www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Brak u rukama tašte?
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 04, 2012 5:30 pm    Naslov poruke: Brak u rukama tašte? Na vrh strane Na dno strane

Iako se često smatra da odnos sa svekrvama utiče na kvalitet braka, i stav muževa prema taštama odražava se na stabilnost veze, kažu psiholozi.

Muškarci koji se dobro slažu sa taštama imaju 20 odsto više šansi da ostanu u braku, pokazuje američka studija. Međutim, dobar odnos žena i svekrva ne utiče toliko na izglede za razvod braka.

Istraživači kažu da žene koje imaju dobar odnos sa svekrvom ili svekrom teže određuju granice, pa se nakon nekoliko godina suočavaju sa problemom prevelikog uplitanja muževljevih roditelja u njihov brak.

Istraživači sa Univerziteta Mičigen su proučavali 373 para tokom 26 godina. Zaključili su da su muškarci koji su se trudili da imaju dobar odnos sa taštama imali najviše šansi da ostanu u braku.

Doktorka Teri Orbuč, koja je vodila istraživanje, kaže da je za muškarce dobro da se slažu sa taštama, jer ih taj odnos dodatno povezuje i sa suprugama. Za žene je situacija nešto drugačija, njima je centralna uloga supruge i majke, pa tako stav svekrve o njima one tumače kao kritiku njihove ličnosti, odnosno sposobnosti da budu dobre majke i supruge.

Doktorka Orbuh savetuje roditelje koji imaju sinove da vode računa o svom ponašanju, jer će snaja biti osetljivija po pitanju njihovog mešanja u sinovljev brak.

Supruge treba da paze koliko detalja o svom braku dele sa roditeljima svog muža, kako bi svi poštovali međusobne granice. Muževima se savetuje da izgrade korektan odnos sa roditeljima svoje supruge, kako bi se to pozitivno odrazilo na njihov brak.

(MONDO/Yumama)

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Čet Dec 06, 2012 7:52 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

dvije zene pod istim krovom...je tesko obuzdati i drzati pood kontrolom... Rolling Eyes Rolling Eyes Laughing
inace...kad stupas u brak ti ne stupas u brak sa mamom i tatom...tj sa njihovom zajednicom...
nego sa svojom zenskom osobom..stvaras kroz brak svoju porodicu...
a dvije porodice na jednom mjestu...i pod jednim krovom..
tesko mogu bez nesuglasica da tabore ....i normalno funkcionisu..
zenama prostor treba da se rasire i razlaktaju..Laughing a kad se dvije rasire..i razlaktaju...
one suze sebi prostor..i onda se jedna sa drugom laktaju... Rolling Eyes Laughing Laughing
a i ja ne mogu da gledam to licemjerje..kad se jedna drugoj osmjehuju i podilaze...
a cim okrene jedna ledja ova druga odma prevrce ocima i nesto mrmlja Rolling Eyes Laughing

svako zeli svoj mir...pa tako i ta neka tvoja zeMkica...'oce bre zena mir..i spokoj...i tacka Razz
a ne da joj tu neka mama visi nad glavom... Rolling Eyes
nije sto je moja mama...ali sa njom svako moze...pa i svaka moja i bivsa i sadasnja - mogu zajedno Razz
neke su bolje mogle s njom nego sa mnom Rolling Eyes Laughing
...ali ...ja ne bi mogo tako da zivim.... Rolling Eyes jer znam da moje drago i ljubljeno bice ne bi bilo sretno Confused Razz i ne bi vidio ni ja svoju svrhu u braku..ako mi je voljeno bice nesretno...ili je nesto zulja...
ili joj neko nesto zvoca i remeti joj mir....

svaka zena je glavni nosivi stub u kuci....svaka to zeli da bude...to je njena duznost... to je urodjeno u njima.. Mr. Green (mislim na zene..a ne na neke tamo...koje se samo zbog splovila tako nazivaju..Confused Confused ) Laughing
a kad su tu dvije zene..dok se one otimaju koja ce da ponese tu laskavu titulu...
moze krov i kuca lako da se sruse.. Crying or Very sad
zena ako ne moze da pruzi svoj maksimum...u porodici....
ona je nezadovoljna....a kad je ona nezadovoljna...(ili nezadovoljena Razz )
neces sine ni ti biti...naci ce ona vec nacin da ti uskrati sve ono sto ona smatra da si ti njoj uskratio Laughing

sve u svemu... par stotina evra...nisu vrijedni njenog zadovoljstva i njenog dusevnog mira...
bolje se malo i skupiti pod kratak a topao jorgan...nego se ispruziti i rasiriti i
smrzavati se ispod neke tanke dekice.. Confused Confused

love is all you need
......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Brak u rukama tašte? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon