ne povrijede...
zato mi je ovo malo cudno..al' ajde...indijska kobra moze da naraste i do pet metara..
ali joj je prosjek oko jednog metra duzine ...
sto se tice kamenog indijskog pitona...prosjecna duzina je oko 3 metra...i rijetki su primjerci od 5 metara...a deset..e to je vec SF...
kao sto i covjek moze da naraste oko 2,5 metra..ali prosjecna visina je oko 182/3 cm-a...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|