:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Australijski naučnik Sajmon Čepman predlažio je da se uvedu dozvole za pušace, koje bi bile obavezne prilikom svake kupovine. Za njihovo davanje bi se plaćala taksa, a reizdavanje bi zavisilo od poštovanja ograničenja o dozvoljenom broju cigareta.
U reviji "PloS Medicin", australijski profesor Univerziteta u Sidneju, objavio je studiju u kojoj predlaže uvođenje specijalnih dozvole za pušače koje bi vlasti odobravale na godinu dana, a time bi se, smatra on, smanjio broj pušača, posebno među maloletnicima.
"Pušači bi morali prilikom svake kupovine cigareta da pokažu dozvolu overenu od nadležne institucije, a prodavci ne bi smeli da prodaju cigarete klijentima bez dozvole", objasnio je australijski naučnik.
Pušaci bi, kako predlaže Čepman, morali da plate taksu za izdavanje godišnjih dozvola, a iznos bi zavisio od godišnje potrošnje svakog pojedinca. Izdavanje nove dozvole bi bilo uslovljeno ograničenjem svakodnevne potrošnje.
Prilikom kupovine cigareta, u dozvoli bi se beležio broj kupljenih cigareta tako da se pojedincu sa prekoračanom količinom kupljenih cigareta dozvola više ne bi izdavala, a samim tim bi mu se onemogućila dalja kupovina duvana.
U istoj reviji, britanski istraživač Džef Kolin usprotivio se ideji australijskog kolege okarakterisavši je "autoritarističkom" pošto insistira na posledici, umesto na uzroku, a glavni krivac ovog poroka je, ističe on, duvanska industrija, a ne sami pušaci .
(Tanjug)
|
|
|
| |
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
|
budalastina....
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Čista budalaština.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
haha pa onda bi Srbija bila najbogatija drzava na svetu ,ali bi ko po obicaju opet navatali neku krivinu za neplacanje,e jest mi drago sto sam to davno ostavio
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|