:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Prisećanje sopstvenih snova je verovatno vezano za faze "mikro-buđenja" tokom noći, pokazali su rezultati jednog francuskog istraživanja.
Grupa francuskih naučnika je sprovela test koji je omogućio analizu moždane aktivnosti "malih" i "velikih" sanjara, preneli su francuski mediji. Uz pomoć elektroda, naučnici iz francuskog Nacionalnog instituta za zdravlje i medicinska istraživanja (INSERM) pratili su moždanu aktivnost dve grupe od po 18 dobrovoljaca.
Sa jedne strane su se nalazili oni koji se veoma često sećaju svojih snova, a sa druge oni koji nikada nisu imali takvo sećanje.
Učesnici su bili izloženi i različitim zvucima tokom sna.
Rezultati tog ispitivanja su pokazali da se veliki sanjari više bude noću, jer su verovatno osetljiviji na zvuke iz okruženja. Tako bi trebalo da veliki sanjari imaju u proseku ukupno 15 minuta buđenja tokom noći, dok kod malih sanjara ono iznosi pet minuta.
Mozak velikih sanjara je dakle reaktivniji na okruženje nego malih sanjara, zaključili su istraživači.
(Tanjug)
|
|
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Ova beda od drzave da pod hitno vrati smrtnu kaznu,za lopove ,i ubice,a za politicare normalno utpanje u septickoj jami i to javno
|
|
|
| |
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
po frojdu(a inace sva istrazivanja o snovima se vrse po osnovima njegovih istrazivanja..
koja su mnogi pobijali i sta ja znam ali jos uvijek se sve radi na osnovu njegovih istrazivanja..)
snovi su nesvjesni prikazi zelja ..misli i motivacije....
..koje ne ispunjavamo dok smo budni ali ih drzimo u podsvjesti..
i snovi postaju prikrivena ispunjenja potisnutih zelja...
i on ih dijeli na dvioje vrste... na manifestne i latentne snove...
manifestni se sastoje od stvarnih slika..misli...i sadrzaja...
a latentni se sastoje od skrivenih psiholoskih nekih znacenja...
a inace....ljudski mozak ne obradi dobar dio informacija...koje mu salje culo vida...nego ih pohrani u "memoriju" ...(naravno ko to ima )
po jos nekim drugim teorijama..snovi uglavnom sluze
da se resetuje i isprazni memorija u mozgu....
uglavnom lijepo je sanjati ali ljepse je biti budan....i stajati na svojim nogama..
ja volim lezati samo kad se ljubim s nekim tudjim curama
ili eventualno kad sam senesto umorio:roll: ili kad sam pijan.... i onda sanjam svasta
a inace nemam pojma sta sam sanjao...
sto bi impliciralo da je ram moje memorije veoma plitak...
ili pak ne donijam dovoljnu kolicinu informacija putem vida...mozda zato sto gledam svoja posla
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|