www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Umukni ili idemo kući!
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 21, 2013 7:22 pm    Naslov poruke: Umukni ili idemo kući! Na vrh strane Na dno strane

Ali ne zato što su mama i tata strogi, već zato što pravila šoping centra to nalažu...

Šoping centar u Australiji "zabranio" je decu koja su preglasna, nestašna i prave buku i haos. Uprava "Di vaj grend" centra istakla je natpise kojima se roditelji upozoravaju da "besna" deca neće biti tolerisana.

Na zidovima centra u Sidneju istaknuti su natpisi "Stop! Roditelji, imajte na umu da niste sami. Deca koja urlaju neće biti tolerisana u ovom centru".

Problem je nastao oko dela centra u kojem su restorani i kafići, a koji se nalazi u blizini igraonica za decu.
"Ljudi zaslužuju da na miru nešto pojedu, ili popiju šolju čaja, bez da moraju da se zagrcnu svaki put kada neko dete zaurla", neumoljiva je uprava.

Menadžerka Brenda Malkehi rekla je za australijsku štampu da restorani zvrje prazni, i da čak osoblje izbegava da tamo jede, jer su deca nepodnošljiva.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 22, 2013 9:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa mogu vam reći da nisu djeca kriva za galamu i deranje, nego su krivi roditelji koji su ih pustili van svake kontrole. Ne rijetko je i meni, koja zaista uživa u posmatranju dječije igre, zasmetalo upravo ponašanje roditelja koji sjede i tek povremeno bace pogled na malenog razmaženka koji u tom trenu divlja, ali je to njima izgleda sasvim normalno i ničim se ne muti njihov mir. U današnje vrijeme su pomjerene sve granice pristojnosti i malo ko se i trudi da mališane nauči ipak na neki red.

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 23, 2013 12:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

vala bash...ako me nesto nervira to su roditelji koji djeci sve dopuste...
ali sve iz ljubavi....
i od djece ne naprave male ljude..nego svoje igracke...koje im sluze da njih vesele...
a ne da ih razumiju...i njih i njihove potrebe...
ne postuju ih kao male ljude...
nego bas kao nekog ljubimca ih odgajaju i vaspitavaju...
pa u takvim uslovima i pas postane bezobrazan i nemas kontrolu nad njim...
i njegovim ponasanjem....a kamoli dijete....

i uzasno mi je vidjeti...kad djecu ne nauce... da se igraju i kroz neki rad...
da zavoli svoje obaveze..i da ih shvati...kao igru ali koju mora ozbiljno da igra....
bilo da je spremanje igracaka..svoje sobice...ili odlazak u kupovinu....
mene je mama koristila ko digitron.. Razz Laughing
ja njoj sabiram cijene..i ako bude tacan iznos..ako pogodim...
onda mi kupi sto hocu.... Rolling Eyes Razz Laughing objasnila mi je da ako ne saberem dobro..
da ce potrositi pare..i nece ostati nista za mene..da kupim sto bi ja htio Confused
a to se meni nije svidjalo Rolling Eyes Laughing zato sam bio mali ajnstajn s pet godina..Razz
takav sam i bio do 6-7 razreda..i onda sam upozno ljubav..i zaljubio se u neku malu curu. Rolling Eyes
i tad je sve otislo do vraga Crying or Very sad Crying or Very sad Laughing Laughing
nista me vise sem cura nije zanimalo Rolling Eyes Razz

od malih nogu su me naucili da nema nista dzaba i sve da moram zasluziti...svojim radom...ponasanjem...
a suprotno od toga..se desava ovo iz teme...
i to me najvise zivcira....sto krive djecu zbog toga....nisu djeca kriva..nego ti jarane...si kriv...
nemas mentalni sklop...dovoljno sposoban...
da razumijes to dijete...i ne znas da spustis svoj
roditeljski ponos..na nivo djeteta.-.i da ono tebe moze da razumije....da ga naucis..
onako da on to shvati iz djecijeg ugla..a ne da mu tu trpas u glavu..bezbroj stvari
koje mu nikad u zivotu nece trebati...i sto ne moze da razumije vecina odraslih ljudi...
djeca su djeca....ne mogu biti odrasli... dok sami ne odrastu....

i onda kreten...od roditelja..kad se dijete zaljepi za nesto i hoce da mu to kupe...i place...vristi..urla...
a oni galeme na njega..i jos kad vidim da je to nesto cjenovno...par maraka..pa tacno...
mi dodje...da im kazem pa ..ajde mogu da razumijem sto te nije sramota..ali kako imas srca gledat...
da ti djete place zbog par maraka...idiote nesposobni....jedan....
fora toi je vaspitanje...mora da nauci da ne moze imati sto on hoce i kako hoce..eh..to se radi u kuci a ne u prodavnici...kad ga to naucis u kuci ono to zna i u prodavnici...

ne moze da ovlada djetetom jednim od 4-5 godina..kako bi ovladao...
sa 30 do 100 mladih i ludih...napaljenih vojnika....nabrijanih i adrenalinskih ovisnika... Rolling Eyes

u svemu mora disciplina postojati...gdje je nema...tu vlada haos i anarhija..radi ko sta hoce i kako hoce...ali nikome se disciplina ne postavlja batinom...galamom i nerazumijevanjem...moras da ga shvatis..da ga upoznas...jer iako je dijete..ono je osoba..karakter..svoj za sebe...i moras da ga postujes...i sto nije okje da otklonis iz njegovog malog karajkktera...ali i ono tebe mora da shavati...shvatit te nece nikad ako ga postavljas...tamo gdjemu nije mjesto..

i najgore sto su u takvim ulovima..odnos dva roditelja..jedan brani...neke stvari...ne dozvoljava..a drugi popusta...i tjesi dijete....i odobrava sve njegove nestasluke...
i u igri je sve dozvoljeno..pa cak i ono sto nije za igru....

djeca treba da budu i nestasna..i nemirna..i divlja ponekad...
pa i da se pocupaju sa drugarima..ako im dira neko ponos i vredja njihovo bice...
ali treba da znaju kad je vrijeme za takvu igru...i gdje je mjesto za igru i s cim se mogu igrati a sa cim ne mogu...

imam ja poznanika...vidjamo se ponekad...dodju kod nas..i mi odemo kod njih nekad...
dijete je divljak mali..ako mu nesto ne das sto on hoce..
pa to je haos zivi...ne mogu da ovladaju s njim...
i galame..vriste na dijete..ionda ga i tuku...a kod kuce mu dozvole sve zivo da radi...
jbt svakih mjesec dana tv nose na popravku...ili kupuju drugi..i sve druge tehnicke ili bilo koje stvari dijete razvali..unisti...i onda galama..jaoo sto si takav..
ma sta radis to..
sta radi..radi ono sto si ga ti naucio i dozvolio mu da radi
kod kuce..
pa to... malecko takvo...
misli da treba da radi bilo gdje....i fljas... dijete od 5 godina..
samarcinom preko usta... Shocked
dok ja nisam jednom pofizdio..ma p ti m ...neces ti dijete tuc' u mojoj kuci...majmune jedan...Rolling Eyes

ja sam ga za pet minuta zabavio...dijete je i ruckilo...i izigralo se lijepo...ma nije se culo....dva sata...
i znas kako lijepo prica sa mnom...ko pravi..vejiki... Razz a njih dvoje ko dva tukana gledaju....Rolling Eyes
i od tada....znas kako je fin kad dodju kod nas....odma meni na koljeno "leti"...
bobo ajmo se igrat... Razz dijete zeljno igre.... Sad
a njih dvoje pojma nemaju..ko da nikad djeca nisu bili..ne znaju se ni igrati s njim...

znaci nije ono krivo..roditelji ne znaju...galamom samo zbunjujes dijete...
jos ako ga mlatis...predje ti u naviku i za svaku sitnicu mlatis dijete..
jer toboze to je bensedin za njega...tad se umiri....i dijete vise ne zna ni sta smije ni sta ne smije....nemozes ti tuci dijete sto nece da jede...dijete treba nauciti kako da jede..i kad da jede....
citav dan mu trpas nesto u usta i ocekujes da onda jede..kad ti odlucis...da je vrijeme za rucak..
jel moze neko jesti kad nije gladan...ne moze niko..pa zasto bi djete moglo...
ne izvodis ga u parkic...i u setnju da se istrce i izmori i ogladni...nego samo svakih pola sata...nesto u usta mu trpas...
dijete na silu jede....boji se...ako ne pojede dobit se sljagu....
kud nema drugara..ne igra se s drugom djecom...ne razmjenjuju svoja mala iskustva....ne mastaju zajedno...samo stvara svoj film..i svoj svijet..u koji se vremenom potpuno zatvori...
i kad poraste postane namcor ili idiot..koji mrzi cijeli svijet...i sve ljude koji ne misle kao on...
i ocekujes od takvog djeteta..da bude kull i mirno..i poslusno.... kad izadje medju svijet... Rolling Eyes
nema od toga nista.... Mr. Green Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

jbt ovo ko online pedagogija Rolling Eyes Laughing Laughing

love is all you need
......

Jejaorka
~Angel azul~
<b>~Angel azul~</b>

Datum registracije: 03 Apr 2008

greece.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 23, 2013 2:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

krepalina svaka ti cast Mr. Green Mr. Green Mr. Green

I ne znam kad i ne znam gdje
Ici cemo istom stranom ulice...
Vjeruj mi duso srest cemo se
U svijetu tajni mi nismo sami...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Umukni ili idemo kući! Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon