Svetska rekorderka u hodu po kanapu na ekstremnim visinama, još jednom je dokazala hrabrost i umeće hodajući po užetu između dva kamiona u pokretu.
Fajt Dikej je za potrebe reklamne kampanje za Volvo kamione, koja je snimljena u Hrvatskoj, a koju je režirao Piter Pedrero (Džejms Bond, Hati Poter, Pirati sa Kariba), uspela da se nekoliko minuta održi na užetu između dva kamiona u pokretu.
Cilj je bio da sa jednog kamiona do drugog dođe preko zategnutog kanapa pre nego što oni uđu u tunel. Kako su se vozila približavala mraku tunela, napetost je rasla, ali je akrobatkinja uspela da se samo nekoliko trenutaka pre nego što su ivice tunela pokidale uže, nađe na krovu drugog vozila.
Pogledajte video koji je za samo dve nedelje videlo skoro 5,5 miliona ljudi.
(MONDO)
gkukolj -tončica-palončica-
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
Da...čine ljudi i veće gluposti bez ikakvog povoda, ubudale i za džaba, ili sa nešto više novca pa prežive... ova je svoju, ako ćemo reći da je glupost, dobro i unovčila. Svaka čast.
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj.
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija
malo se to kosi sa zakonima fizike...al' dobro sta da se radi...
primjera problem nije brzina i jacina vjetra..
moze da se odrzi i na vecim visinama do 80km/h jakog vjetra..
ako su priblizno isti brzina vjetra i brzina kretanja tijela...
problem je kad vjetar naglo smanji brzinu...i pritisak na tijelo..a tijelo se nastavi kretati..onom priblizno istom brzinom kojom se kretalo..kao i vjetar...
jelte jel se i kamioni krecu...i ta nagla brzina (jer je pritisak vjetra naglo prestao)
.. bi izazavalo momentalni udarac...nesto kao udarac koji se krtece tom brzinom kojom se krece tijelo...
ali sta da se radi...ovo su snimili za potrebe reklama...a ne kao naucnio projekat ili u svrhu obaranja
fizickih zakona...pa razumijem u potpunosti....
elem to je dobra tema za razbijace mitova..i siguran sam da ce se u skorije vrijeme naci na njihovom tapettu..
kao i mnoge jubito gluposti....
e da..da kazem..ne mislim da je ovo nemoguce...
ima tu i nesto o masi...a masa je ono jos uvijek nepoznato u fizici...
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma